Kalastus - Viinijärvellä kesätaimenta kokeilemassa 03-05.08.2009

Viinijärvellä kesätaimenta kokeilemassa

Maanantai.

Elikkäs ajattelin tossa maanantaina että teempä sellasen tempun että lähen 3 päiväks vetämään taimenta mökille,(mutta yöks kotiin). Laitoin kamat kasaan ja lähdin ajelemaa kohti vaivioo skodella. Perille kun pääsin,otin vaa juomavettä mukaan ja lähdin ajamaan Keretinlahtea kohti. Kun olin paikoilla,hiljensin vauhtia ja otin uistelunopeuden ja rupesin laskemaan vehkeitä veteen,tänään olin peltilinjalla ja ajattelin että kirkas päivä kun on,niin olis ihan hyvä takilalla vähän syvemmästä vetää.
Vedin sitä Keretinlahtea ees taas pari kertaa,kunnes sit kyllästyin ja lähin myhkyränselälle päin kapeaa salmea pitkin joka oli ihan täynnä verkkoja,että piti rannan vierestä mennä ja rannimmat plaanarit kävi jo pohjaa raapimassa kun sit pääsin syvempään n10-12m veteen ja sit takilasta 8metristä tärppäs.. lopputulos oli että moottorin vieressä tapeltua aikansa ja kun haavia hamustelin nii se sitte pääs karkuu,näköarviolta 50-55cm järväri. Loppuillasa keli eikun parani mutta kaloja ei näkyny.

Tiistai.

Aamulla kun heräilin joskus 11 maissa, söin ja join kahvit.Aamu oli tosi pilvinen ja pohjoistuuli oli n.4m/s,Eli iha hyvä sää. Sitten ku aika oli sopiva,lähin laittelee venettä taas kuosiin ja kun kaikki kamat oli taas paikallaan ja lähtövalmiina,Buster L lähti ajelemaan kohti uutta päivän kohdetta, Venepohjan selkää,joka on n.15km päässä mökiltä. Ajelin sinne sen 15 min ja sitten jarruttelin sinne nivelensaaren kupeelle ja laitoin pellit veteen ja lähdin etsimään niitä kalaparvia. Eikä aikaakaan kun takilasta tuli n.5min vedon jälkeen about 40cm pikkunen taimen,joka pääs takasin kasvamaan.

Sitruunanvärinen pelti jossa oli hopeahilettä,uudestaan veteen ja sinne 10m syvyyteen josta aikaisempi tane oli napannu. Katoin kartasta syvän (noin. 25m)ja sen keskeltä 10m patin ja lähdin sitä kohti vetelemään ja luodon eteläpenkan puolella sit takilasta samaan peltiin nasahti taas kala. Hikisesti mittaan yltävä hyväkuntonen ja lihava taimen 48cm oli veneessä kala-astiassa ja vettä vailla.
Keskellä venepohjaa vielä oisko 20metrin päältä joku samanvuoden istukas kävi maiskuttelemassa samaa sitruuna+hile peltiä ja pääs samantien kasvamaan. Loppupäivän selvisinkin sitte ilman kaloja :D

Keskiviikko.

Tiistaina olin soitellu serkulle ja päätettiin että Matias tulee mukaan seuraavana päivänä. Joten nyt veneessä sit olikin 2 kalamiestä ja veneen keula suuntasi taas kohti venepohjaa.Toinen ohjasi,kun toinen suhrasi aina jotain siinä vapojen ja siimojen kanssa.
Heti alkuun 12 maissa alamittanen (40cm) taimen kävi puremassa taas samaan peltiin ja sitten heti perään samanlainen. Kummatkin laskettiin irti ja sitten ne siitä virkosivat ja lähtivät takasin omille vesilleen. Ajattelin,että ois ihan kiinnostava jos käytäs tuolla selän ihan perällä vähän koittamassa,kun kartan mukaan siellä semmosta tasasta 15-20m vettä ois ja välillä muutama 10m pakka. Ajeltiin verkkojen keskellä siellä ja kun niistä ulos päästiin,rupes pohjamuodot vaihtelemaan ja oltiin tulossa selkäpakalle,josta just mainihin,elikkä ihan kalapaikoille. Takilan tasainen ulina muuttu yhtäkkiä vaihtelevaks ulvonnaks ja luulin aluks että matias leikkii vaijerilla huvikseen (joka sillä oli tapana :S),mutta sitten katoin sinne ja huomasin että takilassa oli kala, ja samantien ku siima laukes vapauttimesta,niin pinnassa hyppäs komea taimen!Tartuin vapaan ja annoin samalla ohjeita matiakselle haavaamiseen,kun matias ei sitä hirveesti ollu tehny,mutta loppujen lopuksi haavaus onnistui täydellisesti. Ennen haaviin suostumista,kala veti moottorin vieressä suunnan kohti pohjaa ja lähti viemään siimaa,ja sitten hitaan takaisinkelaamisen jälkeen suostui haaviin. "JES!" huudettiin yhteen ääneen kun kala oli varmasti veneessä ja astiassa, "Nyt se vihdoin sit tuli 2päivän tiukan yrittämisen jälkee" , sanoin.
Ottipelinä oli tällä kertaa vihertävä HK-Varman taimen mallisen vaapun tapainen vaappu,jonka merkkiä en tarkkaan ottaen tiedä. Noh,uutta putkeen,sanoin kun laskin sen uudestaa takilaan 5metriin,josta äskeinen kala oli napannu.

En kerinny melkeen ees kissaa sanoo ku takilassa taas ujelti joku kala ja laukaisin takilan ja annoin vavan matiakselle että kelaile rauhassa,siun vuoro. Matias kelas kalan ylös ja tuloksena oli taas samanvuoden istukas,jolla oli kirkkaan punaiset täplät mustien seassa, Siistin näkönen.
Vedeltiin siinä vielä tunti tai kaks ja sit todettiin että kalaa ei enää tullut ja lähettiin mökillepäin takasin. Papitin,verestin,suomustin ja suolistin kalan kuvauksien jälkeen ja sitten vein sen fileerauspöydälle ja vedin kalan fileiksi ja eikun nopeasti pakkaseen.
Mitään muuta kalaa en koko 3 päivän aikana saanut,edes haukea (ihme kyllä)

Onnistunut reissu omasta mielestä ainakin :) Kysykää jos jäi jotain kysyttävää.

Eka kuva--tiistain suurin
Toka kuva--keskiviikon suurin ja mie
Kolmas kuva--Keskiviikon suurin ja uistin mukana


Luettu 1174 kertaa

Reissussa mukana

Akhu-

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Järvitaimen 2,00 kg05.08.2009
13:15
Akhu-
Järvitaimen 2,00 kg 57cm 197p Vetouistelu Viinijärvi,
Viinijärvi
Järvitaimen 1,40 kg04.08.2009
13:45
Akhu-
Järvitaimen 1,40 kg 52cm 138p Vetouistelu Viinijärvi,
Viinijärvi