Kalastus - Mökkijärven korkkaus 2008 30.05-01.06.2008

Mökkijärven korkkaus 2008

-Kudun jälkeistä haukea kaislikon reunasta

Tämän vuoden ensimmäinen kopaisu mökkijärvelle tapahtuikin paljon myöhemmin kuin aikaisempina vuosina. Pyhäjärvi ei ole koskaan ollut kovin hyvä järvi keväällä. Nyt odotettiin kesäkuun alkuun, ennen kuin kerättiin bändi taas kasaan ja lähdettiin Pyhäsalmen pyhäjärvelle taas teemalla "kudunjälkeistä haukea kaislikon reunasta."

Aamu viideltä oli herätys tämän vuoden ensimmäiselle haukireissulle. Talviterässä ollut moottori vaati hieman suostuttelua ja hieromista ennen kuin yhteinen sävel rupesi löytymään. Nopea siirtyminen pelipaikoille ja ottipelit vetoon. Jo parin minuutin jälkeen Kaliumin vapa niiasi tärpin merkiksi. Olin jo viimevuonna oppinut olemaan pilkkaamatta hänen ainaista vaappuvalintaansa: Hilo. Minun mielestä ruma kuin mikä enkä ole itse koskaan sillä mitään saanut. Mutta viimevuonna Kaliumi nöyryytti minua Hilolla muutamaan kertaan niin että on parempi vaan keskittyä omaan peliin.

Hauki potki vähän aikaa iloisesti, mutta oli kuitenkin normaalia puikkarikokoa. Nopea väsytys, irrotus ja vaaput takaisin veteen. Eikä aikaakaan kun taas oli hauenpuikkari kaliumin vaapussa. Eikai sitä joudu itsekin Hilo-ostoksille? Veto-hommat lopetettiin vähäksi aikaa, ja suunnattiin läheisen kaislikon reunaan heittelemään.

Ei tarvittu kuin muutama heitto ja taas tärähti. Tällä kertaa Jatan vaappu-jigi-hybridiä vei noin kiloinen hauki. Ei tunnu olevan krokotiileja liikkeellä tänäkään aamuna.. Melkein heti seuraavalla heitolla veneen viereen seurasi noin parikiloinen hauki. Joskus hauki jää evät väristen veneen viereen ihmettelemään, minne vaappu oikein katosi. Se on hienoa yrittää pompottaa uistinta hauen nenän edessä ja henkeä pidätellen odottaa tärppiä. Tällä kertaa hauki tosin vain seurasi veneen viereen ja meidän rumat naamat huomatessaan singahti takaisin kaislikon kätköihin nopeammin kuin telkkä pöntöstä.

Samasta kaislikosta saatiin vielä yksi puikkari, jonka jälkeen päätimme lähteä kokeilemaan pintataimenta isolleselälle. Aivan tyhjää sai vedellä muutaman tunnin ajan. Mikään pikkuvaappu ei taimenille kelvannut. heti kun vaihdoin kokeeksi yhteen vapaan ison syvännevaapun, alkoi päivän kulku selvitä. Heti oli hieman raskaammantuntuinen kala kiinni. Alkuiskun jälkeen yksittäisiä potkuja harvassa tahdissa: pomminvarma hauki. Skotlannista kokeeksi ostamani Big Dog alkoikin osoittautua ottipeliksi. Hauki oli hieman alle pari kiloa. Kuvaus, irrotus ja c&r.

Kalastusta jatkettiin seuraavana päivänä samoin eväin. Vetouistelua ja vaihteluksi aina silloin tällöin heittelyä hyväksi katsomassamme paikassa. Tälle päivälle Palekin pääsi mukaan. Ainoat mainitsemisen arvoiset tapahtumat sattuivatkin Palelle, joka tuskastuneena suureen vapamäärään, laittoi oman vaappunsa potkurivirtaan.

"kattokaahan vaan ni kohta jyrähtää potkurivirrasta haugee" Me naurettiin suunnitelmalle, ja jatkettiin vetoa viidellä vavalla. Eikä mennyt kuin pari minuuttia kun palella tärähti. Iso kokonaan oranssi magnumi noin 10m veneestä ja siihen otti. Naurettiin kalalle niin paljon että meinasimme karkuuttaa sen pariinkin otteeseen. Kyllä minä olen kuullut jalokalaa saatavan potkurivirrasta, mutta että haukea. Kaikkea sitä näkee.

Kuhia yritettiin aivan erityisesti pyytää kauan aikaa, mutta ei näkynyt eikä kuulunut. Taimenet oli taas aivan kadoksissa. Vihernieriää sitä vastoin on joka paikka täynnä. Tosin nekään ei viikonlopun aikana kovin hyvällä purasullaan ollut. 10 kpl normaali puikkarihaukia. Hieman alle parikiloinen oli suurin.

Ensimmäisenä päivänä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, seuraavana oli optimaalisen oloinen pilvinen päivä. Monesti kirkkaan auringonpaisteen sanotaan vähentävän kalan syöntiä, mutta tänä viikonloppuna asia oli ihan toisinpäin. Ja on siinä auringonpaisteessakin hyvät puolensa. Voi ottaa veneen keulalta rennon löhöasennon ja katsella rauhassa kun x-rapit painaa duunia järvessä..

Seuraava kopaisu tehtiinkin sitten mökin jääkaapille ja voitte uskoa että saalis oli huima. Oli aika aloittaa grillikausikin tälle vuodelle. Saunajuomien kustantaja ratkaistiin vanhalla, hyväksi havaitulla tavalla. Nostetaan hiljalleen veneen vauhtia vaappujen ollessa vielä järvessä. Se, jonka vaappu ponnahtaa ensimmäisenä pinnalle, tarjoaa saunajuomat.

-Band of Brothers


Luettu 245 kertaa

Reissussa mukana

Jata, pale, Kaliumi

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
03.06.2008MakeKy, Jatalta lähteny tukka!
Kaloja ei löytynyt