Sivuja: 1 [2] 3   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Pitkäsiima

(Luettu 72898 kertaa)
Barra
*****

0
Poissa



Profiili
« Vastaus #15 : 29.05.11 - klo:16:05 »

eli tollainen viritelmä tossa kuvassa toimis. Hymyilee

No siitä nyt ei ole tainnut kukaan vielä sanoa mitään. Oikeastaan, miksi sitä siimaa pitäisi ylipäätään vetää? Pitkäsiimahan on passiivinen pyydys, eli tuo siima olisi jossain ja se käytäisiin aina välillä kokemassa. Ja siinä ei käytetä myöskään kohoja missään välissä, ehkä jotain merkkejä sitten päädyissä. Eiköhän joku tästä kalastusmuodosta jotain tiedä niin voinee kertoilla vähän enemmän.

Dafag did I just said...
Hauzi
Vieras
« Vastaus #16 : 29.05.11 - klo:16:58 »

Sehän riippuu mitä pyytää miten siiman laskee. Itse käytän välikohoja noin 20 metrin välein. Syötteinä käytän kuolleita muikkuja. Tällä konstilla saa täkykalat eri syvyyksille. Muutenkin paikat missä pyydän niin vettä on alla semmoinen 30 metriä. Ei tule mateita. Pääsääntöisesti saaliskala on taimenta. Joskus joku hauki eksyy vahingossa!
Nuori -kalamies
**

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #17 : 30.05.11 - klo:14:47 »

aikoin saada tuolla kyllä särkiä,ahvenia, särkikaloja,lahnoja, ym.

Olisi mukava saada vastuksia tähän.
Maekine
***

0
Poissa



Profiili
« Vastaus #18 : 01.06.11 - klo:12:00 »

Pitkäsiimahan lasketaan sillei, että ensin se siima kastellaan kokonaan ja sitten vasta ruvetaan laskeen. Pitkäsiima uppoaa pohjaan ja molemmat pääsyt merkitään verkkomerkeillä  (mehukattipöntöt eivät ole parhaita mahollisia Hymyilee)  sitten vaan jätetään siima yöksi ja korjataan aamulla talteen. Siimalla saa mm. kuhaa,haukea,taimenta,ahventa,lahnaa,säynävää ja matikkaa yms.

Sitten vielä yksi juttu; siima kannattaa ankkuroida painoilla pohjaan+katsoa paikka missä ei jää helposti pohjaan kiinna.

-,,-
Janzzki
Vieras
« Vastaus #19 : 30.06.11 - klo:22:32 »

Voikos sen pitkänsiiman laittaa järveen ja laittaa siihen katiskaluvan ni ajaako se saman asian ja voiko niitä koukkuja laittaa vaik 30 cm välein vai?
sakari03
*

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #20 : 01.07.11 - klo:15:09 »

Itse olen laittanut pitkäänsiimaan salakan paloja kun olen kuhaa pyytänyt. Hyvin toimii kun leikkaa pienen salakan 3 osaan.
On sitä tulostakin tullut ihan mukavasti
Säkkimies
**

0
Poissa



Profiili
« Vastaus #21 : 01.07.11 - klo:20:00 »

Voikos sen pitkänsiiman laittaa järveen ja laittaa siihen katiskaluvan ni ajaako se saman asian ja voiko niitä koukkuja laittaa vaik 30 cm välein vai?

Tuollaisessa "kunnon" pitkässä siimassa on useinkin koukkujen väli n 10 m ja siis 100 koukkuinen siima on n 1 km pituinen .Siimaan kannattaa laittaa aina väliin kohoja ja välille jokunen "ankkuri"
paino , niin siima pysyy siinä mihin se laskettiin.Siimalla jos pyydetään ns petokaloja , niin tapsiin voi laittaa tuplakoukut ,ja syötiksi vaikkapa pikku särkiä ym.Matosyötillä saa sitten lahnoja ,appuroita ym.

Pyytävä kalan saa ja nukkuva unen näkee.

http://www.aneenloma.fi/
lohipoika
*

0
Poissa



Profiili
« Vastaus #22 : 10.08.11 - klo:13:15 »

ite ajatelin tehä 400 metrin pitkänsiiman ja laittaa siihen sata koukkua ja sytiksi muikkuja ja matoja Virnistää

RÄIKKÄ HUUTAA!!!!!
korvaoo
**

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #23 : 11.08.11 - klo:09:22 »

viimekesänä kauheella vaivalla tehtiin pitkäsiima isän kanssa puuvillalangasta, ihan jees, mutta kerran se saatiin selvänä veteen, toisella kertaa jo joku risunpätkä pääs pujahtamaan selkäsiiman joukkoon ja se oli sitten sillä selvä. Kauhee työ onkia syötit (eipä tullut mieleen tuplakoukuttaa Surullinen) ja hemmetinmoinen miettiminen, mihin ja miten se siima lasketaan Hymyilee leveästi
bakuu
*

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #24 : 24.11.11 - klo:16:43 »


Motonetistä 25 koukun pitkäsiima

^^Tuo on ihan ok eikä sekasin helposti saa  Hymyilee mutta uusi laatikko sille kannattaa tehdä vaikea nostaa tohon laatikkoon niin ahdas ja koukut irtoilevat. Mutta toinen hyvä on ollu leikkaa esim styroksista (jostain kelluvasta) palan sitoo siihe kiinni niin pitkän pätkän missä syvyydessä aikoo pitää sitten joku paino että pysyy paikoillaan painoon sidotaan vielä yksi siima minkä päässä on koukku itse käyttäny koukussa kokonaisia salakoita  Hymyilee leveästi Eikä niitä täkykaloja ole mitään järkeä mielestäni pilkkoa!
humskuli
*

0
Poissa



Profiili
« Vastaus #25 : 07.12.12 - klo:23:51 »

Jos nyt joku sattuu tätä vielä lukemaan, niin itse käytän eläviä syöttejä. Mielellään n. 200 gr särkiä. Puolen kilon haukikaan ei ole liian suuri. Saaliin keskipaino onkin ollut päälle 3 kilon. Vinkkinä sanoisin että ei kannata tehdä mitään yber-pitkiä siimoja.. Varsinkin jos ei oo hirveesti tuuskannu noitten kanssa. Toinen vinkki, että tee semmonen siima, jossa on erikseen selekäsiima ja koukut + kukut on irrotettavia siimasta. Ei mee sotkuun ja on helppo laskea. Kukkuna käytän esim vaikka mehukattipurkkia. Jos sattuu semmonen kympin kala osumaan kohdalle, niin se väsyy sitä nykiessä sopivasti. Eikä kannata laittaa syöttejä liian pohjaan. Mitä tulee syöttien työlääseen hankintaan, niinsuosittelen weke-katiskaa ja sinne tekee jonku taikinan ni alako särkeä nousemaan. Jokaisen koukun kohalla käytän itse kukkua. Ei mee siima sekasin vaikka ois parikin isomusta lähekkäin siimassa. Tehokas konsti pyytää vähän isompaa kalaa.

Sen saa ottaa, jos haluaa !
Extreme Fishing
*

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #26 : 09.12.12 - klo:01:06 »

Eihän nyt kukaan millään täkykaloilla pitkääsiimaa pistä?? Hommaa on p***eleesti hankkia eläviä takykäloja, koska eihän kukan nyt kuolleita käytä. Madoilla syötät(jos on kunnon pitkäsiima) ylemmän, pienemmän koukun ja lasket järveen. Loppu hoituu itsestään, kun pikkukala imasee matosen ja lopuksi tulee isompi kala (hauki,kuha,taimen...), joka jää kiinni alempaan ja isompaan koukkuun.

Itse käytän 1km mittaista 100(+100) koukun siimaa. Kalaa tulee, mutta hommaa on niin p***eleesti ja matoja menee  Cool
Meikäläinen on pyytänyt matalasta poukamasta täkykalat pienisilmäisellä täkyverkolla. Ekalla kerralla täkyverkko oli liian kauan ja verkko oli aivan täynnä pieniä salakoita, särkiä ja ahvenia.

Ongelmaksi muodostuu täkykaloilla pyydettäessä se, että hauet napsii tapsit poikki. Itse vaihdoin tapseiksi lopuksi monni kevlarperukkeet ja samalla kertaa vaihdoin isommat koukut. Toinen ongelma on että täkykalat nousevat herkästi pintaan, joilloin saaliina on lokkeja, joten siima pitäisi painottaa. Kolmas ongelma on että isommat kalat sotkevat siiman pohjaan kiinni.


Aika kovatöinen tuo pitkäsiima, koska ensin täytyy kalastaa täkykalat ja laskeminen ja nostaminen on melko hidasta. Vielä kun sattuu olemaan aallokkoa, kova tuuli, saaliina pari lokkia ja siima pohjassa kiinni niin suurimmat pitkäsiimakalstusinnot kaikkoaa. Iskee silmää

visahuhko
*

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #27 : 17.07.13 - klo:00:57 »

Voi teitä nuoret POIJJAAT,  kyllä jos haluatte hyviä saaliskaloja täkysiimalla, niin, elävät sintit on silloin parhaita.  Eli - jos ette ole kypsiä onkimaan tai Wekellä kalastamaan ELÄVIÄ pikkukaloja, niin menkää vetämmään tyhjää järvelle.  - Pitää näet myös nähdä vaivaa, jos pitkällä siimalla haluaa saada kalaa.  Voi silloin tulla myös yllätyksiä... -. Mutta katsokaa sekin, että pitkäsiimalle on luvat kunnossa !!! Huh

Särki on paras syötti, siten ahven, salakka, lahnan lintta jne  -  kaikki käy, kun peto syö ...

Ja älkääkä laittako sitä pintasiimaa liian tiukalle...  Ison kalan tempomisvara pitää jättää aina... 

tv Kokeiltu / saatu on ...

Clapton ...
Juha-59
*

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #28 : 31.08.14 - klo:19:05 »

Onko kokemuksia siitä kuinka hauki tarttuu syöttiin näin alku syksysrtä.Virittelin siiman  noin 50 koukkua järvelle 19.8 ja ekalla kertaa 8 kg hauki oli tarttunut. sen jälkeen tuli reilu 10 kg. nyt on kokonais määrä noin 50 kg haukea ja keski paino reilut 5kg. mutta pari kolme päivää siima ollut tyhjä. en tiedä mistä johtuu, onko ilmoista kiinni vai oliko tuo elokuun loppu  vain hyvä ottiaika hauelle. syöttinä käytän elävää pikku ruuttanaa 3-5cm.
Calassa
**

0
Poissa


Profiili
« Vastaus #29 : 04.01.20 - klo:14:18 »

   Kävin pitkästä aikaa lapsuusajan kalavesiä kokeilemassa. Näin etelässä kun ei vielä pilkille pääse. Tulipa siis kausi avattua ja ihan mukavissa merkeissä. Yksi hauki ja jokunen ahvenenkörri sihen päälle. Suurin siinä nippanappa kilonen.

  Siis pitkäsiimasta: Löysin vielä vanhasta rantakopista siimalaatikon, joka taitaa olla sama siima, jota enon kanssa aikoinaan pidettiin järvessä. Hyväkuntoinen laatikko, joka varmaan toimisi, kun laittelisi uudet koukut ja siiman. 160 koukkusena vaan turhankin iso meikeläiselle, joten taidanpa asiasta innostua uudelleen ja rakentaa tuollaisen satakoukkuisen ensikesäksi.

  Olihan se todalla jännittävää enon kanssa kesäiltana virittää siima syötteineen ja viettää yö saaressa laavulla "valkheitten" ääressä ja aamulla nostaa siima. Kyllä oli ikmuistoista nostaa siimaa, kun tunsi siellä kauempana potkia jytystävän isompaa kalaa. Ankeriaathan olivat niitä kaikkein toivotuimpia saaliskaloja, mutta enitenhän sieltä nousi haukea ja isoa ahventa, sekä tietysti lahnoja. Voi niitä fiiliksiä. Olisihan sitä koetettava jatkaa perinteitä ja jakaa niitä riemuhetkiä myös omalla jälkikasvulle.

Onko muilla foorumilla kävijöillä kokeumsta siimastuksesta?
Sivuja: 1 [2] 3   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines