Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kalastuskiellot/rajoitukset, VAIN RANTA-ASUKKAILLE

(Luettu 7523 kertaa)
sammeli3333
*
Poissa


Profiili
« : 13.08.17 - klo:07:28 »

HEI! OLEN NYT PARI KERTAA TÖRMÄNNYT TILANTEESEEN JOSSA VAPAA-AJAN ASUKAS TULEE SANOMAAN ETTÄ TÄLLÄ JA TÄLLÄ JÄRVELLÄ ON RANNALTA KALASTAMINEN KIELLETTY MUILTA KUIN MÖKKILÄISILTÄ JA RANTA-ASUKKAILTA.

VOIKO TÄLLAISEN KIELLON ASETTAA? KÄSITTÄÄKSENI KALASTONHOITOMAKSULLA SAA KALASTAA JA HEITELLÄ MELKEIN MISSÄ VAIN, PAITSI ERIKSEEN LUVALLISILLA KOSKIPAIKOILLA JA MMM  ISTUTUSLAMMILLA JNE.

kUKA VOI KYSYÄ LUPAA JA MITEN TÄLLAINEN RAJOITUS JOS ON LAINVOIMAINEN PITÄÄ ILMOITTAA RANTAKALASTAJILLE, MISTÄ VOI VARMISTAA RAJOITUKSEN, VAI ONKO TÄMÄ VAIN MÖKKILÄISTEN HUUHAATA.??
Agiles
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 13.08.17 - klo:15:00 »

En kyllä varmaatietoa omaa, mutta jos et toisten pihapiirissä ole kalastamassa niin eivät voi mielestäni sitä kieltääkään.

Jos siellä on rannalta kalastaminen kielletty, niin mene ensi kerralla veneellä tai vyötäröä myöten kahluuhousuissa veteen.

"Alea iacta est - Uistin on heitetty"
- Mr. C&R -
ThC²
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #2 : 14.08.17 - klo:14:12 »

Moi ja tervetuloa foorumille!

Kalastusrajoitukset ja kiellot löytyy näppärästi valtion ylläpitämästä karttapalvelusta: Kalastusrajoitus.fi (vaatii hiukan perehtymistä ja kannattaa lukea se "tietoa" kohdan linkit). Myös paikalliselta kalastusalueelta, tai kalatalouskeskuksesta voi ko. asioita tiedustella.

Kalatusrajoitukset ja kiellot ovat aina viranomaisten tekemiä ja ne perustuvat kalastuslakiin, tai joksus myös luonnonsuojelulakii. Mikään mökki poppoo tai toiminkunta ei voi kieltää kalastusta järvellä/lammella ominpäin. Jokamiehenoikeudet ajaa tuollaisten maallikkojen kieltojen yli.

Ja kuten mainitsitkin, niin viehekalastuksen suhteen valtaosa kieltoalueista on juurikin erityisluvallisia jokia tai lampia. tosin tiedän tässä Kouvolan lähdellä ainakin yhden lammen jossa on kaikki kalastus kielletty, mutta en tiedä syytä miksi (ei myydä siis mitään lupiakaan tuonne, eli ei istaripaikka).

Lupia voi kysellä vain virallinen kalastuksenvalvoja tai viranomainen (poliisi yms.). Virallisella kalastuksenvalvojalla on myös toimestaa todistuksena kortti, joka hänen tulee esittää sitä kalastajan pyytäessä.

Satunnaiskalastaja
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #3 : 15.08.17 - klo:00:09 »

Kuten jo yllä selvisi, muualla kuin virallisilla kalastusrajoitusalueilla saa kalastaa normaalien lupakäytäntöjen mukaisesti. Rannalta tällöin siellä, missä voi jokamiehenoikeuksien puitteissa muutoinkin oleskella.
On kuitenkin ymmärrettävä, että esim. kesämökkitontit ovat usein niin pieniä, että koko tontti voidaan katsoa sellaiseksi pihapiiriksi, jolle jokamiehenoikeus ei anna lupaa mennä tai kulkea läpi.
Oikeudentajuni (huom. oma tulkinta) sanoo, että myös tällöin rantavesi, sekä riittävä etäisyys yksityisistä laitureista tai saunarannoista, kuulu pihapiiriin, eikä siihen sovi mennä kahlailemaan tai veneilemään - kalastuksen on tapahduttava häiriötä tuottamatta. 

Olen muuten tyytyväinen, että vihdoin saatiin Kalastusrajoitus.fi -sivut luoduksi; aiemmin tiedon etsiminen oli todella hankalaa.
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC