Kalastus - Tammukan pyynti, alusta loppuun 08.08.2008

Tammukan pyynti, alusta loppuun

Perhokalastuksen keskimääräisiä tappioita on 3-5 menetettyä perhoa. Minulle niiden tekeminen ei ole helppoa, mutta minua auttaa se etten vähääkään piittaa siitä minkä näköinen tai oloinen perho on. En menetä perhoja yksistään taitamattomuuttani, vaan paljolti siksi, että siirryn aina vaan vaikeampiin kalapaikkoihin. Tein pitkän illan perhoja.

Kuva 1

Morsiusangervo, suolakkeen lehdet ,ja perho (kiilupistiäinen) jolla sain 5min ennen kuvan ottoa 670g tammukan. Pitkärunkoinen koukku, punaiset pitkät siivet ja varmuudeksi toiset vähän lyhyemmät .mustat. (väriä ei ole lisätty). Perho on vedessä aika hurjan näkoinen.Sain sillä aluksi kaksi alamittaista harria.Sekin todistaa että vähän turhia ovat kysymykset ;”minkälaiseen perhoon.......” vastaus on että kaikenlaisiin. Vain siika on nirso ja harri joskus.

Tulin puron paljonkalastetun mutkan (majavan polkujen vuoksi päätelmät ovat joskus vääriä ) penkalle. Vastapuolen ulkomutkassa oli pitkähkö syvänne, sen päällä roikkui lepät. Niiden alle 1,2,kolmasheitto meni sinne päin, mutta putosi kuin olisin heittänyt sinne kiven.
Olin heilunut penkalla kuin sudenpesällä ja heitot olivat oppipoikamaisia siksi otin askelta mennäkseni eteenpäin, mutta perho ei tullutkaan. Kala syöksyi heinikkoon ja sukkuloi siellä kunnes heinät olivat loppuneet. loivaa rantaa kala vasirajaan ja perattuna rasiaan kahden kylmäkallen kaveriksi. Tätä kalaa ei olisi pitänyt saada,ainakaan se ei ollut ”ansaittu”.

Kuvaa en siitä laita kun sitä vähan halveksien nimitetään ” hyväksi ruokakalaksi”, sitä se varmasti on, mutta ainakin minulle se on paljon muutakin.

Kuva 2

Tuokiokuva kahvitauolta.
Lennä lennä leppäkerttu...... mutta älä putoa vastapuolen oksien alle, siellä komea harri tuikkii. Sen tuikista saisi kuvan ilmeisesti vain jos taivas kuvastuisi siinä pikassa vedenkalvolta.
Toivottavasti harri on terve toisin kuin alajuoksulla jossa mitan täyttämista kaloista suurin osa kantaa virustautia.
Virvelillä olisi hyvät mahdollisuudet, mutta en ole sitä kuljettanut tänä vuonna mukana lainkaan Tornionjoen retkeä lukuunottamatta.
Tapasin puron varressa miehen joka pahoitteli aiheuttamaansa häiriötä, mukavaa vain, että tapaa jonkun. Myöhemmin törmäsin rantaheinikössä minkinansaan johon oli mennyt mustarastas. Se oli hyvävoimainen ja päästin sen pois, pyydystä en osonnut virittää uudelleen, ehkä en halunnutkaan. Lisäksi tuli kaksi mittaharria ja ylikin.

Kuva 3

Kiinnittäkää huomio kellonaikoihin.
Savusaunan kiukaanreunalla oleva 75 l vesisäiliö täyteen vettä, omasta kaivosta.
Säiliön putki tekee kierroksen kivitilassa.
Ulkopuolelta ”ladattava” pesä täyteen puita klo 13.40
Pesä on hiilillä klo 14.20, ”Nokilöylyt” Lakeinen ja ovi ”pienemmälle”
Häkälöylyt ja lyhyt tuuletus klo14.45. Saunaan klo 15.00. Löylyä on ja vesi lämmintä
Kysymys : Miksi jatkuvasti kuulee, että savusaunaa täytyy lämmittää koko päivä?
”Että voi mennä saunaan aamuyöllä ” on väärä vastaus, koska en suostu menemään saunaan yöllä vaan ” Ihmisten aikoihin”.

”No ni, Nyt se loppu” Niinkuin Leo Jokelan ajatusviiva. Joku muistaa.

Luettu 1320 kertaa

Reissussa mukana

oppipoika

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
09.08.2008T11MikaPapukaija G Pula-aholla se tais se ajatusviiva loppua. Vai muistanko väärin? =)
Kaloja ei löytynyt