Kalastus - SP-team ja Pirkanmaan Grand Prix 14-15.06.2008

SP-team ja Pirkanmaan Grand Prix

La 14.6 Kuokkalankoski

SP-tiimin pyyntimiehet viettivät lauantai-iltaa kalajokisuulla haukikisoissa. Tiimin saantimiehet sen sijaan suuntasivat Pirkanmaan gp:lle, joka alkoi lauantai iltapäivänä lempäälästä. Tavoitteena olivat kirret, tanet, toutaimet ja kuhat mutta hauet ja ahvenat kelpasivat yhtä hyvin.

Ensimmäisenä kopaistiin perinteitä noudattaen Herralankoski, jossa porukkaa riitti ja kala söi kohtalaisesti. Lempäälän vakioasiakas ja kalojen kauhu Jata antoi kokemuksensa puhua ja jallitti reissun avauskalaksi hauenpuikkarin. Herralan toinen kala sattui myös Jatalle, joka tartutti pitkän laskettelun jälkeen homenokkaansa noin 1,5 kiloisen kirjon. Esimerkillistä haavityöskentelyä esitti iskuryhmän kolmas jäsen Janne.

Toisena kohteena oli rautatiesillan alla oleva koski, joka oli tarkoitus kopaista nopeasti mutta millimetrintarkasti. Eikä aikaakaan, kun Jannen seita vaappuun tärähti. Alkoi hurja väsytystaistelu ja näytti siltä että rekordit paukkuu. Kala nimittäin ei suostunut näyttämään millään mittojaan ja jäi juromaan pohjaan viiden metrin päähän rannasta. Syy tähän selvisi kuitenkin hetken kuluttua, sillä vaappu oli yhtäaikaa kiinni taimenen(42cm) leukaperissä ja pohjassa olleessa vanhassa siimassa. Lopulta taimen kuitenkin saatiin onnellisesti rannalle ja kaikkien ihmetykseksi syvältä kalan kurkusta löytyi vielä valkoinen matojigi ja pätkä siimaa. Jata sai vielä pannukarkean ahvenen, jonka jälkeen suunnattiin itse kuokkalankoskelle.

Taas alkoi tapahtumaan jo avausheitoilla. Janne väsytteli aikansa mukavan kokoista kuhaa, joka kuitenkin pääsi karkuun. Make sai vielä pienen kuhan, joka päästettiin kasvamaan. Tämän jälkeen päivä oli tarkoitus huipentaa vesisateesta huolimatta vielä salaiselle The Nokalle.

Make päästettiin vieraana ensimmäisenä The Nokan The kivelle, josta on kuuleman mukaan haavittu lukematon määrä toutainta, kuhaa ja kirreä. The kivi ei kalaa antanut mutta hiukan alempaa tärähti maken vihreään matojigiin kilon rajaa hätyytellyt kuha. Samaan aikaan Jata olikin jo kömpinyt lempikivelleen, josta illan pimetessä nosti päivän päätöskalaksi 1,5 kg kuhan luottoluciuksellaan.

Su 15.6 Siuronkoski

Puolilta päivin starttasi sama sikaporukka Tampereelta Nokian siurolle, jossa oli tarkoituksena saada samoja kalalajeja kuin edellispäivänäkin. Jata ja janne olivat edellisillan pelotelleet Siuronkoskella majailevasta tunnelin möröstä, joka on katkonut useammankin varomattoman keltanokan siimat. Siitäkin huolimatta kovin odotuksin ja kovalla uholla kokeilemaan olisko mörkö kotona.

Ensi silmäys sillalta oli pettymys, patoluukut olivat kiinni ja vesi seisoi kuin .... sulhaspojalla. Kalastajia oli sitä vastoin riittämiin. Ei tullut kalan kalaa meidän poppoolle, eikä ilmeisesti muillekaan, joten ei siurosta sen enempää.
Luettu 521 kertaa

Reissussa mukana

Make, JataTiimin logo

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
16.06.2008JataJäätävää rapsaa! Täytyy ottaa kyllä reissu uusiksi joskus.. ja mielellään koko tiimin voimin.
18.06.2008T11MikaIhan mukavasti tapahtumaa reissussa. Melkosen hyvä rapsaki.
18.06.2008pokaMukavaa luettavaa.. Ja kohtuudella on tapahtumiakin ollut..
Kaloja ei löytynyt