Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kuivajoki, Kuivaniemi Ii

(Luettu 2066 kertaa)
Peurasaari
*
Poissa


Profiili
« : 15.07.21 - klo:13:08 »

Moi

Onko täällä muita jotka käy kalassa kuivajoella? Tänä kesänä kalaa on tullut todella huonosti kuivajoesta. Satunnaisia ahvenia, hauki ja särkiä. Viime vuonna ei yhtään tyhjää reissua, nyt useita. Muutamia koskia kunnostivat viime syksynä. Se jälkeen ainakaan siellä paikkeilla missä itse käyn ei enää kalaa tunnu olevan. Kokeillut katiskallakin, niin ei sitten mitään. Testattu mato-onki, pilkki, mepsit, lotto petet jne.

Kävin ostamassa sellaisen heittettävän kaikuluotaimen, satunnaisesti näkyy olevan kaloja siellä täällä mitä soutelin suvanto alueen päästä päähän ja rannasta rantaan. Kemijoella kaiku huusi jatkuvasti kaloista, että se on kunnossa.

Missä ihmeessä kaikki kalat on? Pitänee varmaan vuokrata kanootti jostain ja laskea koko joki läpi, jos joku verkottaa kaikki kalat jossain välissä.

Joki kuuluu johonkin kunnostus projektiin, mutta nyt kyllä mennyt väärään suuntaan kun kaikki kalat kadonneet.
vanaja76
*
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 20.07.21 - klo:21:40 »

simojoessa kunnostettiin virtapaikkoja vuosikymmen sitten ja harjukset katosivat muutamaksi vuodeksi ja muutakin kalaa tuli huonosti.
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 04.08.21 - klo:09:21 »

En ole kuivajoessa kalastellut, mutta yleisesti noihin kunnostuksiin. Itse olen kanssa huomannut tämän, että menee pari vuotta siihen, että kalat palaavat koskiin entisille alueille. Toivottavasti kuivajoessa kunnostukset vievät kuitenkin joen tilaa eteenpäin pitkällä aika välillä.

Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään, niihin jotka kuuluvat jompaan kumpaan ja niihin jotka eivät kuulu.
Tagit: Kuivajoki Kuivaniemi  
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC