Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Vanhankaupunginkoski

(Luettu 1940 kertaa)
nalle85
*
Poissa


Profiili
« : 11.06.18 - klo:13:21 »

Terve, ollaan käyty lasten kanssa pari viikkoa kalastamassa vanhankaupunginkoskella. Lapset mato-ongella ja itse virvelillä. Mutta eipä ole tullut kalaa. Olen välillä kysäissyt muilta kalastajilta ovatko saaneet kalaa, mutta heikkoa on ollut tilanne. On tullut heitettyä koko pakki veteen. Räikeistä tummiin sävyihin. Niin jigejä, kuin vaappuja ja lippoja yms. Kalastustekniikkakin ollut kondiksessa. Kokeiltu on hidasta, että nopeampaa uittoa.

Ihmettelen, että mistä johtuu kuin itselleni ja muille myös on tullut heikosti kalaa Vanhankaupunginkoskelta? Mistä johtuu ja onko muutkin täällä kokeneet samaa?
Dj_God
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #1 : 17.06.18 - klo:08:05 »

Ylipäätään pääkaupunkiseudun vesistöillä on todella hankala saada kalaa, ainakaan sellaista, jonka kehtaisi ottaa ylös ja mukaansa. Mahdollisuudet paranevat vasta kun saa merikelpoisen veneen alle ja pääsee pois rantojen tuntumasta. Tosin tällöinkään saalis ei ole taattu.

Luulenpa, että suurin syy tähän on ns. ylikalastus. Vanhankaupunginkoski on ollut todella pitkään suosittu kalastuspaikka, vaikka sinne tarvitseekin erillisluvat. Kun alueelta kiskotaan vuosi toisensa jälkeen kalaa ylös, jossain vaiheessa tulee vastaan tilanne, että saalista ei enää tulekaan kuin "vanhoina hyvinä aikoina".


Itse olen tehnyt Helsinki-Vantaa-Espoo -alueella kymmeniä (vaiko satoja?) täysin tyhjiä keikkoja tai saalis on ollut lähinnä todella pientä haukea tms. Heti kun lähtee vähän pidemmälle, alkaa saalista tulemaan ihan erilailla. 

The Optimist thinks this is the best of all possible worlds. The Pessimist thinks the Optimist may be correct.
Tagit: Vanhankaupunginkoski 
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC