Tosin siitä en ole ollenkaan varma pystynkö isompaa koukkua siltikään repimään sormesta irti.. Isomman kouku väkäspään ulostyöntäminen on se pahin paikka..
-Tuossa omatoimisessa koukun poistamisessa kannattaa arvioida minkämoisia kudosvaurioita on luvassa toimenpiteestä ja kannattaako sitä (edes yrittää) suorittaa vesillä.
Eli lähinnä tulee tutkiskella mahtuuko koukku hyvin tai helposti "kääntymään ulos" ilman ettei se repisi ihoa tai ihonalaista kudosta siinä määrin käännettäessä, että jo pelkkä haavan suuruus ja verenvuoto estäisivät kalastamisen tai vaatisivat tikkausta (kannattaa myös muistella onko jäykkäkouristusrokote voimassa).
Jos käteen ei tule kuin kaksi siistiä reikää koukun sisään menosta ja ulos tulemisen kohdista, voidaan "operaatiota" pitää onnistuneena.
Tuli mieleen vielä kun omatoimisesti koukkua kädestäni irroittelin ja olin sen onnistuneesti saanut läpi työnnettyä, niin koukunkärkeä katkaistessani koukku napsahti kolmeen osaan.
Onneksi tämä koukun kärjen ja rungon välistä katkennut osa jäi sen verran ihon yläpuolelle, että sain nyppäistyä senkin irti.
Noitten mukana kuljettetavien sivuleikkareiden lisäksi kannattaa kuljettaa mukana haavan puhdistukseen sopivaa kertakäyttöistä desinfektiopyyhettä.
Se kun ei paljoa tilaa vie tai paina ja sopii muittenkin haavojen puhdistamiseen.