Kalastus - Team JyPy Paltasella 18.04.2009

Team JyPy Paltasella

Team JyPy Paltasella

Niin koitti päivä, jota JyPyn miehet oli pitkään suunnitelleet. Lähdettiin porukalla Paltaselle kirjolohia narraamaan. Paltasen lohilampi on kuluneen talven aikan tullut JyPyn miehille tutuksi, joten sinne oli luonnollista tiimin kevätriehapäivä järjestää. Mukaan saatiin mukavasti jäseniä, yhteensä meitä oli ongella 8 kalaihmistä. Aamulla tilataksiin nosteltiin tavaraa sen verran, että auto oli täynnä, on se välineurheilua tuo kirjolohen kalastus...

Juho ja Manu tulivat autolla Hankasalmen suunnasta, ja jäällä oltiin puoliyhdeksän maissa. Edellisenä iltana tiimin miehet Ilkka, Esa, Teppo ja makkeonmies kävivät ripottelemassa lampeen iskukoukkuja. Tarkoituksena oli vähentää lammesta haukia, jos niitä siellä paljon asustaa. Ensimmäinen pilkkipaikka valittiin aikaisempien käyntien perusteella puron suulta. Edellisenä päivänä Esa ja Teppo saivat ko. kohdasta komeat lohet. Iskukoukuissa oli muutama pikkuhauki, ja matikka, joka oli pienoinen yllätys. Iso ei madekkaan ollut, mutta keittokala kuitenkin. Joka miehellä oli evästystä mukana sen verran, että juttu alkoi lentää, vaikka kaloista ei juuri merkkiä tullutkaan. Teppo sai päivän avauskalan, muilla oli vähän hiljaisempaa.

Soittelin lammen omistajan kanssa kuulumisia, ja hän kertoikin meille paikan, josta kaloja kannattaisi tällä hetkellä kokeilla. Kun tuuli oli riipivä, olimmekin valmiit siirtymaan laavun suojaan, ja siirryimme uuteen onkipaikkaan. Uudessa paikassa alkoikin heti tapahtua, ensimmäiset kolme kalaa taisivat olla jäällä varttituntiin. Juhon räsäsessä kävi kala, joka tykästyi peltiin niin, että katkaisi siiman, ja vei sen mennessään. Teimme tulet, ja aloimme valmistella ruokailua. Tällä kertaa listalla oli iso porsaanulkofileköntti, johon hartsa työnteli marinointivaiheessa sisään valkosipulinkynsiä ja päälle pippurimarinadia. Se paksuun folioon käärittynä työnnettiin nuotion viereen, ja odoteltiin kypsymistä. Lisäksi paisteltiin pihvejä ja makkaroita ja salaatin kanssa syötynä kukaan ei varmaan nälkää tuntenut.

Hämmästelimme keliä, taisi olla tämän kevään tuulisin päivä. Esa ja Teppo olivat tiukasti jäällä ja saivatkin kaloja tasaiseen tahtiin. Yritimme houkutella heitä useaan otteeseen pois, mutta sen verran hyvät eväät oli Esan repussa, että tuuli ei haalarin sisällä tuntunut. Ootto-onkiin tuli tärppejä tasaiseti, ja lähes kaikki pääsivät kosketuksiin kalojen kanssa. Ilen superhieno ootto-onki ilmestys näytti myös kyntensä, kun lippu ponnahti pystyyn, ja kalahan sieltä tuli.

Pidimme tiimikokouksen ruokailun lomassa, ja taidettiin siinä vähän laulellakkin. Kokouksen aiheena oli lähinnä tulevat tapahtumat, kovin virallisia päätöksiä ei aikaiseksi saatu. Manu kierteli tuulta uhmaten putsailemassa avantoja sohjosta, ja vähän väliä olikin ongen luona käsi pystyssä, jolloin ongenomistaja pääsi juoksemaan siimaan kiinni. Manu itse väsytteli useita kaloja, ja niin hienosti leiviskänsä hoiti, että ehdottomasti tiimin jäseneksi otetaan.

Päivä vierähti mukavasti, ja puoli kuuden aikaan illalla tulikin taksi hakemaan väsyneet kulkijat kotiin. Kalamerkintöjä tehtiin mukavasti. Esalla 6, Tepolla 4, Heidillä 2, Hartsalla 2, Ilellä 1. Juholla ainoaksi jäi se räsäsen vienyt tapahtuma, ja Makkeonmies jatkoi katkarapulinjalla...

Erityiskiitoksen tiimi haluaa lausua Tuomolle, joka Paltasen lohilampea isännöi. Puitteet olivat hyvät, lammessa oli kalaa, ja laavulla kuivia polttopuita. Varmasti jatkossakin JyPyn miehiä lammelta löytyy.

Sitten alkaa se iltaosuus...Kuten aiempia reissurapsoja lukeneet ovat ehkä huomanneet, meille välillä vähän sattuu... Siirryimme dokuökyyn iltaa istumaan, ja tarinoimaan päivän tapahtumista. Pihalla suoritimme palkintojenjaon päivän suurimman kalan saajalle. Teppo sai kirjahyllyn koristeeksi komean oranssin sohjokauhan, joka on JyPyn kiertopalkinto tästä eteenpäin. Lisäksi Tepolle luovutettiin ihmeellinen käyrä löylykauha/pullonavaajayhdistelmä. Illan kuluessa oli aika siirtyä saunaan, ja kohta sen jälkeen sieltä pois. Hartsa kokeili kuinka nopeasti saunan lauteilta voi laskeutua, ja kyllä voi tosi nopeasti. Alapalli kippasi, ja Hartsa liukui lauteen reunaa pitkin aina suihkuhuoneen lattialle asti. Tuloksena turvonnut verestävä nilkka, ja himpun ruma kylki.

Tänään näyttö lääkärille selvitti, että kolme kylkiluuta on murtunut. Kivut ovat helvetilliset, mutta mitäpä sitä ei JyPyn mies kestäisi. Nyt on aikaa sairauslomalla kalastella, jos vaan joku pyörittää kairaa. Googlesta selvisi, että ihmisellä on yhteensä 206 luuta. Kun meitä oli reissussa kahdeksan, ja yhdeltä murtui kolme luuta, on meillä tämän hienon päivän jälkeen kuitenkin vielä 1645 ehjää luuta seuraavaa reissua odottelemassa.

HARTSA79

Luettu 804 kertaa

Reissussa mukana

ilkka81, hartsa79, juho82, Esa62, makkeonmies, Teppo70

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
19.04.2009hartsa79Tänään Ile kävi koukut lammesta. Yhteensä kahden päivän aikana saaliiksi tuli 6 haukea ja 2 madetta. Haukikanta ei näytä suuri olevan, hyvä niin :)
20.04.2009ilkka81hyvä rapsa... mulla noita kuvia sitten lisää...
25.04.2009tsokasitä on otettu liian vähän kun pääsee tuollasia ikäviä tapaturmia sattumaan sillä kun kunnolla ottaa ei loukkaannu hyvää vappua kaikille
05.05.2009oppipoika Vekkulia porukkaa ja kuvat kaunistelemattomia,ainakin yksi. Varmaan teitte tiimikokuksessa kauaskantavia päätöksiä.
10.05.2009EniZeiEttei tuo Ilen superhieno ootto-onki olisi ollut meikäläisen suosima Jonttu-ootto-onki? Kuvaava, sopivan lyhyt rapsa.. Niin ja kalaa sekä normi kolhujakin tuntui tulevan ;) Mukavaa luettavaa..
KuvaAikaKalaLajittelePainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Kirjolohi 1,42 kg18.04.2009
14:00
hartsa79
Kirjolohi 1,42 kg - 147p Pilkintä Pieksämäki,
Paltanen,
Paltanen