Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kalastuskajakit

(Luettu 594 kertaa)
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« : 20.04.20 - klo:13:11 »

Tuli viimein viime syksynä ostettua itselle kalastuskajakki. Eli ostin tuollaisen Wildernessin Ride 115 kajakkin. Kajakki on vähän kompromissi nopeuden ja ketteryyden osalta. Koska suurin osa kalastuksesta tulee mulla tapahtumaan merellä, jossa kylläkään ei ole tarkoitus tehdä pitkiä siirtymiä. Sitten varmasti tulee käytyä myös jokia koluamassa, niin siellä tarvitsee sitten enemmän ketteryyttä, kun tulee koskiakin melottua.

Melontakokemusta mulla on ennestään jo 20 vuotta, joten aivan uutta ei melonta ole. Toki muut kajakit on noin 2 metrisiä temppukajakkeja, niin tämä ride 3,5 metrisenä tuntuu melko pitkältä ja kömpelöltä niihin nähden. Melana mulla oli viimesyksynä AT:n pursuit angler- mela, josta ei oikeastaan ole pahaa sanottavaa. Ennen ensimmäistäkään melontaa vaikutti lavat mielestäni todella pieniltä, mutta käytössä mela tuntui oikein passelilta ja sitten myöhempien selvitysten perusteella lapojen pinta-ala olikin ihan normaalit noin 600 neliösenttimetriä. Lavat ovat pitkänmalliset, niin niiden kapeus hämää. Pitkän mallinen lapa sopii oikein hyvin kuitenkin tällaisen kalastuskajakin melomiseen. Tämä kuitenkin jäi syksyn viimeisellä kerralla rantaan ja kun muutaman tunnin päästä menin melaa etsimään, niin joku oli sen jo kerennyt napata.

Uudeksi melaksi valitsin Wildernessin system original melan, joka on kymmenen senttiä pitempi, mitä tuo vanha ja siinä on vielä 20cm pituus säätö.  Melan varressa on myös pituusmitta 90 senttimetriin asti, mutta tämänhän ei riitä mun hauille.  Virnistää Tätä melaa en ole vielä päässyt vedessä uittamaan, mutta vaikuttaa todella hyvältä. Voin lisäillä siitä tarkemmin kokemuksia, kun muutaman reissun saan alle.

Ensimmäiset viritykset, mitä tein kajakkiin oli ankkurisysteemin rakentaminen. Eli ankkuria voi siirtää kajakin kyljessä keulasta perään tuulen ja virtausten mukaan sopivaksi. Viritys on kajakin vasemmalla puolella vielä puolikiinteästi asennettuna. Nyt keväällä käännän sen vielä oikealle puolelle testiin. Pidän vavasta kiinni aina oikealla kädellä, niin voisi olla parempi, että vasen puoli kajakista olisi kokonaan tyhjä, että kalojen ylös nosto olisi helpompaa, eikä ankkurinarua tarvitsisi väistellä.

Sitten lisäsin myös takaosaan yhden vapatelineen varavavan kuljettamista varten. Vielä pitää optimoida uistinten kuljetusta, miten saa sopivan määrän rasioita kyytiin siten, että ne ovat hyvin käytettävissä.

Kalastaminen tuosta kajakista on varsin leppoisaa puuhaa, kun saa hyvällä penkillä istua ja heittää uistinta. Seisaltaan en ole vielä kokeillut kalastella, mutta eiköhän sitäkin tule testattua lämpimämmän veden aikaan.

Onko täällä muita kajakilla kalastavia?

Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään, niihin jotka kuuluvat jompaan kumpaan ja niihin jotka eivät kuulu.
jehna95
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 19.05.20 - klo:19:37 »

Tähän mennessä oma kalastus on tapahtunut enimmäkseen vuonna 2014 hankitulla kanootilla. Sillä on kätevä myös tehdä melontavaelluksia/melontaretkiä ja kantaa kaksi henkilöä hyvin, kolme tarvittaessa.

Nyt jo useamman vuoden on silti tuntunut siltä, että tarvitsen kalastuskajakin. Homma on vasta siinä vaiheessa, että tunnistan tarpeen. Eli en ole vielä vakavissaan perehtynyt eri malleihin tai käytännön asioihin. Samalla tavallahan tuo varmaan kattotelineellä kulkee kuin kanoottikin. Kaikuluotaimet/ankkurit yms tarpeelliset siihen toki asennetaan.

Onko sulla poka hyvää sanottavaa tuosta Wildernessin Ridestä? Ja kiinnostais myös tietää, että miten olet asentanut kaikuluotaimen anturin kajakkiin yms. siistit modaukset jos olet duunannut sellaisia! Hymyilee leveästi

Jos saan kajakin hankintaa edistymään niin yritän muistaa postailla tännekin!
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #2 : 20.05.20 - klo:09:47 »

Eipä mulla ole oikeastaan pahaa sanottavaa, mutta en myöskään ole kovin montaa muuta mallia testaillut. Kaverin Feelfreen Mokenia olen melonut ja eipä niissä ainakaan pikatestin perusteella isoa eroa ollut. Se mikä on nyt muutaman reissun jälkeen tullut esiin, niin poljettava kajakki olisi kyllä aika näppärä. Ois kädet kokoajan vapaana kalastamiseen ja muuhun värkkäilyyn.

Kaikua en ole omassa kalastuksessa kokenut tarpeelliseksi, enkä siis ole sitä vielä hankkinut. Nyt on kuitenkin ollut vähän tunne, että sellainenkin voisi olla näppärä, kun uusia paikkoja koluaa..

Onhan tuo kaikkiaan aika näppärää lähteä kalaan tuolla kajakilla ja suosittelen kyllä hankkimaan.
jehna95
***
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 20.05.20 - klo:11:36 »

Polkimellista mallia olen lähtökohtaisesti harkinnutkin. Ainoastaan epäilyttää niiden huomattavasti korkeampi hinta. Mitenköhän tuo peräsin / potkuri -combo toimii ihan matalassa vedessä? Huomasin, että ainakin Hobie tarjoaa sisääntaittuvat "evät", jotka siis (ymmärtääkseni) mahdollistaa kulkemisen aivan matalassakin.

Itse kun järvillä kalastan niin väkisinkin tulee mieleen tuo vertikaalijigauksen mahdollisuus poljettavassa kajakissa. Tästä olisi myös kiva kuulla kokemuksia jos jollakulla sellaisia on.

Niin, ja yksi juttu tulikin vielä mieleen. Mitenkäs näitä liikutellaan auton katolta veteen? Joissakin malleissa olen nähnyt jopa pyörän kiinteästi asennettuna kajakin perään, jolloin sitä voi yksinkin vetää keulasta naarmuttamatta runkoa.
poka
Ylläpito
***
PoissaProfiili
« Vastaus #4 : 20.05.20 - klo:12:28 »

Ei tuommoisella potkurilla varmaan ihan 20cm veteen pysty menemään, mutta ei ne kyllä kovin paljoa tule kajakin läpi. Hobien evät visiinki tosiaan antavat mahdollisuuden mennä oikeasti matalassakin, mutta hinta taas pompsahtaa noista perus potkuripoljettavista

Kaikkissa kajakeissa taitaa olla sellainen kulutuspala perässä, että voi keulalenkistä hinata pitkin maita ja mantuja. Toki jos pitemmän matkan joutuu vetämään voi kajakkikärry olla hyvä ratkaisu
Paras niistä on ilmeisesti tämä C-tug, mutta halvempiakin löytyy.
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC