Kalastus - Hyökkäys Sanginjoelle 04.08.2007

Hyökkäys Sanginjoelle

Joskus tuntuu ettei kalaa saa siiman päähän vaikka mitä tekisi. Sitä yrittää kaikenlaisia uistimia, uintisyvyyksiä, värejä, uittotyylejä ja apuvälineitä, mutta kala ei vain syö. Tänään oli juuri sellainen päivä.

Reissu oli siis bändin ensikopasu Sanginjoelle. Kalastimme lähestulkoon koko kalastusalueen läpi, joka on pituudeltaan noin pari kilometriä. Taisipa siinä seassa tulla kalastettua se perhostajillekin varattu.. Ihan alajuoksun kalastusalueen rajalle emme menneet, koska siellä joki muuttui niin suvantomaiseksi ja hiljaa virtaavaksi, ettei se oikein houkutellut.

Sanginjoki on aika kapea ja paikka paikoin hieman liian matala. Joesta löytyy kuitenkin hienoja koskia ja hyvännäköisiä koskenniskoja, joista kalan ollessa syönnillään löytyy varmasti hienoja kaloja.

Bändin mielestä alueen parhaat paikat löytyvät kalastusalueen alkupäästä, jossa oleva silta ja sen ympäristö oli ottavan näköistä. Sillan alta Kaliumi karkuuttikin yhden arviolta n. kilon taimenen. Tästä tuli myös pannukarkeita ahvenia jonkin verran. Alemmaksi mentäessä n. 500m joen tehdessä ensimmäisen kunnon mutkan löytyy myös hyvä paikka, jossa on syvyyttä riittävästi ja virta sopivan vuolas. Kalastusalueen keskivaiheilta löytyvät kaksi leveähköä suvantoa tuntuivat vetävän muita kalastajia aika paljon, istutukset lienee tehty niihin.

Me emme suvantoja jaksaneet kunnolla kalastaa. Keskityimme koskiin ja varsinkin niska-alueisiin, jotka perinteisesti ovat hyvin toimineet. Olimme kuulleet kauhutarinoita rannat valtaavista tahnapyytäjistä, mutta tänään ei niitä paljon näkynyt. Kalastajia oli ylipäänsä aika vähän, mikä oli tietenkin positiivista. Haastattelimme kuitenkin montaa paikallista kalastajaa ja huono syönti tuntui olevan muidenkin riesana. Kukaan ei ollut saanut mitään.

Reissu oli kuitenkin erittäin onnistunut. Kyllä Sanginjokea voi suositella kalapaikkana jos vedenkorkeus pysyy suurinpiirtein tämän päivän tasalla. Laavujakin on vähintään riittävästi että makkaranpaisto onnistuu hyvin. Tulentekopaikat ovat hyvin ylläpidetty. Istumapaikkoja riittää ja halkoja on polttaa asti vieressä.

Kalaa tuli 5 pannukarkeaa affenaa ja yksi karkuutettu taimen. Ei paras mahdollinen saalis, mutta muuten hieno reissu uudelle koskelle.

ps. Kerrottakoon vielä että soitin ennen reissua oulun tekniseen virastoon ja sieltä sanottiin istutusinformaatioksi seuraavaa: istutukset on lopetettu 11.7 ja kalaa on paikkaan istutettu tänä vuonna siten, että kirjolohta on laitettu 1500kg, taimenta 480kg ja puronieriää 321kg.

-Band of Brothers

Luettu 198 kertaa

Reissussa mukana

Jata, Kaliumi

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
04.08.2007ykkönen:) kuulostaa ihan semmoselta varovaiselta uhoamiselta...... :)
Kaloja ei löytynyt