Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Eri kalastusmuodot ja niiden variaatiot

(Luettu 7205 kertaa)
TuMi
Ylläpito
***
PoissaProfiili WWW
« : 16.11.16 - klo:10:22 »

On olemassa todella paljon tapoja kalastaa. Suurin osa kalastaa tunnetuilla kalastusmuodoilla kuten heittokalastamalla, pilkkimällä, onkimalla tai verkoilla. Näistä on kuitenkin lukemattomia variaatioita ja niistä käydään keskustelua mikä kuuluisi mihinkin. Tämän ketjun tarkoituksena on koota kaikki eri variaatiot samaan viestiketjuun, jolloin ne löytyvät yhdestä paikasta ja selkeyttävät mm. kalastuskilpailuita. Copypastean tänne jo muutamia mitä on aiemmin käyty läpi.

Aktiivikalastus
Kalastaja on aktiivisesti mukana kalastamisessa. Eli hänellä on vapa kädessä tai kiinni esimerkiksi veneen vapatelineessä ja vene on liikkeessä. Eli yhtä kaikki syötti liikkuu aika-ajoin kalastajan toimesta.

Mato-onginta
Mato-onginnaksi lasketaan vapa + yksi syötti, joka voi voi olla muutakin kuin mato. Keskeistä kuitenkin on, että kalastaja heittää syötin veteen ja odottaa, mutta on kuitenkin aktiivisesti läsnä ja pitää kiinni vavasta. Ei ole eroa onko ongessa kelaa vai ei. Jos syötti napottaa vedessä ja sillä kalastetaan kuin mato-onginnassa se on myös sitä.

----

Passiivikalastus
Kalastaja on passiivisesti mukana kalastamisessa. Kalastaja ei vaikuta syöttiin tai pyydykseen kalastusken aikana. 

Ootto-onginta
Ootto-onginnaksi lasken sellaiset tapaukset missä vapa lasketaan pois käsistä (oltiinpa sitten nukkumassa teltassa tai istuttiinpa aurinkotuolissa vieressä). Kuitenkin kalastus on enemmän passiivista odottamista kuin mato-onginnassa.


K: Ismete eli täkykalastus meneekö se katogoriaan pilkintä?
V: Ei, kysessä on passiivikalastamista. Merkataan "muu kalastusmuoto" ja lisätiedoksi Ismete 

Kuva: Jan O +FishEco. Ismate kalastuksessa käytetään pikkivapaa ja tukea vavalle, jolloin voidaan kalastaa useammalla vavalla yhtäaikaa.


Tosiaan voitte laittaa ajatuksia epäselvistä kalastusmuodoista tähän ketjuun, mutta myös helpottaa ylläpidon työtä kirjoittaa pohjiksi kuvauksia tunnetuista kalastusmuodoista ja siitä mikä niille on tyypillistä.
« Viimeksi muokattu: 16.11.16 - klo:10:42 kirjoittanut TuMi »
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC