Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Fish Finder kaikuluitain

(Luettu 9990 kertaa)
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« : 05.05.08 - klo:18:52 »

Lisäksi huutonetin kautta löytää joskus hyvääkin tavaraa.  Uusimpana yrityksenä n.50e "fish finder" kaikuluotain.. saa nähdä onko vehkeestä mihinkään.

Jocoteus viittasikin jo aiheeseen tuossa toisessa topikissa.. Onko porukalla kokemusta näistä kannettavista kaikuluitaimista? Yks äijä näytti käyttävän sitä pilkkihommissakin, miten toimii pilkinnässä ja tekeekö nimenomaan näillä fish finder kaikuluitaimilla mitään?

Luotaako nuo jään läpi syvyyden (sitä en usko, että ne kaloja luotais), että ei tarttis kairaamalla selvittää paljoko missäkin kohdassa on vettä jään alla. Varsinkin uusilla vesistöillä, joista ei ole syvyyskarttaa, kaikuluitain vois olla hyödyllinen nimenomaan syvyyden näyttämistä varten. Tietoa?? Kokemuksia??

Entäs minkälaisia nämä on käyttää veneessä? Onko aivan surkeita verrattuna parempiin kaikuluotaimiin?* fish-finder.jpg (29.31 kilotavua, 516x600 - tarkasteltu 8911 kertaa.)
tsoka
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 05.05.08 - klo:21:16 »

Periaatteessa voi näyttää jään läpi .siihen ei ainakkaan ole teoriassa mitään estettä.käytäntö on sitten toinen juttu.en ole kokeillut koskaan mutta on ihan mahdollista,mutta siinä on huomioitava se että äänen nopeus jäässä on yli 2x suurempi kuin vedessä ,tosin ei se missään
ohuessa jäässä isommin vaikuta ja jos ei meinaa toimia niin hiukka vettä anturin ja jään väliin voi auttaa asiaa

näyttäähän tuossa ruudussa vaikka kuva onkin huono kuitenkin kalojakin näkyvän ja todennäköisesti myös kalalajin tunnistus onnistuu ainakin ohjeirjan mukaan ettei nyt turhaan
matojaan särjille syötä jos meinaa ahventa pilkkiä  Järkyttynyt Järkyttynyt Järkyttynyt Järkyttynyt Vihainen Vihainen Vihainen Vihainen
Kerttu
*
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 06.05.09 - klo:19:27 »

Itsellä ollut käytössä samanmerkkinen mutta musta versio. Esitteessä sanottiin kyllä että jään läpi voi luodata, mutta en ole kokeillut. Enkä talvella edes pitänyt mukana. Kesällä oli hyvä kun rakensin soutuveneeseen telineen missä anturi on kiinni. Kestää hiljaisen moottoriajonkin nyt. Uisteluvauhdissa ehtii nähdä penkat ja karikot. Sitä en kyllä usko että saa selvää mitä ja minkäkokoista kalaa on. Pikkukalaparvet näkyvät massana. Isommat symbolina. Hyvä puoli on se että ei kuluta paristoja kovin paljon, olen käyttänyt ladattavia ja tekee parikin reissua yhdellä latauksella. Vihainen Ainoa huono puoli asiassa että näyttöön tulee nyt virta mutta mitään se ei luotaa, eli rikki on vajaan kesän käytön jälkeen. Eli talven aikana se on jostain suuttunut. Eilen eka päivä vesillä ja näyttö katkeilee. Saattaa pienen tovin näyttää ja sitten ei mitään. Pitää tehdä vielä yksi testausreissu ja jos ei toimi kait pitää yrittää kysellä sen kahden vuoden takuun perään joka sille luvattiin.

Lisään tähän samaan viestiin. Luotain ei toiminut ollenkaan testireissulla. Lähetetty Rialinnalle jos menisi takuuseen. Ei tiedä vielä kuin käy.
« Viimeksi muokattu: 21.05.09 - klo:19:29 kirjoittanut Kerttu »

Kalassa kaiken ikää!
Tagit: Fish Finder kaikuluitain  Kaikuluitaimet  Kannettava kaikuluotain 
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC