Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kalastusluvat

(Luettu 66019 kertaa)
sjuge
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #15 : 18.04.11 - klo:17:12 »

Käykö baltic se jämsänjokilaakson yhteislupa myös joelle? Se kun on venekohtainen (ilmeisesti) niin pitääkö se ostaa jollekin rekisteröidylle veneelle vai miten se toimii? Arvostan suuresti jos saat selville.

Itseä on kismittänyt sama lupa-asiain hankaluus jo pidempään, ja tämän lyhyen keskustelun innoittamana laitoin sähköpostia Maa- ja metsätalousministeriön kala- ja riistaosaston päällikölle Pentti Lähteenmäelle. Nyt on kalastuslain uudistus käsittelyssä, niin saa nähdä auttaako yksityishenkilön kannanotto mitään... Mielestäni keskitetty lupahankinnan tietokanta ratkaisisi pulman. MMM:n ylläpitämältä nettisivulta voisi kalapaikan nimellä hakea suoraan mitkä luvat tarvii ja ostaa vaikka samantein, tai jos vesistöllä on kalastusrajoituksia (esim. vain perho, jotkut alueet rauhoitettu kalastukselta tms.) niin tiedon saisi heti ja helposti. Vaivalloinen tuo olisi perustaa, mutta jälki olisi arvokasta. Löytyisköhän uusista persujen edustajista innokkaita kalamiehiä jotka ottaisivat asiakseen lupahankinnan helpottamisen...?  Virnistää
Barra
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #16 : 23.04.11 - klo:16:04 »

Pistetään tähän aiheeseen. Eli nyt kun hankin nuo luvat netistä, niin onko kellään tietoa pitääkö se koko paperi olla mukana, vai riittääkö mahdollisesti se pankkikortin kokoinen pala jossa lukee "Kalastuslupa"? Sitä olisi vähän helpompi kuljetella kuin tuommoista A4 arkkia.

Dafag did I just said...
Hoplaa
**
PoissaProfiili
« Vastaus #17 : 23.04.11 - klo:17:21 »

Siinä luvan yläpuolellahan lukee jotenkin näin:

HUOM:
Ainoastaan alla oleva virallinen lupatosite kelpaa todisteeksi lupamaksusta.
Lupatositteen lisäksi kalastajalla tulee olla mukana voimassaoleva henkilöllisyystodistus.

Että minulla ainakin on vain se lupalappu sieltä alhaalta mukana, sen koko paperin sijaan, kontaktimuovilla päällystettynä...Tai tuollainen teksti ainakin kalastusluvat.net:sta hommattuna.

Barra
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #18 : 23.04.11 - klo:19:09 »

Siinä luvan yläpuolellahan lukee jotenkin näin:

HUOM:
Ainoastaan alla oleva virallinen lupatosite kelpaa todisteeksi lupamaksusta.
Lupatositteen lisäksi kalastajalla tulee olla mukana voimassaoleva henkilöllisyystodistus.

Että minulla ainakin on vain se lupalappu sieltä alhaalta mukana, sen koko paperin sijaan, kontaktimuovilla päällystettynä...Tai tuollainen teksti ainakin kalastusluvat.net:sta hommattuna.

No sitten saksin siitä sen ylemmänosan pois. Samasta paikasta tuli hommattua, ei ilmeisesti ole nyt tuo sitten ihan mennyt jakeluun. Pari kertaa sitä tutkin ja ihmettelin.
Hoplaa
**
PoissaProfiili
« Vastaus #19 : 23.04.11 - klo:19:34 »

Älä mitään...Ekaa kertaa kun ostin tuolta yhdelle reissulle luvat kuljetin koko paprun mukana. Luin sitten viikon jälkeen kotiin päästyäni sen lapun yläpuolella olevan tekstin... Iskee silmää
ThC²
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #20 : 23.04.11 - klo:21:15 »

Alkaa lupiin liittyen jo ihan pääkallopaikallakin onneksi tapahtua. Uuden kalastuslain mukana tulossa myös uudistus kalastuslupamaksuihin.

YLE

janne-s
**
PoissaProfiili
« Vastaus #21 : 23.04.11 - klo:21:59 »

Ite oon tilannu luvat mmm:n sivuilta.
Sieltä kun tilaa, niin maksaa pelkistä luvista ja säästää toimituskulut (3€ kalastusluvat.netissä)
Sähköpostiin tulevan pdf:n olen sit tallentanu puhelimeen ja varuilta tulostanu paperiversiot pakin pohjalle ja kalastustakin taskuun...

Sama homma.. Ompahan näyttää luvat jos joku niitä joskus kyselisi. 11 vuoteen ei ole kukaan lupia kysellyt, johtusko siitä että oman kalastuskunnan alueella tulee toimittua valvojana..? Virnistää

Tunnelin päässä näkyvä valo, on mitä todennäköisimmin vastaan tuleva juna.
-jones-
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #22 : 18.05.11 - klo:20:54 »

 Epävarma Mitenkä on kun minun pitää viedä kalastusvermeet(virveli+kalapakit täynnä uistimia jne..) monta,monta kertaa kesässä soutaen möksälle ja jos kalastuksen valvoja tulee tarkistamaan veneeni, niin olenko tehnyt "laittomasti" eli olisiko tässä tapauksessa tarvittu kalastuslupa/kortti tms, kun kalastusvehkeet on veneessä, mutta niillä ei ole kalastettu ja kalastuksenvalvoja pysäyttää soutuveneeni ? Onko ihan turha selittää, että nämä eivät ole minun, vaan olen viemässä näitä möksälle kaverilleni Huh
Christian
****
PoissaProfiili
« Vastaus #23 : 18.05.11 - klo:21:10 »

Minun ymmärryksen mukaan kalatuslaissa puhutaan 'kalastuksen harjoittamisesta'. Mielestäni tuo viittaa siihen, että kalastusta on tosiallisesti tehty sen sijaan, että siihen olisi vain ollut mahdollisuus. Käytännössä myös kalastuksenvalvojien ohjeistuksessa puhutaan aina tulkinnan tekemisestä.

Aivan maalaisjärjelläkin ajateltuna tulkinta, jossa pelkkä välineiden hallussapito olisi todiste kalastuslain rikkomisesta on kestämätön. Esim. veneessä 2 vapaa, mutta läänilupa antaa mahdollisuuden kalastaa vain yhdellä. Onko kuitenkin vedetty kahdella vavalla vai onko toinen varalla tai heittelyä varten :-). Tai vaikka siirryään kalastuspaikalla johon luvat sellaisen alueen lävitse, johon ei ole lupaa. Miten voisi olla lakia rikottu?

Eli eiköhän voi aika turvallisesti kuljettaa kamoja. Tietysti jos sinulla veneessä pelit ja vehkeet, vapa viritettynä pelikuntoon ja veneen pohjalla puolikuollut hauki ... no siinä vaiheessa voi olla vaikeampi selittää vain kuljettavansa kamaa.


"Jumalat eivät ota ihmisen lasketusta elinajasta niitä tunteja, jotka on omistettu kalastukselle" (Babylonialainen kirjoitus v. 2000ekr)
ThC²
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #24 : 18.05.11 - klo:21:25 »

 Huh

Siis viet kalastusvermeet monta, monta kertaa kesässä mökille ja et kuitenkaan kalasta siellä... Miksi edes raahaat niitä sinne?
Ja jos oikeasti viet niitä kaverille, niin varmaan hänellä on luvat ja hän voi itsekkin viedä ne välineet.

Ja kalastuksenvalvojat tuskin pysäyttelevät "tarkastusta" varten joka venettä mikä ulapalla pyörii. Lähinnä he tarkastavat veneitä, joissa selkeästi kalastetaan sillä hetkellä.
enäjärvenkauhu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #25 : 18.05.11 - klo:21:38 »

Ei multa ole tultu koskaan missään lupia kyselemään, mutta on ne silti hyvä olla.

Kauhu iskee jälleen Cool
Dj_God
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #26 : 18.05.11 - klo:22:38 »

Ei välineiden siirtämisestä voi sanomista tulla. Lupatarkastajan tulee nähdä sinun kalastavan, jotta hän voi tulla lupia tivaamaan. Jos välineet on vielä aseteltu siten, etteivät ne näy veneen reunan yli, tuskin kukaan tulee kyselemään yhtään mitään.

Kalastaessa asian laita onkin sitten aivan toinen. Silloin lupien olisi hyvä olla kunnossa. Kaikki lupatarkastajat eivät välttämättä ole huumoriveikkoja.

The Optimist thinks this is the best of all possible worlds. The Pessimist thinks the Optimist may be correct.
peruke96
**
PoissaProfiili
« Vastaus #27 : 22.05.11 - klo:15:46 »

Kyllä varmaan saat niitä välineitä ihan vapaasti kuletella kuhan et ala niillä kalastaan ilman lupia

Vastuu on täysin lukijalla.
aspiriini
*
PoissaProfiili
« Vastaus #28 : 22.05.11 - klo:19:04 »

Tietääkö kukaan semmosta että kuinka suuri sakko tulee jos jää kiinni luvatta kalastamisesta? Enhän minä siis itse, mutta tuli vain mieleen..

aspiriini päivässä
Hauzi
Vieras
« Vastaus #29 : 22.05.11 - klo:20:01 »

Riippuu aika paljon tuloista ja missä kalastaa ja kuinka törkeä rikkomus on! Muutamasta kympistä satoihin euroihin. En ole itsekkään sakkoja saanut, mutta huhuja kuullut.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC