Äänestys
Kysymys: Montako kalaa on tullut tänä kesänä?
n. 10 - 68 (19.7%)
n. 20 - 45 (13%)
n. 30 - 43 (12.5%)
n. 40 - 24 (7%)
n. 50 - 12 (3.5%)
Yli 60 - 153 (44.3%)
Äänestäjiä yhteensä: 331

Sivuja: 1 ... 267 268 269 270 [271] 272 273 274   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kun viimeksi olit kalastamassa, saitko mitään?

(Luettu 1017190 kertaa)
Koko ajan kalassa
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #4050 : 19.07.17 - klo:13:28 »

Sain 7.2 kilosen hauen Hymyilee
Kristo99
**
PoissaProfiili
« Vastaus #4051 : 22.07.17 - klo:01:15 »

Heinäkuu on ollut varsin tahmea kalan tulon suhteen... Eilen illasta vuoden kiperin karkuutus kun +3kg säyne pääsi aivan veneen vieressä irti. Toki silmäpuntarilla punnittu mutta aivan jäätävän kokoinen kala oli.. Surullinen
No.. Huomenna uudestaan pommittamaan samaa mestaa Hymyilee leveästi

"IVP"
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4052 : 27.07.17 - klo:02:27 »

Illalla tuli käytyä parin viikon tauon jälkeen. Tulikin viihdyttyä vajaa viisi tuntia vaikka ei alkupuolisko suuria odotuksia antanut mutta sitten alkoi ahven mässäilemään. Tärppejä kymmeniä kuten seurioitakin mutta ylös 17 kappaletta. Onkelma oli oikeastaan siinä että olivat aivan älyttömän pientä. Vain yksi oli varmaan reilu kolmesatanen ja siitä suht kovalla hajonnalla aina johonkin 20 gramman liepeille, tärpitkin haisi pieneltä jatkuvalla syötöllä, seurioista puhumattakaan. Ahnaasti kävivät kolme tuumaiseen toukkajigiin ja Meppsin kolmoseen.  Virnistää

Haukia kävi kuusi näytillä eikä yli kakkosia olleet. Kuhiakin kaksi ja nämä puolestaan ahvenen kokoisia. Noh, olipahan ainakin suht kiireinen pari tuntia ennen auringonlaskua. Jos kerkiää niin voisi huomenna käydä katsomassa jos olisi isommat ahvenet vuorostaan syönnillä.

Laitoksesta karannut rantahörhö.
Agiles
***
PoissaProfiili
« Vastaus #4053 : 27.07.17 - klo:23:48 »

Eilen 11h Tiilikan joen alaosalla... kukollinen ahvenia ja pari parikiloista haukea. Jalokaloista ei sitten minkäänlaisia havaintoja.

Tänään 4h vetoa: kaksi ~150g ahventa ja puolentoistakilon hauki. Kissa sai ahven filettä.


Vedet EDELLEEN 15 asteisia  Huh

"Alea iacta est - Uistin on heitetty"
- Mr. C&R -
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4054 : 28.07.17 - klo:12:17 »

Olihan se eilen käytävä samanlainen keikka heittämässä. Ahvenia samat kappaleet, haukia pari vähemmän ja kuhat jäi nolliin. Kalat varmaan niitä jotka edellisenä päivänä vapautin ja +kilon ahvenen karkuutus.  Vihainen En aivan satavarma ole että oliko ybersattumasäyne kun edellisenä päivänä näin niitä tai turpia mutta raidat olin näkevinäni kyseisellä karkurilla. Jaksaiskohan vielä yhden päivän..
Hauki110
**
PoissaProfiili
« Vastaus #4055 : 04.08.17 - klo:21:29 »

Karkkilan joella tuli käytyä pari kertaa. Vesi oli niin matalalla ettei ollut mitään toivoa saada kalaa. Surullinen
Ferto
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #4056 : 06.08.17 - klo:23:46 »

Tänään olin hetken aikaa kalassa järvellä ja pieni hauki nappasi, mutta päästin sen takaisin kasvamaan. Syöttinä oli Myranin Toni-lippa, joka toimii melkein aina täällä päin. Nuo Tonit muuten on ainakin paketin mukaan vielä tehty käsin Ruotsissa. Tänä kesänä ei ole tuulisilta paikoilta tullut yhtäkään kalaa, kaikki kalat ovat tulleet tyynistä poukamista niin kuin tänäänkin.
Agiles
***
PoissaProfiili
« Vastaus #4057 : 16.08.17 - klo:17:17 »

Viime perjantaina sain ensimmäiset heikot kosketukset kuhiin! Pari reilusti alamittaista kävi vapautettavana.

Liekö syynä vesien äkillinen lämpeneminen... nyt oli kuitenkin jo 15,1C pintavedessä   Järkyttynyt
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4058 : 17.08.17 - klo:11:56 »

Eilen piti ennen veneen maalausta laittaa yksi paikkakin. Joutaa pari tuntia kuivua ennen hiontaa ja hetken pyörittyäni rannassa tekemistä etsien sain idiksen - Mato-onginta. Kaikki tarvittava roina kun löytyy rantakopista, madot täytyy vaan kaivaa mutta onneksi on matofarmi rannassa, eli haravoidut kaislat ja puunlehdet sekoitettuna multaan.

Oli viikonlopun jäljiltä vielä varsin kosteaa joten kauaa ei mennyt kun sain jo lierot veteen. Heti pari kalaa, ja alkoi käydä jo kiireelliseksi vahtia kahta onkea. Muutamat lahnat ja pasurit ensin ja sitten ahvenia alkoi puskemaan, vaikka joku kolmosen hauki kävi pyörähtämässä koukussa olevan lahnan perässä. Ehkä tunnin verran ongin ja ahvenia oli jo parikymmentä. Harvinaista näinä vaikeina aikoina. Keskikoko oli hurja, luokkaa 50 grammaa. Useimmat olivat ihan nielusta asti kiinni joten keräsin niitä talteen, vaikka ei itsellä ole noin pienille tarvetta mutta saipa vuokraisäntä kissoilleen kalaa, kun aina on niitä pyytämässä. Vaikka kalantulo oli ihan kelvollisen sujuvaa niin olikin jo pakko keskittyä veneeseen että saisi maali kuivahtaa ennen yökosteuden saapumista. Onget jäi veteen ja madot oli sitten maalauksen jälkeen syöty. Koitin vielä jonkun hetken mutta eivät enää olleet niin purulla, vaikka jotain tulikin.

Loppusaldo oli varmaankin 20-30 ahventa ja jokunen lahna sekä pasuri. Täytynee tänäänkin kokeilla.
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4059 : 25.08.17 - klo:18:33 »

On tullut mato-ongittua aina veneenlaiton ja muun rantavärkkäilyn ohessa enemmänkin ja kalaakin tullut ihan suht hyvin. Ainoat mainittavat lienevät about 1,5kg lahnat ja suht lähellä kiloa painaneet sorvat. Tai ainakin silmä/käsipuntarilla jonkun matkaa puolikkaasta ylös päin. Eilen tuli ihan asiakseen lähdettyä venepaikalle onkimaan ja toki kalantulo oli varsin nihkeää mutta kolmeen tuntiin toistakymmentä ahventa ja jokunen särki, eivätkä mitään koolla pilattuja olleet.
Agiles
***
PoissaProfiili
« Vastaus #4060 : 26.08.17 - klo:09:42 »

Kävin tänä aamuna pari tuntia Kuopiossa Valkeisenlammella.. puolituntia uistimia ja puolitoista tuntia tahnaa tarjoilin ja ei tärppiäkään.
Muutaman kymmenen metrin päässä joku otti yhden kirjolohen pohjaongella.

Kalat oli kyllä liikenteessä. Komeita rinkuloita ilmestyi melkein kokoajan ja muutaman kerran hyppäävästä lohikalasta ihan näköhavaintoja.EDIT: Se on kyllä minulle tuo kirjolohi sellainen mörkö, että tuskinpa niitä saisin vaikka kauppahallista menisin hakemaan  Vihainen
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4061 : 31.08.17 - klo:17:43 »

Eilen otin virvelin ja kasan lippoja mukaan kun lähdin venettä laittamaan. Kuinka ollakaan niin veneenlaitto jäi välistä kun virpominen kiinnosti enemmän. Ei ollut venelahdessa tietenkään salakkafestarit päällä kun leluja otti varalta mukaan joten kävin pyörimässä viereisessä niemessä jonkun aikaa. Illalla olikin venelahden asukit jonkin asteisella syönnillä. Taisi 15 haukea ja pari ahventa käydä hammaslekurilla. Ehkä kolmosia isoimmat. Oli mukavia vesseleitä 6 kinttusella kokotoimisella ahvenkepillä.
Sawo82
*
PoissaProfiili
« Vastaus #4062 : 01.09.17 - klo:12:29 »

Ei missään mitään, aivan tyhjää joka helvetin kolkassa. Syvissä tyhjää, pakoilla tyhjää, penkoissa tyhjää. Kesä, sitä ei tänä vuonna edes ollut. Pääsis jo pilkille.
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4063 : 01.09.17 - klo:19:49 »

Lähdin alkupäivästä rantaan katsomaan että kaikki on ok. Ja näin myös oli, mukaan otin varalta taas laittivehkeet. Ja kuinka ollakaan, mässäysfestarit ei osunut kohdilleen. Salakkaa oli kyllä koko lahti täynnä mutta pedot olivat käytännössä poissa. Ehkä pari tuntia käytin virpomiseen ja näytillä kävi 4 haukea, ahven ja sorva. Jälkimmäinen oli lajikseen huomattavan kokoinen, luokkaa 40cm. Yksi hauki täytti jo lähemmäs nelosen rajan ja tarjosikin lötkövehkeillä oikein mukavan vastuksen kun kyseinen ilopilleri ei malttanut olla hetkeäkään aloillaan niin en saanut liplokattua sitä vajaa metrin korkealta laiturilta joten hinasin rantaviivaan neljän keulaköyden sekä kuuden laituritolpan läpi. Yhdestä ahventärpistä sain noin prosentin ylös kun pelkkä silmä jäi koukkuun.  Huh
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4064 : 22.09.17 - klo:12:32 »

Taisi olla tiistaina kun lähdin vakio syysmestalle etsimään ahvenia. Tuolloin oli jo suht syksyinen keli kun lämpötila tuskin kymppiä enempää ja sopiva pikkutuhnu päälle, ainoa vaan että tuuli tuli pohjoisesta. Vesikin oli aika kahvia ja salakkaa ei oikein näkynyt. Lautan reunassa näkyi muutama ja vinttasin 5-metrisen verkon perään, lähdin hakemaan rannasta vettä ämpäreihin ja jokusen minuutin haistelin tilannetta kunnes menin nostamaan verkon. Ei saakeli, about täynnä syöttiä. Varmasti parisataa, todennäköisesti enemmänkin. Niitä sitten irrottamaan. Onneksi jonkun verran lähti ihan verkkoa ravistamalla mutta valtaosan sai kuitenkin nyppiä yksitellen eli vähän ylityöllistymisen makua - 50 kun riittää jo varmasti.

Puolen tunnin sormien palelluttamisen jälkeen sain kaikki viisi syöttivapaa laiturin koloihin ja kello oli tasan 15.00. Kauaa ei mennyt kun ensimmäinen kulkunen kilahti arasti. Hetken kissajahiirileikkiä parin vavan välillä ja ensimmäinen ahven jäi kiinni. Hetki hiljaa ja sitten pari peräkanaan ylös. Ja kissajahiirileikkiä perään. Yhteen pääsin vetämään ihan kunnon vastarin. Kyseinen keppi oli laiturin koloon survottu pilkkivapa joten käsin siimasta vedin, tottakai olikin vähän painavampi elukka, useamman kilon selvästi. Oli pakko ravistaa kuitu pois sormien ympäriltä ja otus toki irtosi samalla. Se sitten ilmeisesti pelotti vähätkin ahvenet pois kun tuli totaalinen kuolema.

Vajaa tunti oli mennyt ja pahalta näytti. Noh, kerkeääpä jigaamaan. Pari tuntia pyörin ympäriämpäri ja joskus kuuden maissa sain seuraavat tärpit. Taas muutama arka nysväys ja se siitä. Jigiin ei eksynyt sitten minkäänlaista elämää, jos sitä tavoitelleet varikset jätetään pois laskuista.

Jos sitä kohta puolin menisi hakemaan revanssia ja toivottavasti kymmenkunta savustettavaa ahventa. Tai viimeistään huomenna. Tänään näköjään sataa vähän niin ei tarvitse ainakaan veden kirkastumisesta haaveilla.
Sivuja: 1 ... 267 268 269 270 [271] 272 273 274   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC