Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Perämoottorin kaasarin vaihto

(Luettu 4480 kertaa)
Cyklooppi
*
Poissa


Profiili
« : 01.07.14 - klo:09:53 »

Mulla on tuollainen 70/80-luvun taitteen Suzuki DT16-perämoottori (2-tahti) ja huomasin aikani ähellettyä, että siitä on kaasari rikki. Itkee

Kun moottoreiden tekniikasta en aivan äärettömiä tiedä, niin kysyisinkin, että saisiko tuon koneen pelaamaan edes jotenkin jollain toisella kaasarilla? Onko se edes periaatteessa mahdollista? Kun jotenkin olen jäänyt siihen käsitykseen, että se ei 2-t koneissa ihan mahdotonta pitisi olla..

No kurkun joudun varmaan ainakin tekemään, jotta eri kaasari käy paikalleen, mutta mitä muuta tulisi huomioida? Järkyttynyt

Suuttimen koot? Kurkun halkaisija? Muuta?

Ajatus tosiaan olisi, että kone toimisi edes jotenkin näin loman aikana, kun kerrankin olisi aikaa kalastella. Oikeaa kaasaria tuohon DT:hen alkaisin kyllä etsiä, mutta tuon ikäiseen koneeseen se voi olla aika hakusessa.
Agiles
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 01.07.14 - klo:11:52 »

Mistäpä se moottori tietää, että mikä sitä ruokkii.. Saa sen pyörimään vaikka ilman koko kaasaria, mutta se on kyllä hieman epäkäytännöllistä.Mikä siinä olemassa olevassa kaasuttimessa on niin rikki, ettei sitä voi ehjätä?

"Alea iacta est - Uistin on heitetty"
- Mr. C&R -
Cyklooppi
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #2 : 01.07.14 - klo:12:15 »

Vanhan kaasarin runko on halki kohokammiosta yhen suuttimen juuresta. Liekö edellinen omistaja koittanu sitä väkisin auki tjtn..
pellehermanni
*
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 02.07.14 - klo:16:18 »

Perämoottori purkaamoihin/yksityisiin yhteyttä, ilmoituksia löytyy melkein jokaisesta myyntipalvelusta. esim nettivene. En tähän hätään muista keltä tilasin omaan -73 johnsoniin uuden (käytetyn) kaasarin. Kävi ainakin itellä jostain toisesta johnsonista, eri vuosi mallin mutta tehot ja kaasu/ryyppyvivusto samanlainen. Mallin kun kerrot noille ammattilaisille niin osaavat auttaa.
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC