Äänestys
Kysymys: Lempi jerkki? (Lisätty vaihtoehtoja ja vanhat äänet nollattu)
Buster jerk - 128 (35.7%)
Savage Gear Freestyler - 22 (6.1%)
Jesse Jerk - 50 (13.9%)
Salmo Slider - 59 (16.4%)
Nils Master Dart Master - 31 (8.6%)
Savage Gear Deviator - 29 (8.1%)
Manta jerk - 3 (0.8%)
Hellhound - 4 (1.1%)
Westins jerk - 23 (6.4%)
Pig jerkki - 10 (2.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 174

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 22   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Jerkkikalastus

(Luettu 152072 kertaa)
kriss3
***
PoissaProfiili
« Vastaus #30 : 12.11.08 - klo:18:23 »

Joo nyt kyllä failasin jotenkin kun yritin muuttaa tätä Huh
Yritin nollata äänestyksen ja nyt kukaan ei voi enää äänestää...

Ei oo haavia -.-
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #31 : 12.11.08 - klo:19:43 »

Joo nyt kyllä failasin jotenkin kun yritin muuttaa tätä Huh
Yritin nollata äänestyksen ja nyt kukaan ei voi enää äänestää...

Nyt voi, toivottavasti. En viitsi napauttaa mitään jerkkiä, kun en niistä tiedä tuo taivaallista, joten joku muu testatkoon.. Tuossa näytti olevan päättymisajan kohdalla -1 päivää.
kriss3
***
PoissaProfiili
« Vastaus #32 : 12.11.08 - klo:20:01 »

No nyt toimii Iskee silmää
KakeLuikku
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #33 : 12.11.08 - klo:21:48 »

Deviator jerkki kuuluu minun lempi jerkkeihin. Uittaminen on todella helppoa ja on muutenkin sopivan kokoinen ja painoinen. Väritkin ovat hyviä. Prologic jerkit ovat huippuluokkaa. Ainut miinus on että kaikissa jerkeissä on aivan onnettomat koukut!

Kirkasvetisestä vai merestäkö oot saanu Deviatorilla?
kriss3
***
PoissaProfiili
« Vastaus #34 : 12.11.08 - klo:22:02 »

No päijänteellä oon heitelly. Kyllä takuu varmasti toimii myös merellä.
Vesi on ollu kohtuu kirkasta täällä Iskee silmää
ollimaha
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #35 : 16.11.08 - klo:16:04 »

Aika lapsellista touhua tuollainen. Jos ei ole muuta sanottavaa niin voi olla suosiolla hiljaa. Viesti ilmoitettu valvojille.
EDIT: Poistettu lainaus, koska myös alkuperäinen viesti poistettu asiattomana.
« Viimeksi muokattu: 16.11.08 - klo:18:34 kirjoittanut T11Mika »

kriss3
***
PoissaProfiili
« Vastaus #36 : 16.11.08 - klo:17:14 »

Annas tulla perusteluja kanssa kun noin kiivaasti moitit  Iskee silmää
Oletko kokeillut esim hellhoundia? Itse en ole kokeillut ja jos se on huono, niin mikä en tekee huonoksi?
inrock
*
PoissaProfiili
« Vastaus #37 : 11.01.09 - klo:21:08 »

Tosiaan, olen epätietoinen ja tiedonjanoni on kova. Onnistuuko jerkkaaminen ilman jerkkivapaa? Koskaan en ole aikaisemmin jerkannut, mutta ajattelin aloittaa sen nyt tulevana kesänä. Jos ja kun minun tarvitsee ostaa jerkkivapa, niin mikähän mahtaisi olla laatuvalmistaja ja mikä olisi se paras jerkki aika tummaan veteen? Kannattaako vavan olla lyhyt vai pitkä? Jäykkä vai ei-niin-jäykkä? Kertokaa. Vastauksista, joissa sanotaan että minun EI tarvitse ostaa uutta vapaa olen hyvin kiitollinen...  Ja kertokaa, hyvät ihmiset, myös kuinka jerkkejä uitetaan niin, että isokin luupää haksahtaa?EDIT: Haku -toiminto auttaa kysymyksissä. Siirretty.
-ollimaha
« Viimeksi muokattu: 11.01.09 - klo:23:48 kirjoittanut ollimaha »

Se on ollut kammottavan groteski matka inhimillisyyden tuolle puolen. Ja sehän on hienoa se!
ollimaha
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #38 : 12.01.09 - klo:00:01 »

Tosiaan, olen epätietoinen ja tiedonjanoni on kova. Onnistuuko jerkkaaminen ilman jerkkivapaa? Koskaan en ole aikaisemmin jerkannut, mutta ajattelin aloittaa sen nyt tulevana kesänä. Jos ja kun minun tarvitsee ostaa jerkkivapa, niin mikähän mahtaisi olla laatuvalmistaja ja mikä olisi se paras jerkki aika tummaan veteen? Kannattaako vavan olla lyhyt vai pitkä? Jäykkä vai ei-niin-jäykkä? Kertokaa. Vastauksista, joissa sanotaan että minun EI tarvitse ostaa uutta vapaa olen hyvin kiitollinen...  Ja kertokaa, hyvät ihmiset, myös kuinka jerkkejä uitetaan niin, että isokin luupää haksahtaa?

Jos et jerkkivehkeitä jerkkikalastukseen meinaa ostaa, niin sanoisin, että et pysty heittelemään kuin pikkujerkkejä. Ja väitän, että ne eivät sille isolle luupäälle ole niin tehokkaita kuin kaikista suurimmat jerkkikapulat.

100 euroa investoit, niin saat aloittaa kokonaan uuden harrastuksen jerkkikalastuksen parissa. Tolla rahalla saat jo sopivan vavan ja kelan. Kelan täytyy olla voimakas (hyrräkela), samaten vavan (uittaminen kärsii muuten). Vavan täytyy olla myös erittäin jäykkä uittamisen onnistumiseksi. Lisäksi esim. 80 gramman jerkin heitto vääntää vapaa aika lailla, joten jäykkyydestä on heiton vaiheessakin hyötyä. Laatuvalmistajia nykyään ovat lähes kaikki tunnetut valmistajat. Itellä on D.A.M -vapa, vaikka olen henkeen ja vereen Shimano-miehiä Ja D.A.M toimii loistavasti. Vavan täytyy olla myös lyhyt, jotta pystyt uittamaan jerkkiäsi hyvin ilman, että vavan kärki lappaa koko ajan veteen. Älä maksa vavastasi alle 50 euroa, ellei se ole tarjouksessa. Köyhän ei ole varaa... Ju nou.

Siimapuoli on myös tärkeä. Uiton onnistumiseksi tarvitset venymätöntä kuitusiimaa, ja mielellään ylipaksua. Mulla on käytössä 0.28 mm kuitusiimaa, jolla on noin 50 kilon vetolujuus. Todellisuudessa paksuus taitaa mennä sinne 0.30 millin puolelle, paketti valehtelee aina hieman. Kun jerkkiä heität, ja kesken lennon hyrräkelasi sanoo TÖKS - Sen jälkeen ohut siima sanoo NAPS - jonka jälkeen jerkkisi sanoo PLUMPS. Erittäin paksukaan siima ei merkitse mitään painavan jerkin heitossa niin, kuten esimerkiksi paksun siiman käyttö lippauistimen heitossa taimenjoella. Siima lentää - lippa ei.

Paras jerkki tummaan veteen.. Hmm. Toiset sanovat, että tummaa tummaan, ja kirkasta kirkkaaseen. Kerran koitin, kalastin kolme tuntia ahven- ja särkiväreillä, kunnes kyllästyin ja vaihdoin räikeään oranssiin, ja kolmannella heitolla hauki kiinni. Ei näihin oikein päteviä muistisääntöjä ja -kikkoja ole, täytyy vaan kokeilla.

Mutta: Sinun EI tarvitse ostaa vapaa, jossei se haittaa sinua että niitä 100 gramman molemmin puolin olevia jerkkejä et pysty viskomaan.

Aloittelijan kannattaa aloittaa helppouittoisista jerkeistä, tai sellaisista joissa on jo hieman omaa uintia mukana. Ensimmäinen oma jerkkini oli Jesse Jerk. Tämä ei vaadi mitään hienoa uittotekniikkaa, kun se ui valmiiksi jo itse. Sitten kun opin viskomaan sitä jerkkiä oikein jäykällä vavalla ja hyrräkelalla, niin vaihdoin Buster Jerkin siiman päähän ja aloin opetella itse tekniikkaa. Tekniikasta on turha kysyä, jokainen uittaa jerkkiään niin kuin parhaaksi näkee. Mitään perustekniikkaa ei ole olemassa. Hyviä vinkkejä on vavan vetäminen alas nopeasti ja tiukasti kohti vedenpintaa, kelaaminen ja nostaminen. Vavan vetäminen alas kohti vedenpintaa, ja taas kelaaminen ja nostaminen. Tämä vavan lyöminen vedenpintaa kohti saa jerkin liukumaan ja vilauttelemaan kylkiään ärsyttävästi, ja kun tämän jälkeen pitää tauon, ja jos kala on jerkkiä seurannut - tauon aikana miltei varma tärppi.

Kysele vaan yksityiskohtaisemmin lisää, mikä on epäselvää. Itsekin olin joskus samassa tilanteessa, nyt on hienoa kun saa muita auttaa jotka ovat nyt samassa pisteessä.
« Viimeksi muokattu: 12.01.09 - klo:00:06 kirjoittanut ollimaha »
stento-z
****
PoissaProfiili
« Vastaus #39 : 12.01.09 - klo:17:00 »

No juu semmoinen kysymys koskien noita perukkeita,siis mikähän peruke olisi paras,vai riipuuko se mitä jerkkiä uittaa.Tuossa dvd:ssä Hauenkalastus merellä oli Seleenillä pitkä jäykkä teräsperuke mutta mielipiteitä miten erilaiset perukkeet vaikuttaa uintiin Pyörittää silmiään Virnistää
ollimaha
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #40 : 12.01.09 - klo:17:20 »

No juu semmoinen kysymys koskien noita perukkeita,siis mikähän peruke olisi paras,vai riipuuko se mitä jerkkiä uittaa.Tuossa dvd:ssä Hauenkalastus merellä oli Seleenillä pitkä jäykkä teräsperuke mutta mielipiteitä miten erilaiset perukkeet vaikuttaa uintiin Pyörittää silmiään Virnistää

Tämäkin perustuu taikauskoon, luulisin Hymyilee leveästi

Toiset sanoo, että jäykkä peruke ei tee hyvää jerkin uinnille. Itse en ole mitään eroa huomannut, eikä monet muutkaan. Mutta joustava peruke taas tykkää aina heittää itsensä yli jerkin olkapään, eli jerkin koukut ottaa letkeään ja pitkään perukkeeseen kiinni.

Nimimerkillä Jäykät kunniaan
stento-z
****
PoissaProfiili
« Vastaus #41 : 13.01.09 - klo:12:18 »

Olisikohan tuolla jäykällä perukkeella sellainen vaikutus uintiin että se vastustaa veden virtausta enemmän nykäyksen jäkeen ja saa hunouintisenkin jerkin tekemään noita sivuluisuja paremmin.(kun sekoitat soppaa niin sekoita kunnolla) Virnistää Virnistää
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #42 : 13.01.09 - klo:13:09 »

On niissä kyllä isoja eroja uinneissa jäykän ja lötkön perukkeen kanssa.. Itse käyttelen tällähetkellä pelkästään jäykkää peruketta, vaikka joitain jerkkejä saisikin paremmin uimaan löysällä..

Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään, niihin jotka kuuluvat jompaan kumpaan ja niihin jotka eivät kuulu.
atter
***
PoissaProfiili
« Vastaus #43 : 13.01.09 - klo:15:00 »

Jerkkikalastus on varmaan melko antoisaa voisi joskus kokeilla.

AR
ollimaha
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #44 : 13.01.09 - klo:19:22 »

On niissä kyllä isoja eroja uinneissa jäykän ja lötkön perukkeen kanssa.. Itse käyttelen tällähetkellä pelkästään jäykkää peruketta, vaikka joitain jerkkejä saisikin paremmin uimaan löysällä..

Jep, kannattaa maahantuojalta kysästä, jos haluaa sopasta tehdä kunnon puuron Iskee silmää Joidenkin jerkkien tiedoissa jopa lukee, minkälaista peruketta kannattaa kyseisen jerkin kanssa käyttää.

Jerkkikalastus on varmaan melko antoisaa voisi joskus kokeilla.

Kyllä. On hieno fiilis, kun se kala nappaa. Tietää tehneensä jotain oikein, kun tietää, että viehe ei ilman uittamista ui =)
Tagit: Jerkkikalastus Jerkki Jerkkaus 
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 22   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC