Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 ... 9   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Mateen pilkintä

(Luettu 71446 kertaa)
Jkkaur
*
PoissaProfiili
« Vastaus #15 : 21.02.09 - klo:21:53 »

Käytiin tänään kaverin kans kokeilemassa made pilkintää ja saatiin kolme matikkaa 3 tunnin aikana. Hymyilee leveästi Kaveri oli edellisellä kerralla saanu 16 matikkaa Hymyilee leveästi

Ei sitä aina voi saada... Muutakuin kokemusta!
jamppe
*
PoissaProfiili
« Vastaus #16 : 27.02.09 - klo:22:25 »

tässä viikko sitten jätimme kaverin kanssa iskukoukut yön ajaksi veteen. Seuraavana päivänä käytiin kattoo ne ja siellä oli mukavan kokoinen matikka kiinni, vaikka haukea yritimme. Ihmeteltiin vähä aikaan kun ei oltu ennen kuultu että iskukoukulla saisi matikkaa. Jätimme uudelleen koukut yön ajaksi veteen ja kävimme taas seuraavana päivänä katsomassa koukut niin siellä oli vajaa 2kg matikka iskukoukussa kiinni Hymyilee leveästi syöttinä käytimme pienehköjä ahvenia.

hauki on kala
heolan
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #17 : 28.02.09 - klo:05:52 »

aika erikoista että made menee iskukoukkuun joka on laitettu hauelle ja on irti pohjasta.
itse olen pitänyt tammikuun puolesta välistä oottokoukkuja kemijoessa eikä yhtään matikkaa ole tullut.syöttinä olen käyttänyt ahventa,särkiä,kiiskiä,muikkua ja silakkaa.kyllästyin koko touhuun ja jätin koukkupyynnin viisaammille.en ole koskaan matikkaa saanut koukulla,haukia kylläkin.pilkillä olen muutamia mateita saanut aikasempina vuosina.
tanu
*
PoissaProfiili
« Vastaus #18 : 20.03.09 - klo:22:37 »

Onko vielä matikan pilkki kelit? Olis mielenkiintosta kokeilla.
Tumi81
***
PoissaProfiili
« Vastaus #19 : 21.03.09 - klo:17:06 »

Taitaa ruveta tuo kutu olemaan ohi pohjoisemmassakin... Mutta jos koittamaan lähtee niin syöttipilkkiin uskoisin enemmän kuin ryöstäjään.  Onkiihan ne noita kesäaikaankin täkyongilla.

-Kyllä se kala vielä löytyy...-
Artsi94
*
PoissaProfiili
« Vastaus #20 : 14.08.09 - klo:21:56 »

Minkälaisilla kohdin mateet viihtyvät? matalassa vai syvässä, kivikkoisella paikalla vai  Huh kalastan Pyhäjärvessä Oulun-läänissä.

Kuhaa tulee.
Fredu97
*
PoissaProfiili
« Vastaus #21 : 20.10.09 - klo:19:20 »

pitääkö tohon made haraan laittaa joku kalan pala syötiksi???
Daiwa
****
PoissaProfiili
« Vastaus #22 : 20.10.09 - klo:19:52 »

pitääkö tohon made haraan laittaa joku kalan pala syötiksi???
Jep, kiiski, särki, muikku jne...

TEAM Tunturi
minkkinen
**
Poissa


Profiili
« Vastaus #23 : 13.11.09 - klo:14:03 »

  En varmaks voi mennä sanomaan mut Ite oon kuullu et parhaimpia aikoja mateen pilkintään olis just tosta 21.00:sta puoleen yöhön. Ite oon käynyt ne harvat kerrat kokeilee helmikuussa (mun käsityksen mukaan made kutee sillon), ja saalistakin on tullut.(vaikkakin vähän)
   Hyvä ottipaikka vois olla joku kohta jossa olis virtaava vesi (vaikka pohjassa lähde)
Jaakko95
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #24 : 15.11.09 - klo:15:29 »

käviskö muuten mateen pilkinnässä esim. valkoinen professor?

Nalle Puh, tuo pyöreä karhu jonka aivot ovat harmaata nöyhtää.
Daiwa
****
PoissaProfiili
« Vastaus #25 : 15.11.09 - klo:19:48 »

käviskö muuten mateen pilkinnässä esim. valkoinen professor?
Tarkoitatko normaalia viehettä, mitä heitto/vetouistelussa käytetään? Valkoisia professoreita on myös myynnissä ihan mateen pilkintään.

Jos, niin... Vieheen pitää olla tarpeeksi iso ja koukut ite ainakin vaihtaisin sellaisiin, jotka ei ns. liiku vapaasti. Esimerkiksi voit vaihtaa sellaiseen "V" haaraiseen koukkuun. Ja koukku pitää myös olla mahdollisimman iso. Sen takia, että syöttikalan saa hyvin kiinni ja kalalle jää myös tarttumisvaraa.

PS, Anteeksi epäselvästä viestistä, kun on kiire. Korjaan kunhan kerkeen/muistan.
Jaakko95
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #26 : 15.11.09 - klo:21:43 »

joo ihan normaali professori
jabi
*
PoissaProfiili
« Vastaus #27 : 16.11.09 - klo:15:28 »

mikäs olisi paras made viehe? Virnistää


EDIT: Viestisi siirretty oikean aiheen alle.
HYMIÖITÄ EI OLE TARPEEN FLOODATA! Vähemmälläkin pärjää.
« Viimeksi muokattu: 16.11.09 - klo:17:58 kirjoittanut ollimaha »

ei kala miestä hae jollei mies kalaa
Joniolavi69
**
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #28 : 16.11.09 - klo:21:21 »

NO niin...
mateen pilkintä perustuu mateen kutuun joten hara/peltilätkä on melko oiva valinta pilkin päähän. harassa olen itse käyttänyt myös houkutuksena isolla hakaneulalla kiinnitettyä kalan palaa... made kutee helmi-maaliskuun vaihteessa ainakin näin satakunnanssa. pilkintä perustuu naarasmateen käyttäytymiseen, koska naarasmatikka nostelee pyrstöään ylös alas kyljellään, laskiessaan mätiä pohajaan(siitä pilkin valkea väri, joka on johdannainen mateen vatsaan) kudun tapahtuessa urosmateet seuraavat jonkin sortin hajua ja vaeltavat naaraiden perässä pitkät matkat (ison naarasmateen perässä vaeltaa jopa 10kunta pientä urosta). mateiden kutupaikat ovat vuodesta toiseen samat, mutta mateiden löytäminen se vasta on ongelma, koska made kutee kivien väliin,mutaan,hiekkaan ja soraan. mateen kutupaikat ovat ns. perintötietoa. Mateen löytää virtaavista paikoista esim joensuista 1m->4m syvyydestä, joten hyvät paikat ainakin merellä on melko pelottavat kalastaa... Hymyilee Järvimateen pilkinnästä ei ole tietoa... Surullinen Itse olen käyttänyt punottua siimaa, puukapulaa ja haraa punotussa siimassa. parempi kontakti pohjaan... Nostele varovasti pohjan tuntumassa haraa noin 10-20cm korkeuteen välillä pohjaa kopautellen. itsellä toiminut erittäin rauhallinen ja harras nosto niin, ettei siima edes laskiessa löysty. koputtele pohjaa 5cm nostoilla. välillä mateet tykkää, kun pohja pöllyää. näin porissa olen saanut melko komioita saaliita ahlaisista ja anttoorasta... oman madepaikan löytäminen vaaatii noin vuoden savotan ja siitä ei sitten kannata puhua. kalastajat ovat niin uteliaita, että kyttäävät pimeässä taskulampun valoja pitkin rantoja, mistä ne niitä matikoita pilkkii ... oman madepaikan löydät nimenomaan täkyllä/ iskukoukulla. koukuta olennainen madepaikkasi noin 10:llä koukulla. jos saat matikkaa useita kertoja viikossa kudun aikana, olet paikkasi löytänyt. JOSTA EI KANNATA SITTEN PUHUA.. Hymyilee Ja parhaat ottiajat ovat 19-24.00. Jos tiedät että paikallasi on mateita ja niitä sieltä saa niin älä juokse reiältä toiselle jatkuvasti, vanhat matikkamiehet kairaavat yhden-neljäreikää ja ottavat edes yhden mateen. Monet juoksee rööriltä röörille ja eivät saa mitään...Sitten vielä nippelitietoa: Matikan keskimitat on 30-40cm ja 500-4000g. Veden ihannelämpö mateen liikkumisen kannalta on 7-12 celssiusta.
ETTÄ NÄIN KIRJA PITÄS VARMAAN KIRJOITTAA...  Virnistää

http://www.kalasaalis.com/kalastustiimit/220/
¤¤¤¤MIKÄÄN EI OLE VIISAAMPI KUIN KOKKI PAITSI TOINEN KOKKI¤¤¤¤
Artsi94
*
PoissaProfiili
« Vastaus #29 : 17.11.09 - klo:19:19 »

Kiitos sulle Joniolavi. Tossa vähä selkes tää asia.  Pyörittää silmiään
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 ... 9   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC