Sivuja: [1] 2 3 4   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Inarinjärvi

(Luettu 114227 kertaa)
EkkE
*
PoissaProfiili
« : 07.11.07 - klo:11:13 »

Meidän tiimi suunnittelee kalamatkaa Inarille...
Onko kellään tietoa venevuokraajista siellä päin.
Tarve olisi myös majoitukseen 10-16 hengelle.
tsoka
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 07.11.07 - klo:21:50 »

Partakossa on mökkejä ja hyviä veneitä
EkkE
*
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 08.11.07 - klo:15:46 »

Löysin Matkapaikka Jounilan tiedot netistä...
Täytyy kysellä. Kiitos!
tsoka
***
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 08.11.07 - klo:22:27 »

Ei se tuo ollut jota mainostin vaan se on Hietajoen camping oli ainakin aikoinaan hyvät veneet
tuolta löytyy numero http://www.inarilapland.org/majoituspalvelut.html
RistiAalto
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #4 : 04.07.08 - klo:23:38 »

Partakossa on mökkejä ja hyviä veneitä
Partakosta saa todellakin hyvät mökit ja Veneet.
Hauzi
Vieras
« Vastaus #5 : 31.07.08 - klo:22:40 »

Män tonne toiseen topiciin ensi mut laitetaan tännekin..

Itse suuntaan reissuni aina Inarin järvelle noin parikymmentä reissua kesässä. Kohta olisi tarkoitus lähtiä sinne 3 viikoksi kalastelemaan taimenta. Tälle kesälle isoja kaloja en ole saanu. Isoin ollu 2,2 kg taimen. Viime syksyny tuli 5,4 kg taimen, 4,8kg isoimpina. Sit tommoista 2-3 kg taimenia useita kappaleita.

Ohessa muutama kuvatus kaloista...

5,4 kg ja about 4 kg taimenet


3,5kg


4,8kg


Maisemia järveltä


Juhannuksen satoa tältä vuodelta
Suosittelen kyllä Inarinjärveä kaikille kalastajille, vaikka kalaa ei saa niin maisemat on kuitenkin aivan uskomattomat....
kirppu
**
PoissaProfiili
« Vastaus #6 : 06.08.08 - klo:21:21 »

Hienoja kaloja.

Itse olen parinä kesänä kalastellut Inarilla ja tutustunut järveen. Saaliit on olleet huomattavasti pienempikokoisia taimenia ja rautuja.

Järvi on tosi upea.Eikä haise asvaltti.

Uistelun opettelussa menee oma aikansa, mutta kyllä se varmaan aikanaan meikäläisenkin vapa taipuu... Iskee silmää

-ahven on paras kala-
kirpunvapa@gmail.com
Hauzi
Vieras
« Vastaus #7 : 07.08.08 - klo:20:03 »

Joo on sitä itsekkin useamman tunnin saanu veneessä istua. Syksyllä saa helpommin noita isoja kaloja sieltä kuin kesällä. Suurin osa noistakin on tullut lokakuun aikana viime vuonna. On siinä joku tämän kesän kala.
Hauzi
Vieras
« Vastaus #8 : 20.08.08 - klo:00:29 »

Kävin mutkan uistelemassa ja yks mittakala tarttui kiinni ja pysyi veneeseen asti kyydissä. Painoa oli 4.6kg. No loma palkittiin. Ei väliä vaikka enään ei tulisi yhtään mitään. Noin 25min väsyttelyä ja kala oli valmis haaviin. Tekemistä riitti kun yksin liikenteessä ja 10 vapaa pyynnissä sekä kohtuullinen itätuuli. No onneksi selvisin voittajana vaikka kala otti alussa pari reilun metrin korkuista loikkaa.... Kuvia tulee kun pääsen järveltä ihmeellisen internetin maailmaan.

kireitä siimoja kaikille!!!
Gras
***
PoissaProfiili
« Vastaus #9 : 20.08.08 - klo:08:18 »

On kyllä komean kokoista kalaa noussut, maisema kuvakin oli 5* arvoinen.

Hauzi
Vieras
« Vastaus #10 : 22.08.08 - klo:11:04 »

Sen verran sain tossa kännykällä taikinoitua, että kuvan kalasta nettiin. Elikkäs tuolta osoitteesta löytää 4.6kg taimenesta kuva.

http://good-times.webshots.com/photo/2271471410103330291clWiwO


Pahoittelen kuvan laatua kun kännykällä otettu ja yksin yritti tusata automaatti laukaisun kanssa.... Mutta selvän siitä saa.....

« Viimeksi muokattu: 22.08.08 - klo:11:09 kirjoittanut Hauzi »
Hauzi
Vieras
« Vastaus #11 : 09.09.08 - klo:17:45 »

INARILLA TAIMENEN PYYNNISSÄ 15.8-7.9 2008

Ansaitut vuosilomat alkoivat ja päätin suunnata nokkani kohti Inarin järveä mökille. Tarkoituksena viettää loma uistellen ja rentoutuen sekä kerätä voimia syksyn työkiireitä varten. Torstaina 14.8 iltana auton pakkailua ja ensimmäinen etappi Ivaloon jossa yöpyminen. Perjantaina SuutariSepolta Ivalosta kalastusvälineiden hankintaa ja viimeisimpien vihjeiden kyselyä millä sitä kalaa on järveltä saatu. Tämän jälkeen kaupassa käynti ja vajaa 100km vielä autolla mökille.

Tämän näköisessä mökissä tulisin viettämään seuraavat kolme viikkoaNo siinä aloin pikkuhiljaa laittelemaan kalastusvehkeitä kuntoon, että pääsisin ensimmäisiä taimenia järvelle väsyttelemään. Tavarat veneeseen ja suunta muutaman kilometrin päässä olevalle ottipaikalle. Muutaman tunnin uisteltuani totesin, että kala ei ollut kovinkaan hyvin liikkeellä. Sain veneeseen vain jokusen alamittaisen. Päätin luovuttaa siltä erää kalastuksen ja aloin ottamaan uistimia ylös. Sen jälkeen siirtyminen mökille ja saunan lämmitykseen. Illalla kävimme kuitenkin viemässä taimen verkot pyyntiin josko sieltä syömäkalan saisi.

16.8

Aamulla herätys ja aamukahvien jälkeen vehkeet päälle. Sitten matkaan ja taimenverkkoja kokemaan. Keli oli leppoisa pientä tuulenvire kävi idästä kun ajelimme verkoillemme. Aurinko paisteli lähes pilvettömältä taivaalta. Päästyämme verkoille aloin kokemaan verkkoja ja noin 10m kokemisen jälkeen verkon paula viestitti minulle, että verkkoon oli tarttunut jotain. Tuntui selviä kalan potkuja käteeni. Aloin rivakammin etenemään verkkoa pitkin. Kohta jo hopea kylki vilahteli auringon säteiden osuessa kalaan. Tunnistin kalan jo kaukaa taimeneksi.

Ensimmäinen verkkokala veneessä.


Jatkoin verkon kokemista ja kohta tunsin uuden kalan potkivan verkossa. Saman tien näinkin jo hopeakyljen vilahtelevan vedessä. Seuraavan kalan irroittelu verkosta ja "papin" tarjoaminen kalalle.Aamun saalis verkoista kaksi taimenta toinen noin 2 kilon luokkaa ja toinen hieman pienempi. Syömäkalat oli saatu ja illaksi olikin kalakeittoa luvassa.
Sen jälkeen siirtyminen mökille ja kalojen perkaus ja kupillinen kahvia vattalaukkuun.

Pakkailin eväät veneeseen ja jäitä mukaan tarkoituksena lähteä päiväksi uistelemaan. Ajelin lähellä olevalle ottipaikalla ja totesin alueella olevan ruuhkaa kuin Rovaniemen markkinoilla parhaina vuosina. Syynä tähän olivat veto-uistelun SM-kisat jotka tänä vuonna järjestettiin Inarinjärvellä. Puikkelehdin kymmenien plaanarien ja satojen uistimien välistä vähän rauhallisemmille vesille pois "kisa-alueelta". Saisin uistella rauhassa enkä häiritsisi SM-tittelistä kisaavia kanssa kalastajia. Kalan tulo oli heikkoa ja päätin ajelle läheisellä autiotuvalle kahvin keittoon. Olin saanut muutaman alamittaisen taimen jotka vapautin. Kahvia juodessani mietiskelin samalla mistä oikein johtuu, että mittakalat eivät ole syönnillään ja vaihdoin uistimia. No takasin uistinta vetämään, mutta tuloksetta. Ei edes yhtään yli 40cm taimenta veneeseen. Ajelin mökille missä odottikin kalakeitto ja savukalaa.17.8
Aamulla verkoille ja sieltä tulikin komea 2,8 kg:n taimen.


Uistimella ei tullut kuin alamittaisia edelleen ja usko tuntui jo loppuvan. Katselin veto-uistelun SM-kisojen tuloksia ja totesin, että ei ne ammattilaisetkaan olleet kalaa saaneet. Huokasin syvään ja ajattelin mielessäni ei se miehessä välttämättä olekkaan vikaa.

18.8
Aamupalan jälkeen verkoille. Tällä kertaa verkkoihin ei ollut uinut yhtään taimenta ja saimme ne tyhjänä kokea. Päätin lähteä taas uistelemaan päiväksi. Hiljaista oli muutaman tunnin ja aloin jo tuskastua heikkoon kalantuloon. Manasin mielessäni järven kehnoa kalan tuloa kun räikän ääni keskeytti ajatukseni. Siirsin katseen takilavapoihin ja totesin molempien takiloiden lauenneen yhtä aikaa. Hymy nousi kasvoilleni kun räikkä huusi ja siima juoksi puolalta. Kumpaakin takila uistimeen oli tarttunut kala tein nopean päätöksen ja otin sen vavan käteen kummassa arvelin isomman kala olevan kiinni. No siimat olivat sotkeutuneet ja pieni epätoivo jo tuli ajatuksiin, että menettäisin kalan. Pidin toista vapaa kädessä ja toisella kädellä kelasin toista kelaa mikä oli vielä telineessä paikalleen. Ensin sain pienemmän kalan veneeseen joka oli reilu mitan täyttävä taimen. Siinä nopeasti siima poikki sekä siimojen selvittely, kun kala oli veneessä ja jatkoin taistelua isomman kalan kanssa. Onnekseni se oli pysynyt kiinni koko tämän ajan. Noin 10 minuutin väsyttelyn jälkeen kala tuli pintaan ja ihmettelin, että mikä siellä on. Totesin hieman pettyneenä kalan tarttuneen ulkopuolelta kiinni ja huomasin sen pienemmäksi mitä olin ajatellut. Vielä noin 5 minuuttia taistelua ja kala oli veneessä. 1,5kg nieriä. Kala oli iskenyt ohi ja tarttunut keskeltä kylkeä kiinni. No sain kuitenkin aihetta hymyyn koska reissun ekat mittakalat olivat veneessä.

Kuvassa näkyy keskimmäisen evän kohdalla repeymä mistä kala oli kiinni.


19.8
Aamulla taas verkoille jotka olivat tyhjillään. Aamupäivä uistinten vetoa ja kala taas hukassa  alamittaisia vain. Tuskastuneena kelailin vehkeet ylös ja ajelin mökille nauttimaan lounasta ja levähtämään. Pienen savottahommien ja vesien lämmityksien sekä tiskaamisen jälkeen.

Pääti lähteä vielä illaksi vetämään uistinta. Kala oli edelleen hukassa. Soittelin kaverilleni ja manasin kehnoa kalantuloa. Sanoin hänelle, että selkeä syönti aika on kello 20.00 ja 21.00 välillä et jos sinne asti jaksaisi kiskoa niin sitten mökille saunomaan. Lopettelimme puhelun kaveri sanoi vielä että kyllä se iso kala kohdalle sattuu ja jatkoin kalastelua. Olin jo luovuttaa vähän ennen kahdeksaa. Päätin vielä käydä vetämässä yhden ottipaikan ja käännyin takaisin. Vähän matkaa vedettyäni plaanarissa oleva lähin vapa nytkähti ja laukesi vapauttimesta. Vavasta päättelin kalan olevan pienehkö. Otin vavan käteen ja tein vastaiskun. Silloin kala ampaisi liikkeelle ja veti puolalta arviolta 40-50m siimaa ulos ja tajusin kalan olevan kohtuullisen kokoinen. Kala hyppäsi noin metrin korkuisen loikan kaukana veneen takana ja säikähdin sen pääsevän irti. Tunsin vielä hypyn jälkeen kalan olevan kiinni. Kunnes se jo hyppäsi uudelleen ison loikan, mutta pysyi edelleen kiinni. Kädet oli täynnä töitä kun yritin ohjata venettä vastatuuleen ja vapa toisessa kädessä ja 10 vapaa pyynnissä. Maltoin kuitenkin mieleni ja väsyttelin kalaa rauhassa ja käänsin pikkuhiljaa veneen myötätuuleen jotta ei tarvitsisi keskittyä ohjaamiseen niin paljoa. Kelailin kalan pikkuhiljaa noin 20m:n päähän veneestä, jossa väsyttelin sitä. Kun arvelin kalan alkavan olevan valmis haaviin kelailin sen hiljalleen veneen viereen. Siinä vaiheessa näin vasta että kala oli aika iso. Kala teki vielä muutaman pienen syöksyn veneen vieressä. Otin haavin toiseen käteen ja aloin uittamaan kalaa haaviin. Kala haavissa ja rivakka nosto veneeseen. Silloin vasta tajusin kalan todellisen koon. Istuin hiljaa penkillä katsoin kalaa. Sisimmässäni olin todella onnellinen. Tarjosin kalalle pappia ja kuvien ottamiset ja kala jäihin. Polttelin pari tupakkia koko mies tärisi kuin haavan lehti tuulessa. Kaatoryypynkin siinä otin.

Kelailin uistimet veneeseen ja lähdin ajelmaan mökille. Olin unohtanut kameran pöydälle josta se vierähti lattialle ja valui veneen perälle jossa tietenkin oli vettä. Kamerahan kastui ja ajattelin, että siinä meni kaikki kuvat koko reissulta. Kameran onkiminen vedestä pattereiden pois otto ja nopea kuivatus paperilla. Pääsin mökille ja kamera kuivumaan takan päälle. Onnekseni se alkoi reilun vuorokauden kuivattelun jälkeen toimimaan.

Kesän Isomus 4,6 kg ja 73 senttiä
Sitten mökille saunomaan ja syömään sekä lepäilemään.

Useampi päivä meni uistellessa kalaa tuli arviolta 15-20 kappaletta päivässä, joista mittakaloja 1-2 eli kala ei oikein liikkunut. Verkoissakin monta päivää tyhjää. Syöntiaika oli selvästikkin illalla, jolloin kävin uistelu reissuja. Kävin myös yhden reissun kaverieni luona laavulla jossa nautiskelimme nuotion loisteessa rommia ja keskustelimme vuosien takaisista kalareissuista.

Kelit olivat kuitenkin mitä komeimmat iltaisin ja järvellä kyllä viihtyi hyvinkin.
Filerointi hommissa


Kalakuvaa


23.8

Verkoista muutama kala 2,8 kg taimen ja vähän pienempi siikaMeni useampi päivä tuulia pidellessä, kun järvellä sen verran kovat tuulet, että ei oikein yksin viittinyt lähteä uistinta kiskomaan. Muutaman lyhyen lenkin kävin vetämässä, mutta saaliissa ei juurikaan mainittavaa, muutamia mttakaloja.

Tuulet kun hivenen asettuivat niin pääsi sitten taas kulkemaan ja kalaa alkoikin tulla muvasti. Reilun mitan täyttäviä taimenia.


Parhaalta reissulta lukumääräisesti kolme mitan täyttävää taimenta


Sitten tuli tämä kalastaja möttösen verkoista karannut kala joka oli nälkäisellä päällä. Painoa 1,7kg


Parin kilon rautu


Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän reissuni Inarilta. Toivottavasti pääsee vielä syksyllä pari reissua tekemään.


Toivottavasti nautitte näistä yhtä paljon mitä minä sain nauttia paikan päällä......
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #12 : 09.09.08 - klo:20:35 »

Hyvää reissurapsaa ja mukavalta kuulostava reissu.. Kyllä minä ainakin oisin tuollaisiin kaloihin enemmän kuin tyytyväinen. Hauzi lisää ihmeessä tuo reissu myös reissusivulles http://www.kalasaalis.com/Hauzi/kalastusreissut/. Sieltä löytyy lisää reissu-kohta, jota klikkaamalla voit laittaa päivämäärät, lisätä tekstit ja kuvat sekä laittaa reissu julkiseksi. Reissun lisäämällä useammat henkilöt löytää tuon raportin.

PS. Minäkin voin lisätä, jos tuntuu vaikealta
Hauzi
Vieras
« Vastaus #13 : 24.04.09 - klo:20:05 »

Tämmöisen jutun bongasin tuolta veetouistelu sivulta.

Uusimmassa veto-uistelulehdessä kerrottiin että Inarijärvelle on asetettu saaliskiintiö:

"Uistelija saa ottaa kolme lohikalaa vuorokaudessa per kalastaja.Lohikaloiksi luetaan järvitaimen,järvilohi,rautu ja harmaanieriä.Harjukset ovat siis saaliskiintiön ulkopuolella."

Rajoitus on kyllä ihan asiallinen, koska muutaman vuodena aikana kalamäärät ovat vähentyneet. Kunhan vain kaikki malttaisivat rajoitusta noudattavan. Toivottavasti kyseisellä rajoituksella olisi jotain merkitystä kalakantoihin.
hartsa79
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #14 : 24.04.09 - klo:21:02 »

Hyvältä kuulostaa rajoitus. Vielä kun kalamiehet muistaisi vähän nostaa sitä alamittaa niiden papitettavien kalojen kohdalla. Kovasti jo reissu polttelee. Äsken asenneltiin cannonin sähkötakiloita veneeseen, lähtis vaan nuo jäät Hymyilee

Hartsa79
Tuokee astioo, nyt sitä tulloo!!
Tagit: Inarinjärvi Kalastus Inarinjärvellä 
Sivuja: [1] 2 3 4   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC