Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Perhoja taimenelle

(Luettu 3228 kertaa)
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« : 18.07.07 - klo:15:46 »

Maanantaina ois lähtö Kalix-joelle taimenen, lohen ja harjuksen pyyntiin.. Suurin osa ajasta tulee keskityttyä taimenen pyyntiin.. Saatan vähän perhokalastaakin, mutta pääosin taidan heitellä heittokoholla pintaperhoja ja muuten heittokalastaa.. Kertokaapas foorumilaiset minkälaisilla pintureilla on viime aikoina tanelia tullut ja mikä vois toimia tähän aikaan vuodesta joella? Vai kannattaako pinturia edes käyttää?

Henkilökohtaisesti en oo viimesen päälle perillä näistä perhojutuista Hymyilee Viime vuonna en saanut kaloja ylös pintaperhoilla kun koukut petti, eikä osannut/malttanut riittävän hellävaraisesti väsytellä kalaa..
samsala
*
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 19.07.07 - klo:01:11 »

Pintaperhokoukut on aika ohut lankaisia, jotta kelluisivat paremmin ja kestävyys sen mukainen. Mollukka, kuitusiima, jäykkä vapa ja vielä jarru tiukalla, tuskin paksumpi lankainenkaan perhokoukku kestää edes kilosta taimenta. Perhovavassa, siimassa ja perukkeessa joustavuus ihan eri luokkaa, joten pienikin koukku voi kestää ison kalan.
Ese
**
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 19.07.07 - klo:15:39 »

Samsalan teksti pitää paikkansa, pintureiden koukut on ohutlankaisempia. Silti pitkällä siimalla perhosiima antaa valtavasti vastusta veteen, toisaalta taas virran paine hoitaa ainaki siiman kireellä pysymisen. Koukku oikee jos pidät liian tiukalla, sama millä kalastat.

Ja asiaan. Enpä heittelis heittokoholla pintureita, ehkä jotaki streameria jos pitäs kerran heittokoholla heittää. Pintureistahan toimii nelson caddis, skater, coddard caddis, klinkhamer ja adams nyt ainaki. Tuolla joella en vaan heittäs pinturiakaan, kalat on sitä kokoluokkaa että streameria tai lohiperhoja...

Tottakai MINÄ saan kalaa mutta että tekin??? Nyt täytyy kyllä syödä hyvin...... Hymyilee leveästi
EniZei
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 19.07.07 - klo:18:05 »

Nii se taitaa olla, ettei nuilla pintureilla oikein nuita yli kakskilosia lohia ja taimenia ylös meinaa saada.. Harrit sen sijaan tulee kyselemättä Hymyilee Taijan käyttää sitten nuita streamereitä ja lohiperhoja enemmän tällä reissulla, koska niin pahasti se hapottaa, kun kalat karkaa.. Jos sais ennen reissua tai reissussa sitten vaikka samsalan tai pokan avustuksella rääpästyä muutamia..
Tagit: Taimenperhot Perho Perhot Perhot taimenelle 
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC