Kirkkojärvi - Kalastus ja kalapaikat

Kirkkojärvi, Mouhijärvi

Kirkkojärvi on sameahko ja pieni järvi mouhijärven kupeessa. Kalalajeja on pieneen kokoonsa nähden runsaasti ahven, kuha, kiiski, hauki, made, ankerias, särki, lahna, ruutana, pasuri, sorva, säyne, toutain, salakka ja siika kuuluvat järven vakituiseen kalastoon. Myös kirjolohta ja taimenta on istutettu vesistöön.
Aikoinaan kirkkojärvessä on ollut erittäin vahva siikakanta. Mutta nykyään järvestä saadaan vuosittain vain muutamia joskin kookkaita siikoja. Tämä taas kielii siita ettei kutu onnistu. Syytä ei tiedetä mutta se voisi olla ympärillä olevien peltojen jätevedet ja siten myös veden rehevöittyminen.
Kirkkojärvessä ei ole saaria. Muuten kyllä pohjan muotoja löytyy. Kirkkojärven syvin kohta löytyy aikalailla järven keskeltä ja se kapuaakin hieman päälle 40 metrin syvyyteen. Eli syvästä järvestä on kyse. Toisaalta sitten järven länsipäässä sijaitseva tervamäenlahti on erittäin matala noin 50cm syvä. Järven keskisyvyys on noin 6 metriä.
Kirkkojärvestä voi saada hyviäkin saaliita koska rehevöitymisen myötä myös kalat kasvavat nopeasti. Esimerkiksi yli kymmenkiloiseen haukeen on suhteellisen hyvät mahdollisuudet. Särkikaloista ruutana kasvaa helposti yli 2kg ja kiloiseen särkeenkään ei tarvita mitään taivaallista ihmettä kun taas lahna ei kasva juurikaan yli kiloiseksi. Siiat ovat kookkaita 1kg-4kg väliltä mutta siian saaminen onkin sitten jo vähän haasteellisempi juttu. Ahvenkalat eivät juuri isoja olekkaan, kiloiseen ahveneen ja kolmekiloisen kuhan saamiseksi täytyy jo hieman osata kalastaa kyseisellä järvellä.

Perustietoa

Maa: Suomi
Majoitus: Vuokramökit Mouhijärvi
Vesistön kunnat: Alavus, Hämeenkyrö, Kangasala, Kankaanpää, Karjaa, Mouhijärvi, Myrskylä, Parkano, Somero, Tampere, Toholampi, Vihanti

Vesistön tyyppi: Järvi
Pituus: 3 km
Vesistön koko: 6 km2
Veden kirkkaus: Samea

Saadut kalat

Kuha (1)

Parhaat viehevärit

Kellertävä

Muut paikkakunnan Mouhijärvi vesistöt

Pahalammi
Sorvijärvi
SärkijärviLadataan karttaa..


Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
Tagit: Kalapaikat Suomi Mouhijärvi Kirkkojärvi Vuokramökit Vuokramökki Lomamökit Lomamökki