Sivuja: [1] 2 3 4 5   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kalastuskohteet lapissa

(Luettu 55177 kertaa)
Youkka
*
PoissaProfiili
« : 29.05.07 - klo:22:08 »

Missä päin lappia kalasteletta?

*Se joka kuorsaa, nukahtaa ensin*
Kalatiimi
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #1 : 30.05.07 - klo:09:45 »

En ole käynyt lapissa kalalla,mutta olisi tarkoitus käydä sielläkin päin kalassa.kun löytäisi hyvän kala paikan!
Japatius
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #2 : 06.06.07 - klo:08:58 »

Kemissä on Altaat-niminen paikka. Sitä suosittelisin. Sinne tarvii luvat.
Pelaaja
*
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 06.06.07 - klo:15:09 »

Viitisentoista reissua sinnepäin tehneenä' on tullu lempipaikaksi Ivalojoki, eikä Tulppion läheisyydessä sijaitseva Nuorttijokikaan ole kaukana listan kärjestä. Ensi kesänä pitää lähteä Käsivarteen pitkästä aikaa etsimään isompia harjuksia ja tanuja.

Koskikalastaja
ykkönen
**
PoissaProfiili
« Vastaus #4 : 06.06.07 - klo:22:29 »

Kitkalla oon käyny oikeen niinku kalasa ja sainki tanelin, ei oo punnittua painua...oisko jotai pari kilua ollu. Se on ihan mukava paikka kalastaa ja kalaaki tulee ihan kohtuuella (harjusta ja tanea)

Kateus on ansaittava.
kirppu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #5 : 07.06.07 - klo:08:37 »

Mökki on Nellimissä,siellä päin tulee kalasteltua.Puroja,koskia ja mettäjärviä tulee käytyä.Olen ajatellut hankkia kanootin,missä on airot noille pikkujärville.Siihen kun vetää liinat kiinni keulakoukusta hartioitten ympäri,niin on hyvä vetää vaikka puolikilsaa.Pääsee syrjäisimmillekkin järville.
Inarijärvelle olen tehnyt vasta muutaman reissun.Samoin Juutualle.Teno on vielä käymättä.

-ahven on paras kala-
kirpunvapa@gmail.com
miksu93
**
PoissaProfiili
« Vastaus #6 : 10.06.07 - klo:15:12 »

no pari kertaaa on tullut torniojoella käytyä

EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #7 : 11.06.07 - klo:16:39 »

Pellossa kalasteltiin viime juhannus tyhjää soutaen ja heitellen.. Täksi juhannukseksi saatetaan mennä sinne uudelleen, mutta ei ajateltu tyhjänpyyntireissua nyt tehdä.. Lohitilin avaamismielellä sinne tulee lähdettyä.. Jos ei kuitenkaan kalaa tuu, ni pitää sitten keskittyä olennaiseen eli olueen ja muihin ligumentteihin  Hymyilee
Hirppa
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #8 : 09.07.07 - klo:02:52 »

Lätäseno on ihan kohtuulinen hartsa ja tane joki, joskus saa jopa lohta jos onni suosii. Siihen laskee myös paljon pikkujokia joissa tammukkaa. Sitten vähän ylempänä Kalkkoaivin tie sen varrella hyviä hartsa ja tammukka puroja.Sitten on mun suosikki Tammukajärvi...tietenkin Käsivarren reissulla kannattaa mennessä tai palatessa poiketa Lohinivassa taitaa olla Ylitornion kunnassa...
Uippa
*
PoissaProfiili
« Vastaus #9 : 22.07.07 - klo:18:38 »

Mökki on Nellimissä,siellä päin tulee kalasteltua.Puroja,koskia ja mettäjärviä tulee käytyä.Olen ajatellut hankkia kanootin,missä on airot noille pikkujärville.Siihen kun vetää liinat kiinni keulakoukusta hartioitten ympäri,niin on hyvä vetää vaikka puolikilsaa.Pääsee syrjäisimmillekkin järville.
Inarijärvelle olen tehnyt vasta muutaman reissun.Samoin Juutualle.Teno on vielä käymättä.


Inarinjärvellä on tullut käytyä kymmenkunta reissua.Viikon päästä ois Juutuan reissu edessä.Ei ole siellä vielä tullut käytyä. Mitä kirppu pidit paikasta Huh
kirppu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #10 : 14.08.07 - klo:20:34 »

Inarijärvi on niin upea,ettei siihen sanat taida riittää.Katselin Inarijärveä muutamana kesäyönä:karu,kirkas ja erämainen.Yhtä selkää vähän sain raapaistua,ja noita selkiä on monta kun lähdetään Nellimistä pohjoiseen.Taitaa kulua monta kesää siellä...kalojakin tuli tosi hyvin.Taimenta,harria ja rautua.
Juutuanjoella kävimme yhden yön kalassa.Isompaa kalaa emme nähneet.Mukava alakoskella oli silti perhostella.Paikallisen perhomiehen kalastusta piti jäädä pitkäksi toviksi seuraamaan.Hän heitti kahdenkäden vavalla, ja hallitsi heitoillaan ottipaikat.Vaihdoimme muutaman sanan,ennen hänen kalastamisensa alkua.Hän sanoi,että luvassa olisi odottaa jopa 7kg nousukaloja.Ne kai on niitä mitä Arrela kutsui kojamoiksi.Tuo kaveri heitti vajaan pari tuntia ja lähti kotiin.Kala ei ollut vielä noussut...Minä jäin miettimään,mitä tekisin jos omaan onnettomaan perhokeppiini kala kävisi.Jatkoin vielä kalastamista,ja katselin miten yö vaihtuu aamuksi.Joki vaan jatkoi juoksuaan.
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #11 : 15.08.07 - klo:14:01 »

Inarijärvestä en ole kyllä pahaa sanaa vielä kuullut.. Ois varmasti kokeilemisen arvonen paikka, tosin matkaahan sinne kyllä kertyy ihan kiitettävästi.. Kalojen suhteen varmaan aika takuuvarma paikka, ainakin jos Allun kalastuspalveluihin on luottaminen: Eli takaavat mittataimenen.

"TAKUU: Kalastusretken aikana tulee mittakala ( taimenelle 40 cm ).
Takuu sisältyy päivämatkaan ( yli 7 h tai vuorokausimatkaan ).
Useamman vuoden kokemuksella Hymyilee leveästi
Kalastuspäivää jatketaan kunnes mittakala napsahtaa."

Tuliko kirppu miten paljo ja millä rautua ja harria sieltä? Entäs taimenet?

Minä jäin miettimään,mitä tekisin jos omaan onnettomaan perhokeppiini kala kävisi.Jatkoin vielä kalastamista,ja katselin miten yö vaihtuu aamuksi.Joki vaan jatkoi juoksuaan.

PS. Tuommosta osittain runollista tekstiä on kyllä mukava lukia, jatkahan samaa rataa  Hymyilee
kirppu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #12 : 17.08.07 - klo:18:01 »

Harrin kalastusta Inarilla harjoittelimme.Oli ihan ihmettelyn aiheena se,miten hyvin sitä tuli.
5-10 harrin saaliit olivat aika tavallisia.Harrin koko oli myös hyvä.Sellaiset 800g harrit olivat tavallisia.Mietinkin,että tuo olisivatko nuo järviharjusta,sellaista joka ei nouse jokeen kudulle.??. Mustarunkoinen(ja painava) lottolippa tyylinen ja kirkkaalla lippaosalla varustettu lippa oli paras pyyntiväline.Myös uistimella harreja tuli,varsinkin kun pysäytti kelauksen ja antoi vajota.Myöskin vaappuun harri ottaa.Pyyntipaikkoina siis kivikot.Syvällä harria ei ole.Käytimme pyynnissä paljon C&R pyyntiä.Otimme vain syömä kalat.

Rautua saimme syvältä takilalla,mutta sitä ei tullut paljon pyydettyä.Muutamia pieniä tuli myös joiltakin kivikoilta.

Taimenia siis tuli myös aika hyvin.Kyllä tuon saalistakuun voi allekirjoittaa,jos  vähänkin järveä tuntee.Taimenia tuli sekä vetämällä,että heittämällä.Tuohon samaan isoon lippaan otti myös taimenet.Vaapulla niitä tuli myös.

Varmaankin tulee myös talvella käytyä siellä harripilkillä.

Sitten vielä kun ottaa huomioon Inarijärven erämaa luonnon.Pysähtyy hetkeksi ja antaa itselleen luvan olla pieni suuren järven sylissä.Kyllä siellä sielu lepää.Menkää ja täyttykää jängän tuoksulla.
Jykä
*
PoissaProfiili
« Vastaus #13 : 30.09.07 - klo:16:41 »

Kolarin äkäsjoki on mun jokakesäinen kalastuskohde.
Myös torniojoki kuuluu listaan.
energy
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #14 : 08.10.07 - klo:16:30 »

Inarinjärvellä tulee kalasteltua jos lapissa käydään. Käydään yleensä kesällä tai myöhään syksyllä verkkoilla ja uistelemassa kunnolla. Olin viime viikon inarilla mutta kaloja ei näkynyt, ei verkoilla eikä uistimien vedossakaan..huonona oli kalojen liikkuvuus ja syönti ajalla 30.9 - 5.10.07. Pitäis kylmetä enemmän vesi niin alkaa taimen ja rautu liikkumaan kunnolla, siellä meinaan oli vielä melkein kesäkelit päällä =).

Viimeisestä keikasta inarille oli aikaa jo 7vuotta ja en muistanutkaan kun näin ne maisemat taas uudestaan että minkälaista siellä olikaan, suosittelen kaikille sielläpäin kalasteleville käymään kyseisellä järvellä.. Tutkiskelua riittää ja karttaa/gps:sää tarttee lukee jos meinaa liikuskella siellä ilman tietäjää eksymättä.

Isoimpia kaloja mitä inarista on noussut on minulla 3,4kg tane uistelulla, isäukon eno sai 2vuotta sitten syksyllä 6,5kg taimenen verkoilla, isäukolla ennätyskala oli 5kg rautu
Tagit: Kalapaikat Lappi Kalastuskohteet Lapissa 
Sivuja: [1] 2 3 4 5   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC