Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Äänekkäät vieheet?

(Luettu 7621 kertaa)
cokekola
*
Poissa


Profiili
« : 12.07.11 - klo:09:06 »

Markkinoilla on ollut jo jonkin aikaa erilaisia vieheitä, joista lähtee ääntä, vaikkapa Rapalan Rapit, X-Rapit, Clackinit sun muut. Itselle on iskostunut tajuntaan, että kalat pelkäävät ääntä ja kaikkoavat metelistä. Siksipä ihmetyttääkin, toimivatko nämä "räminävieheet" vai onko niiden tarkoitus vain houkutella hölmömpi kalastaja ostamaan lisää vieheitä? Virnistää Mitä kalaa näillä pitäisi saada? Onko kokemuksia, mitä on tullut?
lahna95
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 12.07.11 - klo:09:21 »

Kyllä ne toimii. Normaaleja vaappuja, minkä sisällä on räminäkuulat on myyty jo pitkään. (esim. Bomber). Sitten Rapala teki tämän erittäin äänekkään konseptin (Clackin Consept). Voi olla ettei ne aina toimi, jos kala on arka, mutta itse olen saanut kalaa niillä hyvin, mm. X-Rapilla, Jointed Shad Rapilla (tosi äänekäs).

Barra
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 12.07.11 - klo:09:35 »

Räminävieheitä on ollut markkinoilla jo varmaan jostain kasikytäluvulta asti. Eli ihan uusi systeemi ei ole, vaikka Rapala nyt tuon Clackin systeeminsä vasta kehittikin. Eli voitaisiin sanoa että pakko niillä on jotain kalaa saada.

Kalat tosiaankin pelkäävät ääntä. Tosin, ei ihan mitä tahansa ääntä. Se kun hakkaa peltiämpäriä vasaralla veneessä, en usko että se kaloja mitenkään erikoisemmin houkuttelisi. Mutta jos kokeilet jotain räminäviehettä kaupassa, vähän ravistat niin huomaat että se pitää jotenkin vaimeaa ääntä. Yleensä. Tälläisen pienen rapinan on jotenkin osoitettu houkuttelevan kaloja, ja se auttaa erityisesti sameissa ja syvemmissä vesissä. Siksi monet syvänne vieheet tuppaavat jotenkin ääntelemään. Eli kyllähän ne toimivat, ja varmaan on jotain tekemistä silläkin että saadaan hölmömpi kalastaja ostamaan niitä. Hyvä syy pistää euro kaks lisää hintaan. Jotenkin oleellisesti kun olisi muka vaikea tehdä.

No mitä kalaa noilla sitten saa. No uistimet osiosta löytyy aika hyvin apua. Otin nyt esimerkiksi Rapalalta kolme viehettä. Ensimmäisenä Jointed Shad Rap jota Rapala mainosti äänekkäimpänä vieheenään ennen noita clakin rappeja.
http://www.kalasaalis.com/kalaselaus/0/sort/pvm/999/0/0/0/0/0/257/502/0/0/0/0/0/0/0/0/0
Tuosta löytyy mitä sillä on saatu.

Sitten jo tuotannosta poistettu Rattlin Rapala. Miksi otin niin siksi että ollut niin kauan markkinoilla että voi antaa aika hyvän kuvan mitä näillä saa.
http://www.kalasaalis.com/kalaselaus/999/0/0/0/0/0/257/505/0/0/0/0/0/0/0/0/1

Ja viimeisenä, Rattlinin tilalle tullut Clackin Rap jota ainakin joskus mainostettiin maailman äänekkäimpänä vieheenä.
http://www.kalasaalis.com/kalaselaus/999/0/0/0/0/0/257/1834/0/0/0/0/0/0/0/0/1

Mutta omakohtaisia kokemuksiahan ei voita mikään. Ja mitä sitten rämisijöillä on tullut saatua, niin haukea ja ahventa. Kuhallehan noita kehutaan kovasti, mutta itse ei ole näihin iskeneet. Osittain sopivan rämisijän puutteessa. Eli ei kokemusta siitä. Hauki ja ahven kuitenkin tykkäävät. Ahven noista vähän pienemmistä, ja hauki syö noita pienempiä siinä seassa, tosin isommat rämisjät kelpaavat paremmin. Jerkeistähän tuntuu melkein jokainen jotain ääntä pitävän, ja niillä haukea kalastetaankin nyt aika paljon.

Eli vähän niinkuin lopetuksena, suosittelen jonkin rämisijän hankkimaan. Tai parikin, ihan hyvin niillä kalaa saa. Mitään en nyt kyllä suosittele, eiköhän niitä ehdotuksia tule ihan tarpeeksi muutenkin.

Dafag did I just said...
esteri123
***
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 22.07.11 - klo:10:59 »

Itsellä räminäkuulat laukaisevat huonon syönnin usein hyväksi syönniksi silloin, kun kalastetaan kuhaa ja haukea. Monet tunnetuimmisita kuhavieheistä sisältää räminäkuulat, kuten Bomber ja Jesse...
Damonic
***
PoissaProfiili
« Vastaus #4 : 23.07.11 - klo:00:01 »

Haukea juuri itelleki tullu muita äänekkäimmillä vieheillä, eli toimivaksi todettu.

Everyday Im Trolling                                                                                                                                                       you
fishermanteeme15
*
PoissaProfiili
« Vastaus #5 : 17.07.13 - klo:20:04 »

Itsekkin olensaanut pari 2,5 kilosta halvalla stormin wildEye minnowilla.
Satunnaiskalastaja
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #6 : 18.07.13 - klo:00:07 »

Räminät tai ei, kalaa tulee. Harvoin tosin kalastan sameassa vedessä. Räminällä saattaa olla kaksi vaikutusta. Ensinnäkin se voi auttaa kalaa paikallistamaan vieheen, etu lähinnä sameassa vedessä; tosin pääasiassa kala kaukoaistii vieheen näköalueen ulkopuolelta kylkiviivan avulla, joten vaapun potkun terävyys vaikuttaa asiaan (ja lipassa värinä). Toiseksi räminällä saattaa olla iskuun houkuttava vaikutus, tai sitten karkoittava tai neutraali.
Jotta asiaan saisi selvyyttä, pitäisi testata käytännössä kahdella samanlaisella vaapulla, josta toisesta räminä on eliminoitu. Tällöinkin kuulan liikkeen estäminen saattaa vaikuttaa myös uintiin, joten esto pitäisi toteuttaa niin että räminäkuula kuitenkin pääsee liikkumaan.
Juurdis
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #7 : 19.08.13 - klo:11:53 »

Uusin ostos, rapala clackin minnow on osoittautunu kyllä aivan loistavaksi. Muut vieheet jos ei pelitä niin tuo räminä sitten taitaa saada ne aremmat iskemään vaappuun. Suosittelen kyllä lämpimästi muillekki Hymyilee
Jyrize
***
PoissaProfiili
« Vastaus #8 : 19.08.13 - klo:12:12 »

Kyllä mun jerkeissäkin esim.bomber herky jerky pitää kovaa ääntä varsinkin kun osuu veteen suuren kaaren jälkeen. Toimivaksi on kyllä todettava.

laitan pari linkkiä jossa harri hotti esittelee kovaäänisintä viehettä mun mielestä todella hyviä videoita kannattaa katsoa.

http://www.ulkonatv.fi/2012/09/hauki-kuulee-tuomiokellojen-soivan-osa-1/

http://www.ulkonatv.fi/2012/09/hauki-kuulee-tuomiokellojen-soivan-osa-2/

Jos luet tämän olet HÖLMÖ!!!!
River fisher
**
PoissaProfiili
« Vastaus #9 : 25.08.14 - klo:19:55 »

Kyllä mun jerkeissäkin esim.bomber herky jerky pitää kovaa ääntä varsinkin kun osuu veteen suuren kaaren jälkeen. Toimivaksi on kyllä todettava.

laitan pari linkkiä jossa harri hotti esittelee kovaäänisintä viehettä mun mielestä todella hyviä videoita kannattaa katsoa.

http://www.ulkonatv.fi/2012/09/hauki-kuulee-tuomiokellojen-soivan-osa-1/

http://www.ulkonatv.fi/2012/09/hauki-kuulee-tuomiokellojen-soivan-osa-2/
doom bellit on kyllä todellakin kova äänisiä!
Elokuu
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #10 : 25.08.14 - klo:20:41 »

Rätlinbollsit on toiminu minulla hauelle.

Jokin iso liikkuu kohti kaislikossa. Ei säiky huutoa. Ei ole korkea kuten hirvi. Kalastajiin tulee vauhtia.
jamael
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #11 : 08.09.14 - klo:16:42 »

Kyllä tuolla räminällä jotain houkuttelevaa vaikutusta on, koska Jessellä saanu haukea ja kuhaa.
Sitten tällä vähä kovemmalla rapisijalla, AB Rattlin' uistimella 330g ahven ja useita karkuutuksia. Rattlin' yllätti minut positiivisesti, vaikka vuosia vihasin sitä uistinta.

"Helppoa kuin heinänteko..."
http://13metrinenhauki.blogspot.fi
kalastaja48
***
Poissa


Profiili
« Vastaus #12 : 08.09.14 - klo:19:36 »

hauet saa raivon partaalle räminä vieheillä  Hymyilee leveästi
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC