Kalastus - Soutu-uistelu simpeleenjärvi 05.07.2014

Soutu-uistelu simpeleenjärvi

Simpeleenjärvi on tummavetinen ja kuhan täyteinen järvi tai näin olimme kuulleet. Päätimme osallistua kisaan huolimatta siitä että emme kyseisellä järvellä olleet ennen kalastaneetkaan. Tuttujen kertomien vinkkien pohjalta valitsimme vieheet ja alueet joilla kalastaa.

Lähdön hetki ja suurin osa tavaroista vielä autossa mutta mitäpä sitä kiirehtimään kun lähtö olutkin on vielä juomatta. Muut ampaisevat vesille laukauksen kuultuaan kun me taas suuntaamme kohti kontin terassia tuopposille.

Vihdoin vesillä bomberia ja cagia perään ja uistelu vauhti päälle. Muutama satametriä ja ensikontakti, tosin salaatti tarpeet siitä ois tullut. Kalusto takaisin järveen, veto päälle ja taas bomber pohjaan. Hetken kelailun jälkeen heinä paljastui alamittaiseksi kuhaksi. Mikäs siinä, hienoahan se on kun emme olleet enne kuhaa saaneet. Tunti vetoa ja kuha kiinni. Tällä kertaan kuha oli kiinni CaGi-vaapussa valitettavasti taas tumppi. Puolitoista tuntia ja taas vapa taipuu. Tällä kertaan CaGi lion ja kuha veneeseen. Nyt jouduttiin kaivamaan mittanauha ja mittaamaan moneen kertaan, mutta meidän sentin vajaa kirous jatkuu. Sama kävi lohikuninkuudessa vuosi sitten taimenen kanssa. Siinä sitten pieni ukkoskuuro tavoitti meidät ja alku häsellyksessä sadevehkeet jäi autoon. Täytyy ihmetellä tätä kesää ku heinäkuussa palentaa keskellä päivää. Parikkalan suunnass ukkonen piiskasi ja nosti pieniä aaltoja ja tietenkin saimme taas soutaa vastatuuleen ja ylämäkeen. Jokunen lenkki heitettiin ja tyhjää oli. Päätimme palata takaisin missä ensimmäiset kuhat oli nostettu. Valinta oli hyvä muuten jos olisi tullut mitallista kalaa. Loppu saldoksi jäi 6 alamittaista kuhaa ja kaksi juuri mitat täyttävää haukea joiden yhteispaino jäi alle kahteen kiloon. Mikä oli positiivista niin 7/8 kaloista tuli CaGi vaapuilla ja yksi bomberilla. Nyt on järveen tutustuttu ja ensivuonna sitten sioitusta hakemaan.

Luettu 422 kertaa

Reissussa mukana

CaGi

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Kuha 2,00 kg05.07.2014
10:00
CaGi
Kuha
(6 kpl)
2,00 kg
ka. 333 g
44cm - Soutu-uistelu Parikkala,
Simpelejärvi