Kalastus - Seikkailu metsälammella 17.01.2010

Seikkailu metsälammella

Suunnitelmissa lähteä tekemään uusi täsmäisku tutulle metsälammelle, jossa ahventen (ja haukien) suut eivät olleetkaan menneet suppuun vaikka ensijäiden aika oli jo mennyt ja vettä parhaimmillaan lammessa vain pari metriä.

Kaupan aukeamista piti aamutuimaan vielä odotella, kun viime kerta osoittautui odotettua kalliimmaksi (pari nilsua meni)! No etsimääni ruskea selkä/keltamahaa ei tavaratalon hyllystä löytynyt, mutta musta selkä/ruskeakylki näytti vähintään yhtä houkuttelevalta, samoin nostokoukku ja parit perukkeet tarttuivat kyytiin! Ja tietty ne perinteiset makkarat ja kertisgrillit myös kainaloon. Ja eikun kohti Jämsää--->

Pilkinnän päätin aloittaa samasta lahdenpoukamasta, josta jo perjantaina olin saanut mukavasti toimintaa. Pilkkimisen pääsin aloittamaan siinä 11 korvilla, joten hieman möyhäiseksi meni, mutta ei auta napina. Syönti alkoi heti ensimmäisistä rei'istä, jälleen hyvinä ottiväreinä oli ruskea nilsu, nippon verkon ruskea homenokka tupsupylly sekä Kahirin hieman pirteämmän värinen tasuri. Tasaista syöntiä ja reikien porailua siinä harrastelin ja sieltä täältä ahventa nousi jäälle, isojen kuitenkin loistaessa poissa olollaan. Muutamia +200 grammasia joukossa, mutta keskikoko siinä 100 gramman alapuolella. Yks ikävä karkuutus juuri reiällä, kun isomus oli näet mahasta jäänyt pilkkiin ja poikittain avantoon jäi kiinni, no onnistuin kuin onnistuinkin sössimään sen sinne pimeyteen takaisin!

Viime kerrasta viisastuneena laitoin ohuen ohuet UL-titaani perukkeet vapoihin. Puolilta päivin odotettu kova jysäys kävikin pilkkiin, mutta naps. No piru, mikäs nyt ku siimat paukkuu? Ei, peruke oli purastu poikki! No jo ny on kumma, sinne meni aamulla ostettu ruskea nilsu. Tähän väliin olikin hyvä pitää makkaratauko ja viritellä uudet perukkeet ja pilkit vapaan.

Pilkkijän kannalta ihanteellisten olosuhteiden poskia hyväillessä maistui myös makkara erittäin nautinnolliselta :) Ja sitten tositoimiin...

Kellon lyödessä yhtä oli syöntiä jälleen mukavasti, parhaiden reikien antaessa n. 10 kalaa. Joten reikiä siinä tuli jälleen tehtyä se 50, helpotuksena perjantain reiät. Kalaa tuli aina kello kahteen saakka tasaseen, mutta kokoluokka ei entisestä muuttunut. Ilmeisesti isomukset eivät olleet kiinnostuneita tällä erää tarjonnasta?!

Suurin osa iskikin värikoukkuun isommissa tasureissa ja värikoukussa väreinä reissussa toimivat valkoinen/violetti/musta ja keltainen/punainen. Tosin karvapyllyyn iskivät myös hanakasti ja huomattavasti mukavampi uittaa tuossa metrin vedessä tuota tupsua kuin noita n. 5-6 sentin tasureita. Mutta pääasia että kalaa tulee.

Kahen aikaan syönti jälleen hiljeni totaalisesti ja pussi alkoikin jo painaa kolme/neljä kiloa. Päivän saaliina mukavat 53 kipaletta ahventa, parhaiden ollessa 220, 210 ja 190 grammasia. Kaiken kaikkiaan mukavasti riitti toimintaa ja olosuhteet olivat hyvät myös pilkkijän kannalta, pari pakkasastetta ja vieno itätuuli.

Luettu 478 kertaa

Reissussa mukana

jarppi23

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Ahven 220 g17.01.2010
11:20
jarppi23
Ahven 220 g - 77p Pilkintä