Kalastus - Papinjärven kopasu 05.08.2007

Papinjärven kopasu

Band of Brothers vaihtaa pikkuvaaput isompiin kalikoihin ja lipat sun muut lottobetet jätetään kokonaan kämpille kun pikkutarkka koskikalastus vaihtuu hauenpyyntiin. Bändi suuntaa tänään Oulunsalon papinjärvelle suuret hauet ja ahvenat mielessään.

Raporttia tulee illemmalla..

-------------------------------------------------------------

Odotukset papinjärvestä osuivat aika hyvin yksiin ennakkokäsitysteni kanssa. Matala, pienehkö järvi, jossa kuitenkin voi soutu-uistelua harrastaa ihan hyvin. Yllätys oli sen sijaan se, että vesi oli todella kirkasta. Näkösyvyys oli suunnilleen parin metrin luokkaa, mikä on harvinaista kaupunkien läheisyydessä oleville järville.

Istutuksista oli sen verran sekavaa informaatiota liikkeellä, että päätin selvittää asian ennen reissua. Loppujen lopuksi sain kiinni henkilönkin, joka on istutuksissa ollut mukana. Heinäkuun alkupäivinä (tarkkaa aikaa hän ei enää muistanut) on järveen istutettu tasan 200kg kirjolohta uimarannan läheisyydessä olevalta "luiskalta". Mahdollisuuksia jalompaankin kalaan on siis olemassa.

Aloitimme kalastuksen heittelemällä pitkän lumpeikon reunaa minnow spooneilla. Hauet olivat kuitenkin muualla. Tämän jälkeen vedettiin vaappuja muutama kierros järven ympäri ja lopuksi heiteltiin erinäisillä uistimilla uimarannalta alkava harvahko kaislikko. Tämän harvahkon kaislikon läheisyydessä tuntui olevan eniten haukia. Tästä kaislikosta saatiin kaikki reissun 3 haukea, jotka olivat todella pieniä.

Papinjärvi näkyi olevan erittäin hyvä ahvenvesi. Ahventa tuli kaikilla uistimilla. Niin oli nälkäisiä ahvenia että monesti ahventa isompaankin uistimeen tarrasivat. Täytyy joskus paremmalla ajalla ottaa onget mukaan niin pääsee ahvenpihvejä paistelemaan.

Kirjolohia emme saaneet, mutta ahvenia tuli jatkuvasti. Muutaman tunnin reissulla noin 15 kpl ahvenia ylös. Ongella olisi saanut varmaan moninkertaisen määrän.

-Band of Brothers

Luettu 277 kertaa

Reissussa mukana

Jata, Kaliumi

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
Kaloja ei löytynyt