Sivuja: 1 2 [3]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kalastuskilpailut 2017

(Luettu 13921 kertaa)
palepal
*
PoissaProfiili
« Vastaus #30 : 28.11.17 - klo:13:51 »

Joo, on tarkoitus avata aivan lähiaikoina. Ajatus oli laittaa perinteiset 5 suurinta ahventa ja fongauskisa pilkillä. Myös ehdotuksia uusista kilpailuista otetaan vastaan.

Miten olisi koko talven kestävä ismete eli hauen täkykalastus kilpailu?

Satunnaiskalastaja
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #31 : 28.11.17 - klo:21:12 »

... Ajatus oli laittaa perinteiset 5 suurinta ahventa ja fongauskisa pilkillä. Myös ehdotuksia uusista kilpailuista otetaan vastaan.

Mielipide: Suurin kala -kilpailut luovat mielikuvan siitä, että juuri ne suurimmat yksilöt on pyydettävä vedestä pois. No, toki ahventa riittää vesissä, mutta kuten muillakin petokaloilla, suurimmat yksilöt omaavat parhaat kasvu- ja selviytymisperintötekijät. Näkisin hyvän kalastustiketin mukaiseksi vapauttaa isot yksilöt. Talvikalastuksessa pakkasella silmä- ja kidusvauriot syntyvät nopeasti, oman aikansa punnituskin vie, eivätkä näin vahingoittuneet kalat selviä. Kesällä kala selviää kuivilla huomattavasti pidempään. Tällä perusteella 5 suurinta ahventa -kilpailu ei kuulosta mukavalta, vaikka tuloslaskenta sen osalta onkin helppo kun softat ovat jo olemassa.

Heitän ilmaan ehdotuksen "sopivankokoista". esim. 300-600 g tai mitä nyt sopivaksi katsotaan; alaraja pitää olla jotta silppuja ei tarvitse punnita ja ilmoittaa - ei sitä kukaan jaksa tehdä. Paino katsotaan 10 g tarkkuudella. Kilpailun lopussa arvotaan tavoitepaino k.o. väliltä. Voittaja olisi se, jolla on eniten tasan tavoitepainossa olevia kaloja (tai osuman puuttuessa lähinnä sitä). Kilpailuaikana ei siis tiedetä tavoitepainoa, mikä kannustaisi ilmoittamaan kaikki sopivankokoiset. Tämä nyt on ensimmäinen mieleen juolahtanut kuvio, voihan muunnella jos ei kuulosta mielenkiintoiselta ja tässä jäisi pois se suurimman kalan yliarvostus.
Olde
*
PoissaProfiili
« Vastaus #32 : 29.11.17 - klo:08:44 »

Milloin viisi suurinta kalaa kalapisteissä palkinnot jaetaan?
palepal
*
PoissaProfiili
« Vastaus #33 : 01.12.17 - klo:20:37 »

Talvikalastuksessa pakkasella silmä- ja kidusvauriot syntyvät nopeasti, oman aikansa punnituskin vie, eivätkä näin vahingoittuneet kalat selviä. Kesällä kala selviää kuivilla huomattavasti pidempään. Tällä perusteella 5 suurinta ahventa -kilpailu ei kuulosta mukavalta, vaikka tuloslaskenta sen osalta onkin helppo kun softat ovat jo olemassa.

Ismete -kisaan tulisi tottakai määritellä myös pakkasraja esimerkiksi -5C astetta (useimmille lajin harrastajille tuttu juttu). Itseasiassa lämpimän veden aikaan kaloilla on selkeästi huonommat mahdollisuudet selvitä kuin kylmänveden aikaan. Mahdolliset verenvuodot tyrehtyvät kesällä hitaammin ja vedessä on keskimäärin vähemmän happea jne.

Talvella vastuullisesti hauenkalastusta harrastavalla tulisi olla vähintään ahkio/vapautusmatto, riittävän iso kaira (>8tuumaa) ja pitkät pihdit. Muita varusteita: kamera, puntari, punnituspussi ja mitta. Isot kalat tulisi aina vapauttaa lajista riippumatta, juuri mainitsemistasi syistä.
Hauentappaja
**
PoissaProfiili
« Vastaus #34 : 02.12.17 - klo:12:39 »

5 suurinta ahventa ja fongaus kuulostaa hyvältä. Hymyilee

Kala se on sinttikin.
TuMi
Ylläpito
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #35 : 07.12.17 - klo:15:17 »

Milloin viisi suurinta kalaa kalapisteissä palkinnot jaetaan?
Kilpailun voitot on jo jaettu, mutta tosiaan jäänyt tänne mainitsematta. Eli tässäpä koostetta ja voittajat:

5 suurinta kalaa aktiivivälinein 2017
Kilpailun voitti Oskarikari
Arvonnan voittaja: tepsutin

Haukiskaba 2017
Kilpailun voitti handyy huimalla 52 kg yhteispainolla. Jäätäviä 10kg+ kaloja jopa neljä. Tässä yksi niistä.
Arvonnan voittaja: Nalle90

Yksi ks.comin historian suurimmista hauista tuli myös kilpailun aikana. Ks.comin kolmanneksi suurin hauki nappasi yokin mustaan Rapala Team Eskoon elokuun alkupuolella. Hauella oli painoa käsittämätön 16,2kg ja pituuttakin huimat 124 cm.
---------

Jäät tekevät tuloaan ja pari pikkiaiheista kilpailua pyöräytettiin tänään käyntiin.

Eri kalalajeja pilkillä (fongaus)
07.12.2017 - 30.04.2018


5 suurinta ahventa pilkillä
07.12.2017 - 30.04.2018

Molemmissa kisoissa palkintona voittajalle on 200€ alennuskuponki Honkkarin kalastuskauppaan ja sijoilla 2-10 olevista arvotaan 50€ arvoinen alennuskoodi. Kilpailuun osallistut normaaliin tapaan lisäämällä kilpailuaikana saadun kalan tiedon ks.comiin. Kuvattomia ja arviopainon sisältämiä kaloja ei hyväksytä. Eli ottakaa kamerat tai puhelimet matkaan, jos vapautatte kalat. Lisätietoja ja kilpailutilanteen näet kisasivulta. Kireitä siimoja!
« Viimeksi muokattu: 07.12.17 - klo:15:37 kirjoittanut TuMi »
Sivuja: 1 2 [3]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC