Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 [11]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Veneet

(Luettu 173321 kertaa)
Satunnaiskalastaja
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #150 : 20.08.15 - klo:10:23 »

Pieni varoitus. En tiedä, koskeeko juuri tätä venemallia, mutta yksi huomioon otettava asia muutostöissä:
Alkuperäiset kiinteät penkit saattavat olla (todennäköisesti ovat) osa veneen jäykistävää runkorakennetta, sillä erityisesti poikittaistuet mahdollistavat kevyemmän runkorakenteen. Näiden poistaminen saattaa aiheuttaa sen, että pohja ja laidat alkavat notkumaan, ja kovemmassa rytkeessä voi tulla murtumia.
Sawo82
*
PoissaProfiili
« Vastaus #151 : 20.08.15 - klo:11:35 »

Pieni varoitus. En tiedä, koskeeko juuri tätä venemallia, mutta yksi huomioon otettava asia muutostöissä:
Alkuperäiset kiinteät penkit saattavat olla (todennäköisesti ovat) osa veneen jäykistävää runkorakennetta, sillä erityisesti poikittaistuet mahdollistavat kevyemmän runkorakenteen. Näiden poistaminen saattaa aiheuttaa sen, että pohja ja laidat alkavat notkumaan, ja kovemmassa rytkeessä voi tulla murtumia.

Aivan. Eipä niitä kannata irti rälläköidä, jos penkki on osana veneen muottia, mihin runko on tehty.

Hyvä huomio.
surkimus
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #152 : 24.08.15 - klo:16:21 »

Itsellä meni viimekesä lainaveneellä,Buster R+ 30hp Suzuki. Sitten alkoi kesän kuluessa poltella oma vene mieltä kun kalastus kärpänen vähän puraisi ja viime syksynä tuli hommattua MV-Marin 5400 MC + Mercury Optimax 90. Ollut ihan mukava paatti tähän meren saaristo osiin ja läpikuljettava keskikoppi on ollut plussaa etenkin juuri kalastus toiminnassa.Myöskin sisätilan lämmitys on mukava etenkin keväällä ja syksyllä.
kamal
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #153 : 02.01.16 - klo:21:45 »

moro onko kellån ollu tälaista venetta (Grayling 470r)
ja onko kellä tieto mikä on mottori sousitus .
Evarimies
**
PoissaProfiili
« Vastaus #154 : 02.01.16 - klo:22:20 »

moro onko kellån ollu tälaista venetta (Grayling 470r)
ja onko kellä tieto mikä on mottori sousitus .

Ei oo tietoo suosituksista mutta nelikymppistä noitten perässä usein näkee.
kamal
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #155 : 01.03.16 - klo:20:47 »

moro tarvitsen vähän neuvo ja apu mun vennen pohja on täynä (näki) mitä mun pitä tehdä olen hukassa
sen veran kavin osta kaksi pullo näkipoisto aine ,yritin katto youtubin kautta jotain ohejetta mutta ei lötyy mitä

fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #156 : 01.03.16 - klo:21:28 »

moro tarvitsen vähän neuvo ja apu mun vennen pohja on täynä (näki) mitä mun pitä tehdä olen hukassa
sen veran kavin osta kaksi pullo näkipoisto aine ,yritin katto youtubin kautta jotain ohejetta mutta ei lötyy mitäMullakin oli näkkiä veneen pohjassa aika paljon yksi vuosi. Ihan veitsellä kaapimalla ja karkealla hiomapaperilla lähtivät hyvin. Itse en siis käyttänyt näkinpoistoaineita.
Samana keväänä oli tarkoitus vaihtaa myrkkymaali ja primer muutenkin, kyllä se näkki helpommin lähti kuin vanhat myrkkymaalit.

Laitoksesta karannut rantahörhö.
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #157 : 17.03.16 - klo:22:04 »

Lohi400:sen kaveriksi tuli ostettua syksyllä 4,10/1,60m lasikuituinen omavalmiste, valmistaja tuntematon. Halvalla kun sai (275€). Veneessä tosin aika paljon pientä paikattavaa varsinkin ulkopuolella, sekä maalit myös melko kuluneet eli laittoa vaatii reilummin, penkeistä maaliin.

Vene on sisäpuolelta tosi tilava, koska laidat ovat käytännössä pystysuorat, tai eivät siis ulkone juurikaan. On siis luokkaa koko veneen leveys lattiana varsinkin peräpäässä, eikä moottorikaivo sekä keulaponttooni ole kovin pitkiä jos oikein muistan. Koko ajan mitä omassa omistuksessa ollut niin on maannut ylös alaisin. Vielä kun oli kaverin niin silloin tosin kävin sisällä pomppimassa kun oli laiturissa.  Hymyilee leveästi

Siinä oli kiinni 20hp -89 Johnson. Kuulemma aika hidas silläkin. Saa nähdä miten käy jos saa pohjan ihan priimaksi. Kun oli kyseisellä koneella ja kaksi +90kg miestä käytännössä istui samalla laidanreunalla niin hyvä että hievahti. Edellinen omistaja meinasi painoksi 120kg mutta tuntui aika paljon raskaammalta kun kahteen pekkaan nostettiin trailerilta pukkien päälle.


* WP_20160204_001.jpg (1046.16 kilotavua, 2592x1456 - tarkasteltu 747 kertaa.)
pellehermanni
*
PoissaProfiili
« Vastaus #158 : 06.08.16 - klo:11:32 »

Itellä on tällä hetkellä kämänen suvi 440 ja 5hv 2-tahti yamaha suoraan 80-luvulta. Tälle keväälle piti vahvistaa "lattia" pinnat edestä ja takaa, samalla korjasin kaikki pienet ratkeamat mitä ajan saatossa tullut. Sai uuden toppari pinnotteen, ettei hukkaan työ mene.

Nyt kalapaikat onkivedellä siirtyneet etelän suuntaan, matkaa joutuu taittamaan about 5-8 km riippuen minne haluaa lähteä kopasemaan. Puuduttavaa ajoa tolla 5 heppasella ku maksimissaan kulkee sen 14km/h. Kokeilin 10hv 2-tahtia (kaverilta lainassa) ja kulkua tuntui löytyvän. Ominaisuudet ei toki parantunut yhtään aallokossa, jota tällekin kesälle vartissa ilmestyny muutaman kerran vaahtopäille asti.

Nyt pohjaa aukastu, seuraava askel onkin hankkia 8-10hv perämoottori kaukohallinnalla ja rakentaa pulpetti tuohon kippoon siihen keskituhdon paikkeille... ja mennä samoilla vioilla mitä veneessä on.

Tai ostaa 3000-5000€ maksava avovene, jossa olisi aallokko ominaisuudet paremmat. Käyttö on pääasiallisesti yksin, muutamalla vavalla vetäen. Joskus jigailua jne paikoiltaan.

Veneelle on suhteellisen kovat kriteerit vaikken muutamaa vuotta pidempään ole onkivedellä seikkaillut (reilu 100 litraa kesässä bensaa).

-hinta 5k€ koneen kera
-Alle rekisteröinti vaatimusten, eli maks 20hv/5.49m pitkä
-satunnaisesti pitäs kantaa 2 aikuista, 3 lasta.
-aallokossa vakaampi, kuin suvi 440
-nopeutta siinä +20km/h (että parannusta perimmäisiin ongelmiin)
-käyttö tosiaan onkivedellä pääasiallisesti, eli mahtuu tuulet puhaltamaan joten vakautta kulkuun
-ratti ohjaus
-avovene
-materiaali lasikuitu/alumiini. EI puu, tai uretaani/abs muovi viritelmiä

Rönqvist 16, artekno 470 ja paro 470 kattellu, noista varmaan rönqvistiin taivun.
Pikkasen houkuttas myös tuo suomi 475 cat, mutta kuljetus pikkasen heikompi kun ei traileria ole. Toki vuokralle jostain varmaan sais senkin....

Vinkkejä tähän mahdottomaan yhtälöön otetaan vastaan. Hankinta varmaan talven aikaan.

Evarimies
**
PoissaProfiili
« Vastaus #159 : 06.08.16 - klo:14:46 »

Buster RS 50hv 2 tahti koneella. Huoleton paketti, hyvä kompromissi vene, ei paras missään mut eipä kyllä huonoinkaan! Itellä ei tätä venettä ole ollu mutta kokemusta siitä on paljon. Edit: Enpäs huomannukkaan tota alle 20hv koneella Hymyilee leveästi Sit Sun R 20hv koneella jos yksin ajelet, saattaa tarvita kolmekymppisen jos enenpi kuormaa.
pellehermanni
*
PoissaProfiili
« Vastaus #160 : 06.08.16 - klo:15:50 »

Huolettomuus ei ole pääasia, vaan se että joko kestää pienet kolhut tai sen saa itse helposti korjattua. Lasikuitu taipuu omissa käsissä suht hyvin, ja kaverin kautta saa halvalla vielä polyesterihartseineen.

Tuo buster sun r on näköjään tyypitetty maks 4 henkeä..ja lapset tuppaa kasvamaan, kun muistaa jääkaappia täyttää. isommalla porukalla toki harvemmin tulee liikuttua vesillä, kuten sanoin yleensä yksin. Joskus sit huviajelua lasten ja vaimon kera lähi alueilla.

Muita hyviä ehdotuksia?
Saa toki tosta buster sun r kertoa ajokokemuksia vesiltä, jos löytyy niin uistelusta ei niin tyynellä vedellä. Kelejä kun harvemmin saa valita vesillä ollessaan.
Ferto
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #161 : 03.06.18 - klo:12:34 »

Toukokuulla pääsi käymäään niin ikävästi, että soutuvene ja airot oli varastettu rannasta. Harmittaa kyllä, kun siitä oli pidetty hyvää huolta ja oli muutenkin oikein hyvä vene. Kummallista, kun rannalla on parikymmentä venettä, joista suurin osa on ollut monta vuotta käyttämättömänä, mutta juuri meidän vene vietiin. Kai varkaat ajattelivat, että meidän vene ainakin on kunnossa, kun oli oikeinpäin ja puhdas. Vakuutusyhtiö onneksi korvaa veneen ja ehdittiin jo ostaa uusi tilalle. Nykyinen on jonkinlaista mahonkivaneria ja myyjän mukaan ehkä venäläistä alkuperää. Vähän huonosti tuo on suunniteltu eikä ole yhtä tukevakaan, mutta pääasia toki, että pääsee vesille.  Hymyilee leveästi
Tagit: Vene Veneet Kalastusveneet 
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 [11]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC