Sivuja: [1] 2 3   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Oikea kelausnopeus hauelle

(Luettu 20624 kertaa)
Juhani
*
Poissa


Profiili
« : 06.10.07 - klo:22:58 »

Oon kalastellut täällä etelä suomen rannikolla haukea kaislikkojen läheisyydestä
rannalta heittelemällä mut yhtään isompaa haukea ei ole näkynyt.
Mikä sen veden lämpötila nyt sit pitäis olla?
Nyt se on jotain 12 asteen tienoilla mut ei oon kuitenkaan isoja näkynyt,
pelkästääm pientä haukea.
Ja Kuin pitkä se hauen kalastuskausi yleensä syksyllä on?
Miten paljon pilvinen tai aurinkoinen sää eroaa syönnissä ja mikä on se oikea
kellonaika,iltahämärä keskipäivä vai aamu?
Nää on nyt vähän tyhmiä kysymyksii mut kuitenkin.
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 08.10.07 - klo:10:33 »

Hyviä ja asiallisia kysymyksiähän nuo on. Oltiin nyt muutaman jampan kanssa Särkisalossa saaristossa haukea jahtaamassa. Vastaan nyt pelkästään tämän reissun kokemusten perusteella.

Ei tuntunut tosiaan vielä oikein iso hauki olevan otillaan. Kuitenkin isoimmat mitkä tuli, olivat kaislikkojen reunoista. Suurin mitä saatiin oli 6 kilon hauki. 90 prosenttia kaloista oli alle 2 kiloista. Pienemmät tuli pääosin kivisiltä rannikoilta, joissa virta tuli sopivasti rannikkokiviin. Sellanen kuva kuitenkin jäi, että lyhyehköt kaislikot virtaavilla paikoilla on nyt otollisia vähän isommallekin hauelle. Oisko hauet syvällä kaislikossa ja aktivoituvat sitten jossakin vaiheessa, jolloin ne on tavoitettavissa. Paikkaa kannattaa etsiä ahkerasti, kalat lymyää tietyissä paikoissa ja aktiivisuus jossakin vaiheessa palkitsee.

Hauki söi aika asiallisesti aamusta iltaan, kuitenkin iltahämärä osoittautui muita paremmaksi. Silloin saatiin eniten kalaa ja myös suurimmat kalat. Viikonloppuna ilma oli hyvä. Oli tuulta sopivasti, pilvistä ja välillä aurinkokin kävi hitusen näyttäytymässä. Just tällainen on mun mielestä parasta hauen pyynti säätä.

Monesta suusta oon kuullut, että lämpötilan pitäisi olla vähemmän kuin kymmenen astetta, joten maltahan vielä hetki. Tälle viikolle on luvattu jo aika kylmiä ilmoja, joten veden lämpötila saattaa lähtä rajusti laskuun. Hauen kalastuskausi jatkuu käsittääkseni aina jäiden tuloon asti hyvänä.

Heittäkäähän muutkin Juhanin kysymyksiin vastauksia. Absoluuttisesti oikeita vastauksia näihin tuskin voi antaa.
Jata
**
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 08.10.07 - klo:17:14 »

Nämä on juuri niitä hyviä kysymyksiä, joita sitä itsekin miettii silloin tällöin. Kyllä syysiltoina olen kuitenkin havainnut selvän syöntipiikin hauelle. Muina aikoina hauki syö enemmän tai vähemmän tasaiseen tahtiin. Tähän aikaan vuodesta kuitenkin selvästi heikoin aika on ollut aamusyönnin jälkeiset tunnit. Niiden jälkeen iltapäivällä syönti taas paranee huipentuen iltaan.

Enizein kanssa samoilla linjoilla kelin suhteen. Sopivan pilvinen sää on antanut parhaiten haukea. Tuulta saa myös olla jonkin verran. Ihan tyyni pinta tekee kalat aremmiksi ja usein tällaisella säällä on pitänyt pyytää haukea syvemmältä kuin normaalisti.

Jos kaislikot tuntuu tyhjiltä, kokeile muualta. Kyllä ne sieltä viimein löytyy. Monesti hyviä paikkoja on syvemmän veden lähellä sijaitsevat kivikot, karit, salmet yms. Varsinkin jos kaiku näyttää pikkukalaparvia tällaisten paikkojen lähellä, on siellä varmasti myös haukea. Ravinnon perässä se haukikin yleensä liikkuu.

Veden lämpötila on hyvä olla alle kymmenen astetta suurhauelle, vaikka toisenkinlaisia teorioita kuulee silloin tällöin. Jos vesi tuntuu liian lämpimälle, kannattaa kokeilla vetouistelua normaaleilla syvännevaapuilla ilman painotusta jossain seitsemän metrin vedessä.
Endulance
**
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 08.10.07 - klo:17:26 »

Itse olin myös viime viikonlopun särkisalossa haukea pyytämässä.. Aika lailla pystyy yhtymään näihin edellisiin kommentteihin varsinkin ton särkisalon osalta. Isommat hauet pysyttelivät kyllä pääosin piilossa ja tuota kahden kilon kaliiberia kyllä kaislikon reunassa riitti. Olisiko sitten että jöötit silakkahauet vielä odottelee syvemmällä viel viileämpiä vesiä?

Juuri tuollaset tuulen puoleiset 2-3m kaislikot avomeren likellä olivat meillä ainakin tehokkaimmat ottipaikat. Sisälahdet ammottivat tyhjyyttään  Epävarma

Itse olin Armonlaaksossa majoittumassa, missäspäin enizei asusteli? Varmaan aika samoilla vesillä liikuttiin?

Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa..
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #4 : 08.10.07 - klo:18:28 »

Itseasiassa mekin oleskeltiin Armonlaaksossa ja varmasti on törmättykin Iskee silmää Täältä löytyy reissuraportti Hauen kalastusta Särkisalossa. Jata varmaan laittaa kuviakin tuolta reissulta tuohon reissurapsaan  ja jospa se Tsoka sais lisättyä komeimmat kalatkin.

Tutulta tuo maasturi ainakin näytti tuossa sun reissurapsassa, naama ei kyllä jäänyt mieleen Hymyilee Olitteko nyt ekaa kertaa hauen pyynnissä tuolla Särkisalossa?
tsoka
***
PoissaProfiili
« Vastaus #5 : 08.10.07 - klo:20:19 »

Varsinkin jos kaiku näyttää pikkukalaparvia tällaisten paikkojen lähellä, on siellä varmasti myös haukea. Ravinnon perässä se haukikin yleensä liikkuu.


Perkkllllllll kun ei oo kaikua niin mites sit kalan löytää Huh
jospa työ eni tai jata lsäisitte niitä kuvia kun mulla ei oo niitä niin ja se yks niistä pienemmistä  sotki mun puvun niin ei siitä parhaasta taida olla kellään  Järkyttynyt
jussi82
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #6 : 08.10.07 - klo:20:30 »

Millä uistimilla saitte haukia särkisalossa?

Itse olin kalassa viime sunnuntaina Parainen-Nauvo-Korppoo akselilla. Ja hauen haukea ei tullut!! ***tana kun otti pannuun!

Kaikenlaisia uistimia ja jigejä tuli koitettua, syvältä ja kaislikoista, mutta ei niin ei... Kalassa olin klo:6.30-17.30
Liikkeellä oli paljon kalastajia ja harva oli välttänyt saman kohtalon kuin minä.

Lieneekö syynä ne lämpimät vedet tai...??

Mihin kellon aikaan sitä kalaa sitten tuli??
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #7 : 08.10.07 - klo:22:44 »

Itsekkin olin tuolla Särkisalossa.. Niin vastailempa tuosta uistin puolesta.. Määrää taisi kerätä zam-vaappu ja hyvänä kakkosena abu atom.. Ja parhaat kalat tuli luomu-värisillä suspeilla.. Muutamia hajakaloja sitten muihin virityksiin, kuten jerkkeihin..


Tuo oli uutta näin jokikalastajalle,mitä kävi särkisalossa, että hyvänkokoisia haukia on useampia samassa paikassa.. Joessa on yleensä ollut tyhjää ison kalan lähettyvillä, eli jos on hyvän näköinen paikka ja siitä ei kalaa tule, niin se kannattaa kalastaa erikoisen tarkkaan, koska mistä vain voi isompi iskeä.. Pieni kala on sitten tiheämmässä..

Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään, niihin jotka kuuluvat jompaan kumpaan ja niihin jotka eivät kuulu.
Endulance
**
PoissaProfiili
« Vastaus #8 : 09.10.07 - klo:13:27 »

Eiköhän siellä ole sitten törmäilty jos armonlaaksossa olitte myös.. Veikeä kaveri se paikan isäntä Hymyilee leveästi Itse olen kyllä ollut useammankin kerran tuolla Särkisalon suunnalla kalassa tai itseasiassa ihan Särkisalossa en mutta Bromarvissa ja sillä suunnalla sitten. No ihan naapurissahan se siinä on.

Mulla lähes kaikki taisivat jäädä Ahaneen lusikkaan, mallia en muista mutta väri oli sellanen neonvihreä/valkoinen jossa mustia täpliä.

tsoka
***
PoissaProfiili
« Vastaus #9 : 09.10.07 - klo:14:20 »

minä liikuin Särkisalossa vuoron perään enizein ja jatan kanssa zodiakilla ja hauen tulo oli onnetonta villi veikkaus että vesi oli liian lämmintä siihen että hauki olis tullu jo sisään.
odotelkaa odotelkaa sieltä niitä tulee kun vesi viilenee
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #10 : 09.10.07 - klo:17:30 »

Oli kyllä melkoinen mestari se isäntä.. Vissiin yritti jotain opasteiden maailmanennätystä..
olli-61
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #11 : 09.10.07 - klo:18:10 »

tere kaikki just tulin hauven pyynnistä 7haukee mut kaikki oli semmosii sinttei  Huh ei yhtään isoa
mamma haukee.ei muutes koko kesäs ole tullut kiloa suurempaa.
Jata
**
PoissaProfiili
« Vastaus #12 : 09.10.07 - klo:18:57 »

Jaa se oli Endulancekin särkisalossa. Maasturi jäi kyllä itsellekin mieleen. Iskee silmää Ei se syönti silti täysin tyhjää ollut kun jaksoi vaan yrittää eri tavoilla. Joku kysyi uistimista, siellä reissuraportissa kerrotaan oleellisin niistäkin. Kuviakin tulee kuhan tässä kerkiää muilta töiltä niiden kimppuun. Oliko Endulancelle ensimmäinen kerta särkisalossa vai tuleeko käytyä useamminkin? Minkälaisia kokemuksia muuten on ollut sieltä?

Jussi82: iltahämärä oli ottavinta meillä.
Endulance
**
PoissaProfiili
« Vastaus #13 : 09.10.07 - klo:20:11 »

Ensimmäinen kerta oli ihan Särkisalossa. Yksien tuttujen mökki on siinä vieressä Bromarvissa joten samoilla vesillä kyllä on tullut liikuttua aikaisemminkin.

Aamusyönti oli meidän venekunnalle se otollisin n. 7-10 aikaan. Illalla me tosin ei kalastettu ollenkaan pimeän tulon takia. Meitä oli sellanen 20 äijän kööri joten ihan turvallisuussyistäkin se kalastusaika kaikilta rajattiin siihen ilta 5-6 paikkeille.

Komia oli se Suomen isoin hauki mikä on Särkisalosta kiskaistu, mitä se oli jotain 18,6kg. Siitä oli siellä "astianpesuhuoneen" seinällä luonnollisen kokoinen kuva. Oli näköjään tarrannut nilsun pikku invincibleen.. Aika hauskaa et noinkin iso kalaa jaksaa edes leukoja lotkauttaa tollasten edes Hymyilee leveästi
k.s.k
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #14 : 29.02.08 - klo:20:37 »

hauki syö lähes koko vuoden paitsi kudun aikana. isot hauet tavoittaa yleensä aina todella kylmästä vedestä, juuri ennen jäätymistä ja hiukan jäitten lähdön jälkeen. toisin kuin monet luulevat, hauki alkaa syödä miltei heti kutemisensa jälkeen eikä vasta vesien lämmettyä. hauki syö tutkimusteni mukaa hyvin siihen saakka kunnes lumme on kasvanut täyteen mittaansa. sen jälkeen isommasta hauesta tulee passiivisempi lötköttäjä ja ottihaukien koko pienenee. keskikesä on tunnetusti kalan syönnin kannalta niukinta aikaa. syksyä kohti syönti paranee ja kalat isonee. uistelemassa kannattaa käydä niin pitkään kuin sulaa vettä riittää.
Tagit: Hauki Hauen kalastus Iso hauki 
Sivuja: [1] 2 3   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC