Kalastus - Hirvijärvi 23-24.05.2008

Hirvijärvi

Lähdettiin Tumin ja Ossin kanssa kokeilemaan kuinka kireelle siimat saa tuossa hirvijärven pikkulammilla. Puolen päivän maissa lähettiin liikkeelle. Tavaraa oli taas ihan tarpeeksi ja hikihän tuli sit jo pakatessa. No päästiin kalapaikoille ja laitettiin leiri pystyyn saareen heti kärkeen ja sitten alettiin suunnitelemaan mistä alotetaan täsmäiskut. Verkkoja oli jo vedessä ja pitkäsiimakin laskettu eli eihän siinä kun heittelemään. Tumilla nappas melkeen heti. Reissun isoin hauki nous ylös. Painoo oli 1680g.

Tumi nappas toisenki melko nopeesti ja mä sain kans yhen. Alta kilosia olivat. Sit lähettiin mettän läpi toiselle
lammelle. Oli ihan mahtava keli talsia. Käppäiltiin ja heiteltiin lammen ympäri kaikessa rauhassa ja tulihan sieltä vissiin 3 tai 4 pientä haukee. Ite keskityin pääasiassa kuvaamiseen tuolla kierroksella. Tuli ihan hyviä kuvia ja kala söi eli kaiken kaikkiaan onnistunu reissu.

Ainoo mikä harmitti oli, että mun kännykässä oli akku niin vähissä, että ei voinu edes haaveilla tuon mobiilikalapäiväkirjan käytöstä. Ens kerralla sitten.

Leiri paikalla paisteltiin makkarat ja hörpättiin kahvit. Sit käytiin kattomassa pitkäsiima (sain koukun sormeen) ja heiteltiin kierros lammella. Siltä kierrokselta sain tuon pienimmän hauen (500g), mutta muuta ei sitten tullukaan. Telttaan kun käytiin pötköttelemään ja turistiin ja laadittiin hyökkäyssuunnitelmaa seuraavalle päivälle saatiin päivälle aivan mahtava päätös. Teeret rupes soitimelle rannalla ihan muutaman sadan metrin päässä. Oli aivan mahtavaa kuultavaa, kun ei ole aikoihin tullut metällä käytyä. Syksyllä hoidetaan Tumin kanssa sekin homma kuntoon. Puolen tuntia kuuntelin teeriä ennen ku nukahin. Yöllä vetäs pakkasen puolelle ja kaikki paleltiin, mutta oli siinä hyvätki puolensa. Päästiin kokeilee lusikka-asentoo hyvän syyn kanssa. ;-)
No ei vaineskaa!

Aamulla Tumi oli TAAS ekana ylhäällä ja Ossi heti perässä. Ite koitin jatkaa unia, mutta aurinko ajeli taas pitkät päällä niin meni väkisin makaamiseksi. Noustiin siis kaikki ylös ihmettelemään, että miksei kello oo edes kaheksaa vielä. Syötiin aamupala ja ruvettiin miettii kaloja. Mulla oli illasta tiedossa helsinkiin siirtyminen joten tuumasin ottaa "päikkärit" sillä aikaa kun Tumi ja Ossi kävi kattoo verkot. Verkoilta tuli 2 haukee ja 2lahnaa.

Ossilla oli viideksi sovittu kulttuuria emännän kanssa (teatteri) niin tuumattiin, että laitetaan kalakeitto tulille ja kasataan pyyntivehkeet läjään ja lähetään poikkeen. Perinteiseen tapaan kiire meinas tulla, mutta saatiin Ossi ajoissa kotiin, että kerkes teatteriin perheen kanssa. Ilmeisesti oli kivaa, kun ei edes viestiä malttanu laittaa jälkeen päin että olis saatu arviointi ko. näytöksestä. ;-)

Tumin kanssa käytiin hakee viimeset kamat järvenrannalta pois ja sit olikin jo kello sen verran paljon, että mun piti lähtee ajelee helsinkiin. Onneksi oli jo uusi kalareissu tiedossa. Hyvä reissu oli tuo Hirvijärven keikka. Jemmattiin lähtiessä sinne saareen yhdentähden jallupullo. Sen saapi juoda pois kuka tahansa siellä suunnalla kalassa kävijä jos löytää sen. Melko keskelle saarta puun juurelle jätettiin. Korkki pilkistää vähän. Pyyntönä olis, että jätät pullon sinne ja sisään "pullopostia" eli jonkinlainen tervehdys tai voit toki laittaa terveiset tätäkin kautta. Yhtään ei pahastuta jos teet vaihtarin ja jätät tilalle toisenlaisen aarrepullon.

Tämmönen reissu oli JyPyllä tällä kertaa. Ossi otettiin JyPyyn mukaan viimesen päälle onnistuneella kalareissulla. Tumi tosin jotain valitti ku oli kala huonolla syönnillä. Mies vetää reissun isoimman kalan eikä oo tyytyväinen. :D

Kokonais saldo oli 10 haukee ja 2 lahnaa.

Kuvista taas sen verran, että eka kuva on heti reissun alusta kun vietiin verkot pienemmälle lammelle. Toinen ja kolmas kuva on tuolta "patikointi keikalta."

Lisää kuvia reissusta: http://www.laitiset.kuvat.fi/kuvat/2008/Toukokuu/23.05.2008/?n=0

Luettu 868 kertaa

Reissussa mukana

Tumi81, T11Mika, ozzy

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
28.05.2008EniZeiLaaturapsaa Mikalta.. Missäpäin se tuo Hirvijärvi on?
23.06.2008T11MikaTuossahan se on pieksämäen kupeessa
26.06.2008T11MikaNyt hokasin.... Enizei on menossa ettii pulloa =)
KuvaAikaKalaLajittelePainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Hauki 1,68 kg23.05.2008
14:00
Tumi81
Hauki 1,68 kg - 89p Heitto Pieksämäki,
Hirvijärvi,
Hoikka
Lahna 940 g24.05.2008
09:00
Tumi81
Lahna 940 g - 126p Verkko Pieksämäki,
Hirvijärvi,
Hoikka
Hauki 800 g23.05.2008
18:30
T11Mika
Hauki 800 g 49cm 43p Heitto Pieksämäki,
Hirvijärvi,
Hoikka