Sivuja: 1 [2]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Huollatko vaappusi/uistimesi ja miten ?

(Luettu 9525 kertaa)
Daiwa
****
PoissaProfiili
« Vastaus #15 : 07.06.10 - klo:23:38 »

Talven mittaan tulee laiteltua vieherasioita kuntoon ja jokainen uistin omaan paikkaansa. Sitä ennen kuitenkin vaihtelen koukkuja/uistinrenkaita, jos tarvetta on. Eipä niille muuta yleensä tarvi tehdä. Viimevuonna tuli joitain uistimia lakkailtua uudestaan, kun aukesi saumasta (lotto-betet) ja muutenkin pinta oli mennyt etenkin vaapuissa huonoksi.

TEAM Tunturi
Tupa
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #16 : 08.06.10 - klo:09:56 »

Joskus kiillotan lusikoita. Viilailen koukkuja usein, ja joskus myös vaihdan ne.  Hymyilee

fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #17 : 09.07.10 - klo:17:34 »

Ekalta sivulta lueskelin, jotta "tarkistan vaappujen uinnin", mä en sitä kyllä tajua jotta mitenkä ne noin vaan uintinsa menettää jos siinä ei silmämääräisesti mitään vikaa ole, kuten syviä pistohaavoja, halkeamia yms jottei se pystyisi vettyä sisältä. Tämän ehkäisemiseksi niitä kun havaitsee niin kannattaa heittää nopeaan lakkaa päälle, eikä odottaa jotta se pilaantuu. Itse milloin milläkin lakalla, kirkasta perholakkaa useimmiten, jos ei muuta niin kynsilakkaa. Se tuoksahtaa vähän joo, mutta pari kertaa kun on uittanut niin ei hätiä mitiä   Iskee silmää

Ps. Pieni hyvä vinkki erityisesti peltisien uistimien säilyvyyden kannalta:
Kuivaa uistin ennen kun laitat takasin pakkiin, itse ripustan niitä vaikka fillarin käsihommiin roikkumaan, kannattaa sitä ennen vielä pahimmat vedet pyyhästä ihan paidan reunalla vaikka.

Kuivaus + lakkapinnan osittain uusiminen tarpeen mukaan = Uistimen elämä x10
(jos viehetappio unohdetaan.)

Edit: Ihan pakissa mulla ruostu/tummu uistimet tosia nopeaan, heti laukun rasioineen ostettua huomasinkin, jottei ne enään pilaannu läheskään niin nopeasti kuin pakissa. Tämä johtuu siitä, itse tämän kyllä päättelin mutta 99% varmaa tietoa kumminkin:

Kolea, kostea ilma, esimerkiksi kylmä lokakuu meneillään, laukku tai pakki kerää kosteutta, kosteus muuttuu vedeksi ja näin ollen ruostuttaa uistimia. Joten, kylmillä kalakeleillä pidän laukun vetoketjun suljettuna, tosi ilmatiivis laukku (useimmiten, oma ainakin) niin sitä kosteutta ei sinne pääse, joten ei myöskään sisällä oleviin rasioihin. Niin ja käytettyjä uistimia en yleensä paikoillensa laita muuta kun vasta kotona reissun päätteksi, vaikka ne kuivattis mutta ilman ollessa kostea se ei kuivaudu niin vaan vaikka vaikuttais siltä.

--> Tästä puhun kokemuksella, 3 vuotta sitten syksyllä tämän tajusin, tällöin oli normaali 3-tasoinen Plano, ja jessus sentään kun uistimia ruostu koukkuineen, jotaan sata uistinta tuolloin josta varmaan 40 sai lähtöpassin, tosin niissä oli tietenkin ennestääkin jotaan jälkiä tai tummumia, mutta kosteus pahensi huomattavasti kuntoa. Loput mitä pakkiin vielä jätin niin koukut piti uusia valtaosaan, taino kaikkiin oikeastaan. Jotta aika kalliiks kävi  Surullinen Itse kun vielä marraskuussa meren poukamissa käyn, ilman lämpötila -3 about ja ilmankosteus tyyliin 95%.
« Viimeksi muokattu: 09.07.10 - klo:17:42 kirjoittanut fisustaja92 »

Laitoksesta karannut rantahörhö.
fisherman97
**
PoissaProfiili
« Vastaus #18 : 10.07.10 - klo:14:45 »

Lainaus
Ekalta sivulta lueskelin, jotta "tarkistan vaappujen uinnin", mä en sitä kyllä tajua jotta mitenkä ne noin vaan uintinsa menettää jos siinä ei silmämääräisesti mitään vikaa ole, kuten syviä pistohaavoja, halkeamia yms jottei se pystyisi vettyä sisältä.
Tässä tarkotin sitä että vaappuja joita en ole koommin käyttänyt, tarkistan että ui oikein. Ja jos ui vaikka oikella kyljellään niin käännän nokka lenkkiä tai viilaan turpalevyä esim: myyntiä varten.  Iskee silmää

Elämä opettaa, kuolema lopettaa.
Ohyeahiguess
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #19 : 14.07.10 - klo:23:56 »

Esim, välillä jotkut hyvin vanhojen vieheiden koukut, jotka ovat umpiruosteessa olevat koukut ovat katkenneet, niin niitä vaihtelen.

Myös pohjakosketuksien jälkeen vähän teroitan koukkua, niin taas hauki tarraa!

Muuten.. jos joissain lipoissanne on koukuissa sellaista karvaa (punasta tai mustaa), niin niihin kannattaa laittaa sitä jigitussia!
Härveli
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #20 : 15.07.10 - klo:00:43 »

Mitenkäs väki vaihtaa lippoihin koukut kun yleensähän niissä ei ole kouluille omia lenkkejä vaan täytys purkaa koko uistin? Haittaako se jotain jos vaikkaa ottaa sivareilla sen vanhan ruosteisen koukun pois ja laittaa siihen lipan rinkulaan renkaan ja siihen renkaaseen sitten koukun?
Barra
*****
PoissaProfiili
« Vastaus #21 : 15.07.10 - klo:10:10 »

Mitenkäs väki vaihtaa lippoihin koukut kun yleensähän niissä ei ole kouluille omia lenkkejä vaan täytys purkaa koko uistin? Haittaako se jotain jos vaikkaa ottaa sivareilla sen vanhan ruosteisen koukun pois ja laittaa siihen lipan rinkulaan renkaan ja siihen renkaaseen sitten koukun?

Juu katkase pois. Rinkula tilalle (pieni) ja uutta koukkua. Ei vaikuttanu itellä yhtään mitään.

Dafag did I just said...
mikael
****
PoissaProfiili
« Vastaus #22 : 01.03.11 - klo:22:31 »

Talvella tarkistan koukut ja korjaan repeämät kynsilakalla.

Tagit: Vaappu Uistimet Uistin 
Sivuja: 1 [2]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC