Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Tekniikka apuna kalastuksessa

(Luettu 2803 kertaa)
skfin
****
PoissaProfiili
« : 11.09.09 - klo:22:24 »

Mimmoisia teknisiä vimpaimia käytätte kalastuksessa? Isäni osti joku viikko sitten tuollaisen Garmin nuvi 500 navigaattorin, joka on vedenkestävä. Isäni tarkoitti sen moottoripyöräilyhommiin, mutta sain tietysti heti idean valjastaa koko vimpaimen kalastuskäyttöön. Eli tökkästään se imukuppikiinnitys veneen sisäpintaan ja sen mukaan mennään järvellä. Saimme naapurilta GPSTopo Suomi Pro kartat(naapuri oli saanut kyseiset kartat *kröhöm* hyvin laillisesti. Tosin, näin vältin lataamisen vaivan *kröhöm* paikasta). Täytyypä sanoa että syvyyskäyrät näkyy todella tarkasti. Keijärvestä ei tietenkään mitään syvyyskarttaa ole, mutta tulee navigaattorista mahtava apuväline pilkkireissuille Vahantalahteen ja muualle. Ja sitten toki vene siirretään ensi vuodeksi vahantalahteen ja pistetään siihen tuo perämoottori niin ei parempaa voisi olla.

Käytättekö itse navigaattoria vai ihan manuaalista kolmiopistemittausta, eli kompassia?

(Taas meni jutut tälläiseksi, että nauroi koko ajan viestiä kirjoittaessa. KS.com:issa surffailu ajaa saman asian kuin 6 tunnin kalareissu illalla)

Älä hätäile Hymyilee | skfin @ Quakenet, Freenode, IRCnet
hartsa79
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #1 : 11.09.09 - klo:23:24 »

Meillä on myös gps, Magellan meridian. Vesistökarttoja en ole siihen raaskinut hommailla, sen verran kalliita ovat. Pohjana on norm. gt kartta koko suomesta, eli järvet näkyy, mutta syvyydet puuttuu. Kotona on mahdollista retkikartan avulla merkkailla varmat killeripaikat, ja parhaat syvänteet. Inarilla oli iso apu mökin löytymisessä. Eli piirtää kuljetun jäljen, ja näyttää perus gps-tietoja, joista nopeus on meillä se mitä kytätään. Ja navigointi vesillä onnistuu, jos on rinnalla jokin karttalehti.

Nyt virittelen ajatusta puhelimen käytöstä veneessä, kartat on pirun laadukkaat. Puhelimessa kun on tuo Trakcerin MyWay, niin tilailin veneeseen 7 tuuman kattomonitorin, johon luuri kytketään videopiuhalla. Testailin kotona matkatv:llä ja kyllä muuten erottuu kivet ja syvyyskäyrät. Uskoisin, että tulee hieno peli, ja saapahan väistettyä sitä plotterin ostoa Virnistää


Hartsa79
Tuokee astioo, nyt sitä tulloo!!
ilkka81
*****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #2 : 11.09.09 - klo:23:29 »

pleikkari kans sit siihen... =) ei vaan... eiköhän tässä joku ilta viritellä "telkkari"...

Stefa hoitaa se on JÄMPTI! =)
hartsa79
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #3 : 11.09.09 - klo:23:32 »

Kunhan nyt tulee
skfin
****
PoissaProfiili
« Vastaus #4 : 12.09.09 - klo:14:58 »

Tosiaankin, nuo kartat on "hieman" ylihinnoiteltuja. Noh. Nyt nuo sai naapurilta, ehkä vähän laittomat mutta kuka siitä välittää. On ihan kätevä peli kun on vedenkestävä.
Tagit: Tekniikka Navigaattori Luotain 
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC