Kalastus - Kuuhankavedellä EM-kisakuntoa hakemassa 07-08.08.2008

Kuuhankavedellä EM-kisakuntoa hakemassa

Joo, JyPyn miehet lähti harjoittelemaan tuulastusta tulevat EM-kisat mielessä. Suuntana oli Kuuhankavesi Hankasalmella. Ile psyykkasi Hartsaa koko matkan, kertoen kauheista hauista, joita lahdessa vilisee. Siellä hauet kasvavat niin suuriksi, että niille kasvaa jalat, ja ne muuttuvat krokotiileiksi.

Ilma oli pilvinen, pientä tihkusadetta, ja mennessä suht. tyyni. Äkkiä tuuli alkoi kuitenkin voimistua, ja se lisäsikin haastetta varsinkin Hartsalle, joka ei saanut venettä kulkemaan suoraan, kuten Ile, vanha sauvamies.

Pikkukalaa oli liikkeellä paljon, ja se lisäsi uskoa, että kala on rannassa. Äkkiä kuitenkin huomattiin, että kookas hauki ei ollut vielä rantautunut. Pieniä pulikoita joitain nähtiin, mutta niitä ei nyt lyöty, vaikka EM-kisoissa lienee lyötävä kaikki kalaksi tunnistettavat. Atrain oli hyvässä terässä, ja komeita lyöntejä nähtiin. Lahnat piti lähes kaikki lyödä liikkeeseen, mutta sehän käy. Kun vaan edes nähtiin minne kala oli matkalla, vilahti kohta lahnan kylkeen kasa rautaa.

Haukien kohdalla Ile harrasti catch and release-kalstusta, kuten vannoutuneen urheilukalastusmiehen kuuluukin: Pyydystä ja päästä- Kalastus mielletään urheilulajiksi, jossa tärkeää ei ole kalan saalistaminen ja syöminen, vaan kalastustapahtuma sinänsä.(http://encyclopedia.perhokalastaja.com/index.php/Catch_and_release)
Ile pyydysti monta haukea, mutta vapautti ne samantien, yleensä sekunnin sisällä. Atrain catch and release-välineenä on kuitenkin ehkä hieman kyseenalainen.

Ison lahnan kanssa nujutessa reissun pakolliset oluet kaatuivat pitkin veneen lattioita, ja vene haisikin loppuillan ihan Kymppibaarille.

Kaloja siis jonkinverran nähtiin, ja lähes kaikki pyyntikokoiset saatiin. Kahden aikaan yöllä tuuli oli jo sen verran kovaa ja ilma kosteaa, että pakattiin kamat, ja lähdettiin Pieksämäkeä kohti. Saldona oli 6 lahnaa ja 2 haukea, yhteispainoltaan 7540g. Suurin lahna painoi 1780g.

Kotimatkalla Ile katsoi puhelimelta kalakuvia ja Hartsa pyyhkäisi Opelilla edellä ajaneen rekan renkaan pintaan (n.25kg), joka sanoi työsopimuksensa irti. 110 lasissa vähän säikäytti molempia, mutta vain osa Opelin puskurista putosi tänään kaupan pihaan.

Hyvä mieli jäi, vielä muutama harjoitusreissu tehdään, ja EM alkaa olla sillä selvä.

Luettu 460 kertaa

Reissussa mukana

ilkka81, hartsa79

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
08.08.2008Tumi81Mä olen muuten monasti kuullut juttuja niistä HIRMUSISTA hauista... eipä ole näkynyt evääkään :D Minkkisen kalavedet muuten poijat tiedetään... =)
08.08.2008Ei tietoaCR pyyntiä kaunemmillaan tuo hauen tuulastus:) Täytyy itsekkin intoutua taas kokeilemaan...
08.08.2008T11MikaJotenki tuntuu, että tässä tuo C&R tarkottaa ohi lyöntiä =)
08.08.2008ilkka81hyvä rapsa! =)
16.08.2008pokaHyvää rapsaa.. Tuo tuulastus on kyllä mielenkiintoinen laji, vaikka sitä ei ole tullut moneen vuoteen harrastettuakaan..
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Lahna 1,13 kg08.08.2008
00:25
ilkka81
Lahna 1,13 kg - 152p Tuulastus Hankasalmi,
Kuuhankavesi
Lahna 1,78 kg07.08.2008
23:30
hartsa79
Lahna 1,78 kg - 239p Tuulastus Hankasalmi,
Kuuhankavesi