Sivuja: [1] 2 3   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Pilkki-reissut 07-08

(Luettu 13891 kertaa)
miigu
**
PoissaProfiili
« : 17.11.07 - klo:14:10 »

Jokos sitä on pilkille päässy missään päin, Täällä oulussa päin jo olis varmaan jäätä sen verra lampiloilla et pääsis pilkkii,. mites muualla onko jäätä jo tarpeeks,? 


Ite arvelin tänää vielä käydä heittelee tossa joella viimesen kerra tälle vuodelle, Näytti olevan jo jää hilettä virran mukana ja rannan tuntumassa on jo vähä jäätä ja lähi lahti jo jäässä kokonaan, et nyt on viimenen mahdollisuus heitellä ennen ku jäätä rupee olee jo liikaa,.

No nyt sit enää ootetaan pari viikkoa niin uskaltaa jo sit toho lähi lahteen joelle pilkille, jos nyt on vaan pakkasta tarpeeks.  Näyttää kieltä
« Viimeksi muokattu: 30.11.07 - klo:13:55 kirjoittanut EniZei »
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 18.11.07 - klo:16:45 »

Ei vielä Merijärvi-Kalajoki alueella pääse pilkkihommiin.. Jokea joutuu odotteleen kauemmin, mutta lammille vois kohta päästä, jos kelit pysyis kylmänä.. Tosin nyt on aika lauhaa..

Vähän on semmonen odotusvaihe itellä kalastuksen suhteen. Ja tätähän ei tiiä kauanko kestää, jos välillä kylmenee ja taas lauhtuu  Huh Kävitkö miigu heitteleen ja tuliko mitään?
Kalastaja
*
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 18.11.07 - klo:19:11 »

Sais nytte tulla kunnon pakkaset että pääsis pilkille mootori kelkalla

Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa..
miigu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 18.11.07 - klo:19:17 »

Kävin Heittelee jonkun puolisen tuntia, pakko oli sit luovuttaa ku siima jääty,ei tullu mitään. =( nyt itelläki vähä on tällästä odotusta tässä, et millo uskaltas lähtee pilkille tänää taas tihku sadetta oli ja tais lämmintäki olla aste tai pari ei hyvältä näytä  Epävarma
Ei ehkä heti ekanan kannata jäälle kelkalla lähtee  Vaikenee
kirppu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #4 : 18.11.07 - klo:20:50 »

Oma pilkkikauteni on avattu. Tosin vasta kolmas järvi oli sellainen, missä jää onkimiehen kantoi.

Kolme päivää olen nyt onkinut matalaa alle 1 1/2m syvää lampea. Tietoinen olin tuon lammen hyvistä ahven ja hauki kannoista, mutta jostain syystä korkkaus jäi tälle syksylle.

Hyvin onnistui kopasu. Ensimmäinen päivä oli hiljainen ja saalina 1 ahven ja 1 hauki.

Toinen päivä toi ennätys tasuriahvenen 684g ja muutaman muun pannukarkean.

Tänään olikin huippu päivä.saaliina 15 ahventa, joista 10 suurinta 3810g, ja kaksi suurinta oli 585g ja 525g. Hymyilee

Tämä lampi on sellainen, että niitä on Suomenmaassa paljon. Tärkeintä on mielestäni oikea ajoitus eli syys- ja kevät jäät. Näytti myös siltä, että pieni lumipeite paransi kalantuloa.
Ottivieheinä oli siis kevennetty tasuri, josta on etukoukku poikki ja tuntematon levypyrstöinen ja aika räikeän värinen(sini-puna-valko) pikkutasuri. Tärpit oli tosi kovia, johtuen matalasta vedestä.

Muistakaahan olla varovaisia ensi jäillä!

-ahven on paras kala-
kirpunvapa@gmail.com
Kalastaja
*
PoissaProfiili
« Vastaus #5 : 18.11.07 - klo:21:16 »

Täälä pohjanmaalla alkaa jo meri jäätyä pikku hiljaa kyllä kohta pääsee pilkille jos pakkaset vaan olisi tarpeeksi mutta nytte luvattiin jo pohjanmaalla +1 astetta lämmintä ei näytä hyvältä pilkkimis kauden alku  Nolostunut
Lauvantaina meen ehkä vielä virvelöimään suluille jos ei tuu jäitä
Onks kellään tietoo että syökö kala enään virvelöinillä  Huh
« Viimeksi muokattu: 19.11.07 - klo:18:00 kirjoittanut Kalastaja »
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #6 : 20.11.07 - klo:09:41 »

Kyllä kalaa varmasti vielä virvelilläkin saa.. Tosin kelaus ja uitto yleensäkin saa olla astetta rauhallisempaa. Meren jäätymisessä kyllä vielä menee aikaa, ainakin näillä loskakeleillä. Pääsis nyt edes nuita pikkulampia kokeileen  Iskee silmää Tuliko Kalastajalle lauantaina saalista?
Kalastaja
*
PoissaProfiili
« Vastaus #7 : 20.11.07 - klo:16:05 »

En oo vielä kerennyt lauvantaina 24 päivä sitte vasta meen virvelöimään katoon jos kala söisi  Hymyilee
« Viimeksi muokattu: 21.11.07 - klo:19:39 kirjoittanut Kalastaja »
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #8 : 23.11.07 - klo:21:08 »

Missäpäin Kalastaja kalastelee? Ainakin täällä Pohjois-Pohjanmaalla näyttää nyt tulevan ihan mukavat pakkaset seuraavina päivinä, joten virvelihommista ei ainakaan tule mitään siiman jäätyessä.. Sen sijaan pilkkikautta odotellaan jo kuumeisesti.. Kyllä niissä ensijäissä tietty fiiliksensä on  Iskee silmää
Kalastaja
*
PoissaProfiili
« Vastaus #9 : 24.11.07 - klo:00:19 »

Terve tääläkin alkaa jo pakkaset olla ihan ok Pohjanmaalla kans meinasin mennä kalastaan Kirjo lohta mut pakkaset oli tähnyt jää kerroksen pilkille pääsen kohta  Hymyilee
mä asun pohjanmaalla  Hymyilee
« Viimeksi muokattu: 24.11.07 - klo:02:30 kirjoittanut Kalastaja »
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #10 : 30.11.07 - klo:13:54 »

Alkaa jo aika suuressa osassa maata päästä pilkille ainakin pienemmillä lampilla ja varmaan osassa isompia järviäkin. Laitelkaahan tähän topikkiin sitten pilkkireissujen pikarapsoja, jos ette jaksa erikseen reissua luoda ja siihen kirjottaa raporttia. Missä kävit? Havaintoja reissusta? Söikö kala? Mikä pilkki toimi? jne..
tsoka
***
PoissaProfiili
« Vastaus #11 : 01.12.07 - klo:21:38 »

pilkki kausi avattu  Virnistää
tosin vasta tasurin runkojen valut on tehty  Pyörittää silmiään
tkk
*
PoissaProfiili
« Vastaus #12 : 03.12.07 - klo:21:52 »

 Järkyttynyt Kausi pääsi alkuun Hämeessä 24.11. 4cm jäillä. Paikka oli tuntematon pikkulampi. Saalis puoltusinaa 160-216g ahvenia ja 2 pikku kiilaa.
1.12. olikin jo paremmat mahkut. Rannoilla oli jo 10cm ja järven selällä ohuen jään alueella 5cm. Siellä kun kokeili kulkea, meni railo edellä ja jousteli mukavasti. Pelastautumispuvun turvinhan minä siellä extremeä harrastelen eikä aina arvaa mennä, ettei muut seuraisi perässä  Epävarma Olen harjoitusmielessä rantamatalassa kokeillut "uimista" ja 2,5 cm jäätä piti hyppiä tosissaan rikki ja se oli jo 1,5m leveältä notkolla ja vesi noussut läpi ennenkuin risahti puhki! (Kaverin kanssa turvanaru ympärillä) Ja eikun korkkina muitta mutkitta pois ja harrastus voisisi jatkua! Täysin kuivana sisältä! Siis suosittelen pukua henkivakuutuksena kaikille kalastajille, jotka haluavat olla heti pelipaikoilla! Tervettä järkeä silti mukaan ja varovaisuutta!!! Eikä juuri yksin eikä ilman naskaleita!
Mutta siis järvireissuun... kaveri lähti rannan suuntaan kun oli syvissä hiljaista. Löysikin kalaa ja soitteli! Menin perässä vasta 2h myöhemmin ja totesin jo silloin n.5kg saaliin suuriman ollessa 515g! Komeata kalaa! Veti lopulta 7,2kg ja vain tasurilla!
Siis olemme vannoutuneita tasurimiehiä!
Etsiskelin ottiväriä, mutta meni silti pitkään ennenkuin se löytyi. Kaverin vinkin jälkeen homenokka löytyi ja alkoi tössähdellä! No, siinä alkoikin samalla jo hämärtyä ja syönnit loppua. Onneksi kaverin vieressä istuskellessa kävi onnenkantamoinen ja 588g raitapaita vavanretuutuksen jälkeen nousi avannosta. Meni tietty vähän pullisteluksi, kun laatu korvasi määrän Iskee silmää Tuli hyvä reissu!
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #13 : 04.12.07 - klo:12:27 »

Vai on tkk:kin tasurimiehiä.. Kylläpäs niitä tänne onkin eksynyt Iskee silmää Saaliit kyllä ihan vakuuttaa .

Lauantaina käytiin pokan kanssa pienellä lammella raitapaidan ja hauen etsinnässä.. Poka kirjottikin tuonne tiimin sisäiselle alueelle rapsaa, ni kopsaan sen tähän.

Lainaus
Ei oikein raposesti syöny.. Heti alakuun oli Enizeillä muutama tärppi ja mulla kans yks ihan kunnollinen..

Sitten olikin reilu tunti hiliasempaa.. Enizei vaihtoi viimein tasurista pystäriin, niin ei mennyt pitkäänkään, kun se pomppas pystyyn ja kuului "Nyt on".. Kalan enizei sai nostettua jäätä vasten aivan sukkana ja huomasi siinä, että haukihan se, mutta kun yritti kääntää reiälle, niin haukikin hoksasi, että mitä tapahtuu ja spurttasi pohjaa kohti, samalla koukku irtosi pilkistä ja kala oli menetetty.. Tästä innostuneena Enizei vaihtoi uutta pystäriä peliin, eikä kauaa mennyt kun ahvenen sinttejä alkoi nousta.. Minäkin sitten viimein luovuin tasurista ja otin morrivehkeet esille.. Ei mennyt kauaa, kun pikkuahven kävi jällä.. Vähän aikaa nypyteltyä nappas ihan kunnon kokoinen kala ja sitä jo kerkesin haueksi epäillä, kun tuntui vain painona siimassa.. Ei minkäänlaisia potkuja tuntunut.. Mutta kun sain kalan reijälle niin paljastui, että se olikin reilu 300 grammainen ahven. . Tarkka paino jäi puuttumaan, kun puntari on edelleen uistinpakissa, eikä pilkkirepussa..

No siinä reikiä tehdessä ja ahvenen sinttejä onkiessa meni taas hetki ja Enizei päätti vaihtaa takaisin pieneen tasapainoon.. Eikä kauaa kerennyt heiluttelemaan, kun samanlainen reilu 300 grammainen ahven nousi jäälle..

Sitten hyvin pian tuosta lähdimmekin kotia lämmittelemään  Iskee silmää
kirppu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #14 : 10.12.07 - klo:22:18 »

Laitetaanpas vähän yhteenvetoa ensijäitten tasurikokemuksista:

Kolmisen viikkoa on pikkujärville/lammille päässyt ongelle.Reissuja kertynyt porukallemme 16.
Täytyy sanoa, että hyvät on kokemukset vaikka en olekkaan kuin yhtä lampea kopaissut(sattui ensi yrittämällä hyvä)

Vuosia olen koettanut sisäistää sen, mitä merkitsee onkimisessa se, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.Nyt olen jotain siitä oppinut. Pikkulammille pitää mennä silloin, kun jäät kestää ja lumi on  vähäistä. Ihan lumeton jää ei ole hyvä, mutta kun jäälle sataa 2-5cm kerros lunta niin silloin ainakin omalla matalalla lammella alkoi ahven syömään.Nouseva ilmanpaine ja uusi kuu olivat hyviä aikoja, mutta ei niin tärkeitä kun tuo ohut lumipeite, joka vaikutti valoisuuteen.

Saalista tuli onkiporukallemme pitkälti toistakymmentä yli 1/2kg ahvenia, suurimpien ollessa +600g.Ne kiloiset taisivat vielä jäädä uimaan.Kaksi isoa haukea 6kg ja 2,850kg tulivat seassa.

Tasuria tuli uitettua ja sillä kalat myös tuli ylös.Tasureiden koko oli 5-10cm ja ottivärit luonnon muikusta sini-hopea-valkoiseen.Myös papukaija toimi ajoittain.Huonon syönnin aikaan saalista paransi se kun vaihteli samalla reijällä eri tasureita.

Saapas nähdä, miten vaikuttaa kun nuo lumet suli pois, alkaako syönti vielä uudestaan.Isot ovat olleet viime ajat suu kiinni.

Seuraavaksi (kun jäät tulee) on tarkoitus siirtyä vähän isommille järville ja sitten ehkä tammikuulla suurille selille. Siellä ne kaikista parhaat hetket olen viettänyt, kun on edessä kilometreittäin kairaamatonta järven selkää, niin eipä ahdista.Voi vetää syvään henkeä tuntea olevansa vapaa.

Tagit: Pilkintä Pilkkireissut 
Sivuja: [1] 2 3   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC