Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Jigipilkintä

(Luettu 974 kertaa)
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« : 05.01.20 - klo:23:22 »

Onko porukalla minkälaisia kokemuksia jigien käytöstä pilkinnässä?

Itse aloin oikeastaan viime kaudella testailemaan enempi tuota jigi hommaa ja välillä sain tosi hyvin kalaa pelkillä jigeillä. Useimmiten kalastan vähän rinnatusten tasureiden kanssa ja viime talvena oli muutamia reissuja joilla ahvenet otti huomattavasti paremmin jigiin, mitä tasuriin.
Viime talvena käytin oikeastaan vain 5 ja 8 senttisiä sairoja, mutta tälle kaudelle ostin myös jotain berkleyn jigejä

Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään, niihin jotka kuuluvat jompaan kumpaan ja niihin jotka eivät kuulu.
Hauentappaja
**
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 11.01.20 - klo:10:33 »

Jonkin verran on tullut käytettyä jigejä, lähinnä fishhuntereita. Kalaa on tullut niillä hyvin erityisesti loppu keväästä. Talvella ahvenet sen verran huonolla syönnillä ettei ole toiminut niin hyvin. Mielestäni kuitenkin paremmin tulee kuin normi tasurilla, vaikka morreihin enemmän luotan. Monet tutut ovat kuitenkin isoja saaliita saaneet. Eräänkin jutun mukaan joossain kisoissa joku vetänyt sata kiloa ahventa pelkillä jigeillä.

Kala se on sinttikin.
Calassa
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #2 : 11.01.20 - klo:18:54 »

Jokunen saira ja taisipa yksi berkley valikoima tulla keväällä hakittua. Yhdellä reissulla ehdin kokeilemaan, enkä saanut nykyäkään. Tosin en tasurillakaan löytänyt yhtään kalaa, joten kokemukset ovat jotakuinkin nollassa.

   Kaveri laitteli tänään viestiä: lammilla jää kantaa, joten vihdoinkin pääsee kotikulmillakin kokeilemaan. Täytyypä jatkaa noiden jigienkin kokeilua.
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 12.01.20 - klo:09:43 »

Juu, jatkamma tällä kaudella testejä. Muutaman reissun olen käynyt, mutts ei ole oikein kaloja löytynyt. Tasureilla olen muutaman saanut, jigeihin ei ole tullut vielä tökkäsyäkään.

Eiköhän sitä taas kaloja saada, kun löytyy kunnon syövät parvet. Viime talvella parhaimmillaan kalat piti pelkästä pyrstöstä niin lujasti kiinni, että nousivat reiästä ylös. Sitten ilmassa päästivät irti.
Calassa
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #4 : 14.01.20 - klo:11:33 »

Eilen pääsin jo isommalle vedelle.
tarkoitus oli kokeille sairan toimintaa ja sehän tuli tehdyksi.

Aivan ei mennyt tavotteisiin siinä kohdin. Lähtökohtana oli antaa peliaikaa sairalle ja totutulle tasurille jotakuinkin tasapuolisesti ja verrata tulosta.

  Kala oli varovaisella syönnillä, ja sain kairailla hyvinkin toistakymmentä reikää ennen ensimmäistä kalaa. Joka toisen avannon aloitin sairalla ja vaihdoin sitten tasuriin ja joka toinen reikä sitten toisinpäin. Jokunen varovainen näppäisy sairaan, mutta ensimmäinen kala tuli tasurilla. Vajaa satagrammanen ahven ja tässä kohdin oli tarkoitus vaihtaa sitten saira taas peliin. Ehdin kuitenkin pudottaa tasurin ja siihen jyrähti heti reissun suurin, neljäsataaviisitoista grammanen. Sitten saira peliin. eikä siitä avannosta muuta tullutkaan.

 Pienen matkan päähän toinen reikä ja siihen saira alkuun. Eikä mitään. Tasuri taas veteen ja nopeaan tahtiin neljä parisatasta ylös. Lopuksi vielä tasurilla yksi muikku.  Syönti loppui siihen. kaikki kalat noin parissakymmenessä minuutissa ja muuten ei muutamaa varovaista näppäystä lukuunottamatta mitään.

 Paikalla pyöri ilmeisesti ajoparvi muikkujen perässä ja se kulkeutui johonkin, enkä enää tavoittanut sitä. Sairana oli kasisenttinen hilemuikkuväri, joten olsi luullut toimivan. Vikaa lienee uittotekniikassa, ja se korjautuu kokemuksen myötä.
Calassa
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #5 : 20.01.20 - klo:10:37 »

Viime lauantaina jälleen samalla paikalla. Leudot kelit syöneet jäätä yllättävänkin paljon, mutta vielä sentään se viisisenttiä ylittyi. Joissakin paikoin oli vanhoja reikiä syöpynyt miehenmentäviksi sula-aukoiksi, joten jollei pakkasia ala ilmaantua, tulee taas taukoa jäälle menoon.

   Syönti oli heikohkoa ja pääsääntöisesti pilkkiin tarttui sinttikokoa. Jigi ei kiinnostanut vieläkään, joten uittoon täytyy vielä hakea kokemusta.
   Kasisenttisellä tasurilla sain sentään filekokoista ahventa harvakseltaan jäälle ja päivän saldona seitsemän paistikalaa. Yhteispaino 1225 gr. Joukossa kaksi selvästi kookkaampaa n. kolme- kolmepuolsatasta. Kukkokaloja en tarvinnut, joten saivat palata jään alle ja kasvamaan lisää kokoa.
 
   Näitä pikkupalautuksia voi katsoa C&R nä, itse en koe syyllistyväni moraalisesti arveluttavaan tekoon, vaikka en noita sinttejä mukaan ottanut. Toki toisenlaisia näkemyksiäkin saa esiin tuoda. Keskustelut syntyvät juuri siitä, että esiin tuodaan erilaisia mielipiteitä ja niistä käydään ajatustenvaihtoa. Eihän rakentavaa ja kehittävää keskustelua synny jos kaikki ovat samaa mieltä asioista.
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #6 : 17.02.20 - klo:12:01 »

Kävinpäs lauantaina pitkästä aikaa pilkillä ja tuli tasureita ja jigejä uiteltua aika saman verran. Berkleyn jigillä sain muutamat kalat, mutta pienellä Vänen ärsyvärisellä tasurilla tuli suurin osa. Jigiä kävi kyllä paljon kalat tökkimässä, mutta ylös asti ei tullut kuin muutamia.
Tämmöinen oli siis se berkley
Calassa
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #7 : 21.02.20 - klo:11:29 »

Kävinpäs lauantaina pitkästä aikaa pilkillä ja tuli tasureita ja jigejä uiteltua aika saman verran. Berkleyn jigillä sain muutamat kalat, mutta pienellä Vänen ärsyvärisellä tasurilla tuli suurin osa. Jigiä kävi kyllä paljon kalat tökkimässä, mutta ylös asti ei tullut kuin muutamia.
Tämmöinen oli siis se berkley

  Huonosti itse olen pässyt kokeilemaan, kun nuo jäät ovat melkoista höttöä. Vielä viimeviikon torstaina kävin yhdet pikaiset kokeilemassa. Saalista tuli tasan yksi n. kymmensenttinen aapo, ja sekin pienellä tasurilla. Jigiäki tarjoilin, mutta ilman mainittavaa tulosta.
 Noista berkleyn malleista itselläni on tuo valikon seuraava eli perch väritys. Rasiassa taisi olla puolentusinaa samaa. Jotain niillä pitäis sada, jottei menis hankinnat täysin tuppeen. Tarttis varmaan ajaa hieman ylämäkeen suomea, jotta löytyis jäitä.
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #8 : 20.03.20 - klo:10:34 »

Hyvän näköinen on myös tuo pech-värikin. Ei sattunut silloin motonetissä olemaan.

Kävin tuossa taas meren lahdella vähän pilkkimässä ja tuntui, että kala olisi ollut syönnillään, jos ois satuttu samoille reiteille. Aina kun sattui parvi kohdalleen, niin muutaman kalan siitä kerkesi nappaamaan ja iskivät kyllä suoraan kiinni. Yhdeltä kalalta tippui suusta muutama noin 5cm pitkä kirkas pikkukala, joten sen jälkeen uittelin jigeistä enimmäkseen noita 5cm sairoja, mutta oikeastaan kaikilla, mitä uitin sain myös kaloja.
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC