Kalastus - Team JyPy:n EM-kisa treenit Hankavedellä 15-16.08.2008

Team JyPy:n EM-kisa treenit Hankavedellä

EM-kisa reenit Hankavedellä

Tuumattiin, että kun kerran ollaan tuulastuksen EM-kisoihin lähössä niin pitäähän sitä käydä reenaamassa, ettei ryssitä kisoissa ihan kauheesti. Menimme siis Hankasalmelle taas niille "Ilen" kalavesille (ja nehän tiietään) testaamaan kisakuntoa.

Tumin kanssa alettiin kalastelemaan jo tuossa yhen aikoihin iltapäivällä pikkulammilla Pieksämäen ympäristössä, kun Ile ahkeroi vielä työpaikalla. Tumi nappaskin niiltä kopasuilta yhen hauen (ihan sopiva ruokakala kooltaan).

Kun Ile pääs töistä lähettiin ajelemaan Hankasalmelle kohti varsinaisia kalavesiä. Kamat saareen Isi-Riston rakentamaan mökkiin ja heti verkkoja puottamaan ja tietysti samalla piti vähän uistella ja heitellä. Neljä haukee tuli sillä kierroksella. Ennen kisan alkua käytiin vielä mökillä tekemässä viimeset valmistelut (lampun kiinnitys jne).

Kisa alko klo 22.30
Heti kun päästiin pyynti paikoille rupes kalaa löytymään ja Tumin kanssa päästiin nopeesti jyvälle mikä tää Ilen C & R-tekniikka on. Se on varsin helppo oppia. Se catch osio jätetään oikeestaan kokonaan pois ja lyödään vaan atraimella siihen missä se kala oli hetki sitten =) Ei vaan... Ile tais loppupelissä nostaa suurimmanosan kaloista veneeseen.

Mä kävin kokeilemassa keulapaikalta iskemistä. Tovin kerkesin siinä olemaan, kun tuli pimeetä. Luulin, että Ile teki källin ja irrotti lampun piuhat, mutta ryminästä päättelin, että Ile (Stefa) on tulossa hoitamaan mulle valoa. No eihän sitä valoa sit saatu. Sit ruvettiin arpomaan, että mihin laitettiin varapolttimo. Mökillehän sitä sit piti lähtee hakemaan. Tumi kerkes loikata laiturille ja oli lähössä hakemaan polttimoo, kun "Stefa" kekkas, että keskipenkin alla olevassa ämpärissähän se on muovipussin sisässä. Parempihan se polttimo oli toki vaihtaa mökkirannassa. =)

Mehän ei annettu tuommosen sattumuksen haitata vaan suunnatiin pyyntipaikoille uudestaan. Hartsa soitteli heti tuon perään, Armiskan-osaston akku oli hyytyny heti alkuun. Ile anto teknistä tukee puhelimessa ja pakko sanoo, että on tuo "Stefa" huippu hyvä noissa korjaushommissa, kun puhelimessa osas korjata tuonki. Kisa siis jatku. Tosin samalla kun Ilen puhelin soi ni Tumi kävi pötköttämään veneen pohjalle aika kolinalla. Astu vähän huti, mutta se ei kauaa häirinny menoa. Tumi ja Ile rupes tökkimään kaloja kupeeseen ja minä näyttelin spottia ja kuvasin videokameralla. Tuli pari aivan loistavaa pätkää mitkä lisäillään kunhan keksitään miten ne saadaan kamerasta ulos.

Tumi ja Ile veti tosi upeita lyöntisarjoja 50-60 osumaprosentilla ja saalista rupes kertymään laatikkoon ihan mukavasti. Kaikki oli loppu pelissä hyvän kommunikaation ansiota. "Näytä valoa! VALOA! VALOA!" "Minne?" "JÄRVEEN!" Että pitiki kysyä.
=)

Hyvin siis meni. Kun kisa-aika umpeutu klo 01.00 oli kalaa kyydissä 6,24kg. Armisveden-osastolla oli vähän lisää vastoinkäymisiä ja tulos jäi melko heikoksi. Hartsa varmaan kommentoi omassa rapsassaan sitä suoritusta.

Kisan jälkeen koitettiin vielä katella lisää kalaa, mutta ei löytyny mitään. Tuumattiin mennä nukkumaan.

16.8 Herättiin voittaja fiiliksiin.
Aamusta Tumi nous taas ekana ja siinä puolen päivän maissa kun Ilen kanssa ruvettiin heräilemään ni Tumi oli kerinny jo pistämään kaikki öiset kalat fileix. Ile kertoili, että oli nukkunu vähän huonosti. Koirat oli herättäny pari kertaa ja kuulema joku oli kuorsannuki aika kovaa.

No kalalle piti tietysti taas lähtee ku verkotki oli kahtomatta. Heiteltiin ja uisteltiin siirtymillä ja tuliki taas ihan hyvin haukia. Ile ja Tumi ne pääasiassa niitä kaloja nosteli siiman päästä. Mä tuumasin ottaa vaan yhen. Eihän niitä ny kaiken maailman viiti mukanaan kuskata. =) Jätin sitte vielä sen räsäsenki pohjaan. Se on kyllä ihan täysin Ilen vika. Sano vaan kahtesti, että on aika matalaa. Pitäshän tuon jo tietää, ettei se riitä jos kahtesti mulle jotain sanoo.

Viiden maissa rantauduttiin ja saldona oli 14lahnaa ja 7haukee. Koko reissun saldo oli 17haukee, 18lahnaa ja kuha. Taas nuo Ile ja Tumi jotain jupis, että ei oikein ollu kala otillaan kun ei heittoihin ottanu. Hyvinhän tuo otti. Ukot sai kumpiki 3 haukee ja mä yhen. Hyvinhän se meni. Vähän jäi vielä hiottavaa EM-kisoihin, mutta kyllä se siitä. Voitto tulee JyPylle, mutta mille venekunnalle sitä en uskalla sanoo. Hartsa ja Ile on vahvoilla jos Ile pysyy poissa atraimen varresta. =)

Luettu 457 kertaa

Reissussa mukana

Tumi81, T11Mika, ilkka81

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
17.08.2008T11MikaLisäilkäähän niitä kaloja ja muistakaa liittää ne tähän reissuun ni saadaan kirjanpito kohilleen.
18.08.2008ilkka81mika laita s-postiin se lahnan kuva... =)heh... lisäilen sit... oikein hyvä rapsa... mut eikös se kisa alotettu 22.30 eikä 20.30? olinkohan päissäni?? vai?? kjäh!
18.08.2008ilkka81ja eikös kisa loppunu klo 1.00?? siirrettiin kisa-aikaa.. entinen oli 22.00-00.30... kirkkaan kelin takia 22.30-1.00
18.08.2008Tumi81Hyvä rapsa! Mut noi kisa-ajat on kyllä oikeesti ihan viturallaan... =) Tai sit muistetaan ilen kans yhessä samoin väärin =)
22.08.2008T11MikaTe pojat elätte ihan omalla aika vyöhykkeellänne. Ja Tumiki kaatu ja löi päänsä ni mitä sä muka muistat? =)
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Hauki 880 g16.08.2008
15:25
T11Mika
Hauki 880 g 60cm 47p Heitto Hankasalmi,
Hankavesi,
Oksalansaari
Kuha 1,06 kg16.08.2008
13:00
Tumi81
Kuha 1,06 kg - 77p Verkko Hankasalmi,
Hankavesi