Äänestys
Kysymys: Käytätkö kaikuluotainta kalastaessa
Kyllä
Ei
Harvoin
Usein

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kaikuluotain kysymyksiä

(Luettu 140955 kertaa)
-Lahna-
**
PoissaProfiili
« Vastaus #75 : 16.08.14 - klo:22:10 »

Olen sitten käsittänyt tuon käytön väärin jotenkin kai.  Järkyttynyt Sulla PFCompany on tuollainen samanlainen kaikuluotain? Olisi 1 vene mihin tuon voisi laittaa mutta kai sen peräpeiliin jollain kiinnikkeellä saa eli kiinnike juuri veden pinnan päällä ja anturi hiukan pinnan alla?
Dj_God
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #76 : 17.08.14 - klo:15:11 »

Motonet myy peräpeiliin kiinnitettävää anturitelinettä. Tuohon voisi saada jollain viritelmällä kiinni ja samalla varmistaa se, että anturi on suoraan alaspäin.

The Optimist thinks this is the best of all possible worlds. The Pessimist thinks the Optimist may be correct.
AlpoK
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #77 : 16.10.14 - klo:13:17 »

Tänään menin ostamaan Puuilosta FishTechin Matrix f-86 a -kaikuluotaimen. Oli puoleenhintaan, kun takuukorjattu laite. Tottakai takuusta tullut niin ei varma kuinka kauan pelittää, mutta päälleppäin näytti aika uudelta, pakettikin avattu kerran varmaan vain, sen verran ehjältä näytti. Jossain arvosteluissa haukuttiin vedenkestävyyttä, että liekkö ostajalla sitten heti alussa kosteus vahingoittanu laitteen.

Ostin kun viimetalvena jo piti ostaa kaiku jotta pääsee Oulujärvellä katsomaan kaiulla onko elämää jään alapuolella. Ja nyt sopivasti tienasin rahaa, niin eihän sitä voinut olla ostamatta. Pääsee nyt kun järvet jäätyy testaamaan laitetta.  Hymyilee

Arvosteluissa ainaskin suositeltu pilkintään ja jopa uisteluunkin. Pilkille meinasin tämän ottaa, tehdä ehkä styroksista tälle laatikon suojaksi. Mutta onkos kellään kokemusta tämänkaltaisen laitteen käytöstä uistelussa? Itsehhän kesät uistelen soutuveneellä jossa Evinruden perämoottori. Olisi kyllä hienoa päästä katsoo mitä siellä järvessä on kun uistelen. Kalaa kyllä tulee, mutta välillä hakusessa on ollut ne isommat hauet/kuhat(Tänä kesänä 5kilon  ylitys pariin kertaan, joten uskon että tuolla missä uistellaan on niitä enemmänkin). Että jos tällä laitteella pääsisi katsomaan uistellessa, olisi kyllä hienoa. Hymyilee
MIETTINEN
**
PoissaProfiili
« Vastaus #78 : 30.10.14 - klo:09:08 »

Nyt kun pihasta löytyy vene josta olisi tarkoitus pientä uistelupaattia kehitellä, niin kaikua aloin katteleen, tällä hetkellä löytyy vaan huminalinnun fish buddy 110 kannettava malli.
Tarkoitus olis jokin kiinteä kaiku hommata.
KYSYMYS KUULUUKIN: Alla on kolme kaikua jotka nyt on mielessä pyörinyt, mikä olisi luotettavin/ paras vaihtoehto tuolla hinta luokalla (150-250€)?

http://kalastus.hongkong.fi/fi/veneily/kaikuluotaimet/garmin-echo-201-kaikuluotain/p/1034576/

http://kalastus.hongkong.fi/fi/veneily/kaikuluotaimet/garmin-echo-151dv-kaikuluotain/p/1034572/

http://kalastus.hongkong.fi/fi/veneily/kaikuluotaimet/lowrance-elite-4x-hdi-kaikuluotain/p/1061881/


EDIT: Tota lowranceahan näyttäs pariltakin henkilöltä löytyvän, joten sen luotettavuudesta olis mukava kuulla lisää. Honkkarin palautteissa joku oli ainakin maininnut softa ongelmista.
Se vielä että kaiku ei tule mihinkään ammattikäyttöön vaan ihan perus 1-3krt viikossa.
« Viimeksi muokattu: 30.10.14 - klo:09:53 kirjoittanut MIETTINEN »

Kiero savolainen, muuten ihan terve
"Berliinin Reagan"
PFCompany
***
PoissaProfiili
« Vastaus #79 : 30.10.14 - klo:14:38 »

Noh, mulla on Elite 4X ja ihan mukavasti tuo näyttääpi.  Tosin toisessa veneessä oleva Elite 5 HDI näyttää kyllä sitten paremmin esim. jigin vertigaalissa.  En tiedä mistä tuo ero sitten tulee, kun kuitenkin sillä norminäytöllä se jigi HDI laitteessakin paremmin näkyy.  Anturi noissa on ainkin eri. 

Ensi kaudella ollaan taas viisaampia, kun hommasin tuon Elite 4X kaveriksi myöskin 4X HDI laitteen ja sen aion laittaa ihan vertigaalikäyttöön saman veneen laidalle.  Mutta vielä ei ole ollut siis käytössä tuo.  Tuohon 5X HDI laitteeseen olen ollut erittäin tyytyväinen, kaiusta ei kalantulo ainakaan ole kiinni.  Mut omaan kömpelyyteen useinkin törmää...
« Viimeksi muokattu: 30.10.14 - klo:14:46 kirjoittanut PFCompany »

Kovat kalamiehet ei koskaan kuole - ne vaan haisee sille....
MIETTINEN
**
PoissaProfiili
« Vastaus #80 : 30.10.14 - klo:15:31 »

PFCompany, olin katsovinani että sulla oli tuo hdi versio tosta lowrancesta, mut se olikin tuo vanhempi Virnistää
PFCompany
***
PoissaProfiili
« Vastaus #81 : 30.10.14 - klo:16:01 »

PFCompany, olin katsovinani että sulla oli tuo hdi versio tosta lowrancesta, mut se olikin tuo vanhempi Virnistää


Niin mulla on molemmat  Virnistää  Terhi400 veneessä (Näkyy enimmäkseen tänne laittamissani kuvissa) mulla tosiaan on Elite 5 HDI yhdistelmälaite ja siihen oon erittäin tyytyväinen. 4500BF Yamariinissa (Joka enempi isommilla vesillä käytössä) Elite 4X luotain, sekä Elite 5m plotteri erikseen.  Ja tuohon Yamariiniin siis hommasin lisäksi Elite 4X HDI:n ensi kaudelle vertigaalihommiin, mut siitä ei vielä kokemusta.
Satunnaiskalastaja
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #82 : 30.10.14 - klo:19:11 »

Avataanpa tätä kaikuluotainkeskustelua edelleen. Taustana sen verran että itsellä on edelleen kaksi kappaletta aikansa legendoja, Lowrance 125:ia. Molemmat porskuttavat edelleen alkuperäisillä antureilla. Toinen pahuksen vanha, toinen vuonna 2008 hankittu. Toisen anturi oikkuilee toisinaan, mutta onhan se talvehtinut jäissäkin parina talvena. Luultavasti seuraavan viiden vuoden sisään olisi syytä hankkia uudempaa tekniikkaa. Toistaiseksi en ole kovin tarkkaan kehitystä seurannut.

Vaan kyllä tuo structurescan-tyyppinen kaiku samanaikaisilla sivu- ja alasluotauskuvalla hieman himottaa. Tosin hinnat ovat vielä pilvissä, mutta eivätköhän nekin ajan mittaan laske. Jos oikein ole ymmärtänyt, niin nuo ovat modulaarisia järjestelmiä, joihin on hankittava anturi, kaikulaite ja näyttöyksikkö erikseen - ja pankkitili kevenee kahdella tai kolmella tonnilla. Saavutettava hyöty verrattuna muutaman satasen peruskaikuun lienee aika pieni. Niinhän sitä sanotaan että isät erottaa pojista juuri lelujen hinta:)

Jos nyt jollain on paremmin näkemystä eri luotaustekniikoista tai kokemusta eri tyyppisistä luotaimista, niin olisi mukava kuulla. Puhun tässä siis eri tekniikoista, en markkinointinimistä, joita jokaisella luotainvalmistajalla riittää omansa jollekin yhdelle ja samalle tekniikalle. Siitä ota Erkkikään selvää mitä nämä markkinointihömpötykset, kuten esim. DownScan Imaging itse asiassa tarkoittavat - tai sitten ehkä ottaa jos jaksaa kaivella.
Miten tuo Chirp-tekniikka, jossa signaalitaajuus ei ole vakio, parantaa kuvaa?
Satunnaiskalastaja
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #83 : 29.11.14 - klo:14:29 »

Honkkarilta tulikin tarjous chirp-luotaimesta, Raymarine a68 noin kuusi hunttia ja jos kartan haluaa, niin pari hunttia lisää. Alkaa olla siedettävä hinta, mutten tuohon tarjoukseen ainakaan vielä tartu. Karttatoiminto on minulle tarpeeton, joten sen olemassaolosta maksaisin turhasta. Lisäksi näytön koko saisi olla suurempi. Vaikkakin chirp antaa tarkemman kuvan kuin perinteinen vakiotaajuusanturi, niin edelleen haaveksin myös sivuluotauksesta.   

Mutta kysymys näyden kosketusnäytöllisten soveltuvuudesta avoveneeseen. Vettä sataa joskus rankastikin, ja tuulella pärskeitä. Olettaisin laitteiden kestävän kastumisen, mutta kuinka tuo kosketusnäyttö reragoin vesipisaroihin?
jaskala
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #84 : 28.02.15 - klo:20:12 »

Millaisia kokemuksia FISH FINDER kaikuluotaimesta,tuli tuollainen hankittua pilkkimistä varten.Sellainen tasku härpäke.Tänään uitin sitä pilkkiavannossa,syvyyden näytti,mutta se että oliko siellä kaloja jäi epäselväksi.Välillä näytti että olisi ja joku ahvena kyllä siitä kohtaa tuli.Se että olivatko sitten syöntipäällä kun oli hiljaisen oloista.Rauhassa sai istuskella  Cool
harvesteri
****
PoissaProfiili
« Vastaus #85 : 01.03.15 - klo:20:09 »

Jos sillä pilikkis näät, ni pitäs sun sit kalatkin nähä.
Tuo on outo häråäke minulle, joten jätän asiantuntijoille pohdintaan Järkyttynyt
jaskala
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #86 : 19.03.15 - klo:09:34 »

No,tuli ostettua tuollanen Fish Finder kaiku.Olen sitä pilkkireiässä uittanut ja näyttää syvyyden ja kyllä siinä kalaparvikin näkyy.Jään läpi ei näytä mitään,ei luvatakaan.
Onpahan kuienkin syvyyden mittaamisessa kätsy,ja taskussa kulkee näyttö joten pysyy lämpöisenäkin.
Dj_God
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #87 : 31.05.15 - klo:17:48 »

No,tuli ostettua tuollanen Fish Finder kaiku.Olen sitä pilkkireiässä uittanut ja näyttää syvyyden ja kyllä siinä kalaparvikin näkyy.Jään läpi ei näytä mitään,ei luvatakaan.
Onpahan kuienkin syvyyden mittaamisessa kätsy,ja taskussa kulkee näyttö joten pysyy lämpöisenäkin.

Pariin otteeseen miettinyt itsekin moisen härvelin ostamista. Olisi niin näppärä kuljettaa mukana ja antaisi pientä osviittaa siitä, mitä pinnan alla on.

Minkälaiset ovat olleet kokemukset tuosta laitteesta? Oletko käyttänyt pelkästään pilkkiessä vai onko tuo ollut muillakin reissuilla mukana?
jaskala
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #88 : 08.06.15 - klo:21:31 »

Pilkillä oli mukana,kyllä sillä syyvyyden sai selville yhtähyvin kuin laskemalla pilkin pohjaan ja laskemalla kierrokset.eli näytti vissiin oikein,Anturi vain pitää olla jään alla muutoin ei toimi.Ja joitain kalaparviakin näytti satunnaisesti ja yksittäisiäkin.Enpä sitten ehtinyt tutkaa tuijotteleen kun alkoi kalat nappaamaan. Hymyilee leveästi.Nyt täytyy ottaa mukaan kun lähtee veneellä liikenteeseen pääsee paremmin testailemaan,vielä on kumollaan rannassa.Kalliiksi tuo kokeilu ei tullut vaikkei niin paljon apuakaan jotain 60€ paikkeilla taisi Motonetissa olla hinta..Oudoilla vesillä jo pelkästään tuo syvyysnäyttö on hyödyksi.Koukkukalastuksessa aion ensi talvena käyttää enempikin.
LauriM
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #89 : 25.06.15 - klo:21:00 »

Tuli tuossa hommattua soutupaattiin Garmin echo 101 kaiku ja nyt olen hieman miettinyt anturin kiinnitystä, mitä mieltä porukka on linkin mukaisesta kiinnityksestä, toimiiko?

http://image.sportsmansguide.com/adimgs/l/1/191712_ts.jpg
Tagit: Kaikuluotain 
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC