Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

veneen kuomun korjaus

(Luettu 13020 kertaa)
jonesT
*
Poissa


Profiili
« : 23.06.14 - klo:00:46 »

Jos jollekkin tälle käyttöä niin kokeilin korjata vanhan tuulilasiveeneni kuomun!
Kuomussa oli reikiä ja ratkenneita saumoja sielä sun täällä...myöskin vetoketjut olivat hajonneet ajan saatossa! Katselin uusien hintoja ja totesin ettei kannata alkaa uutta hommaamaan tuon hintaluokan paattiin!
Otin kuomun irti kehyksestä ja pesin yleispesuaineella homeet/kyllästeet pois! Ratkenneet saumat liimasin tekstiili-liimalla...kunnolliset puristimet olivat suuri apu! Isoimpiin reikiin nailon-telttapaikat ja sisäpuolelle vahvaa kangasta tekstiili-liiman kanssa! Tämän jälkeen pujottelin raudat takaisin ja kuomu veneen päälle...tilasin netistä mastonin rubber comppia mikä on nestemäistäkumia...huom purkissa ei kilikoli maalia! Omaan kuomuun meni noin 1l ja kuomu on noin 5m2.
Sitten vain sutien ja kannattaa maalata reilu kerros...tämä tavara kuivuu todella nopeasti! värinä oli gunmetal grey eli pyssyn harmaa...melko tumma! Vanhasta kauhtuneesta kuomusta tuli kuin uusi ellei parempi! Pitää satavarmasti vettä eikä kyseinen rubber comppi ole halkeillut vaan tarttui vanhaan kankaaseen kuin tauti...tummasta väristä ei paikatkaan kovin helposti löydy vaikka isoimmat olivat noi 25cmx15cm!
Sisäpuolelle saumoihin vedin vielä kilikoli pullosta samaa tavaraa koska kyseinen nestemäinenkumi tuntui tekevän vanhasta kankaasta todella lujaa! Vanhat vuotavat vetoketjut vaihdoin uv-kestävään tarranauhaan ja nekin varmuudella vielä tekstiili-liimalla kiinni! Maalit,liimat,nailonpaikat ja kangas yhteensä 70e! Kyseistä tavaraa löytyy myös muilta valmistajailta esim. plastidip. Ihan jos vaikka haluaa vain vaihtaa kuomunsa väriä niin suosittelen tätä...omaan paattiin uusi kuomu olisi ollut noin 600-800e!
2cv
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #1 : 26.06.14 - klo:11:05 »

Hyvä vinkki, kiitokset. Tietty tässä kiinnostaa sen kumespinnoitteen kesto, kun kuomua joutuu availeen/sulkeen. Ts. halkeileeko miten helposti ym? Laitatko tästä jotain tietoo kun suvi on lusittu..
jonesT
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #2 : 26.06.14 - klo:22:19 »

Koitan muistaa päivitellä et miten on kestäny!
Kuomua availtu arviolta 20-30 kertaa...päällä on oltu polvillaan ja painepesurilla linnunpaskat pesty...ei halkea vaikka mitä tekis..se niinkuin imeytyi siihen kauhtuneeseen kankaaseen...tähän mennessä ainoa aine millä sitä saa sulamaan on ksyleeni...sitä on ohenteena kyseisessä maalissa! mutta jos kokeilee niin ehdottomasti siis vanhat kyllästeet pestävä pois ja ihan  purkista pensselin kanssa maalaus...telalla ei onnistu! Itsekkin aluksi epäilin että miten mahtaa jäykistää tai jos se alkaa halkeilemaan! Ei mitään ongelmaa!!
Dippaavat autoja kyseisellä tavaralla ja tuoteselosteessa sanat uv-suoja ja lämmönkesto elastisena -40--->+90c
jonesT
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #3 : 16.10.14 - klo:18:30 »

Vene on nyt huollettu ja laitettu talviteloille! Pinnoitus kestänyt loistavasti eikä ole lähtenyt hilseilemään tai halkeilemaan. 😁😁
Taitteiden kohdat ovat säilyneet saman näköisinä kuin maalaus päivänä...
Luultavasti käsittelen keväällä myös sisäpuolen pinnan kun ei kangas jäykistynyt mihinkään!
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC