Pyhäjärvi - Kalastus ja kalapaikat

Pyhäjärvi, Artjärvi

Pyhäjärvi on järvi Hämeenlinnan kaupungin alueella Hauholla Kanta-Hämeessä. Järven pituus itä-länsi suunnassa on 7 km ja leveimmillään järvi on 2 km leveä. Järven pinta-ala on 9,5 neliökilometriä ja rantaviivan pituus 31km [1]ja järvessä on alle 10 saarta. Järvi kuuluu Kokemäenjoen vesistöön ja on Hauhon reitin ylimpiä järviä. Pyhäjärveen laskee kolme järveä, Lehee, Pyhälampi ja Kotkijärvi. Järvi laskee vetensä Lehdesmäenjoen läpi Iso-Roineeseen. Pyhäjärveen tulee Valkeakoskelta ja Hauholta 0,6m syväyksinen veneväylä. Järvestä ylöspäin pääsee loppukesästä moottoroidulla pienveneellä vain paikat tunteva veneilijä.Järvi on melko kirkasvetinen, mutta siellä on havaittavissa rehevöitymisen merkkejä. Järven ekologinen tila on luokiteltu hyväksi. Siika, ahven, taimen, muikku, lahna ja hauki kuuluvat sen kalakantaan. [1]
Järven itäpäässä sijaitsee Kokonsaari (tunnetaan myös nimellä Kokkosaari), joka on kallioinen noin 300m pitkä ja 200m leveä saari. Saaren rannassa on noin 10m korkeita pystysuoria nousuja. Saari on luonnonsuojelualuetta.

Perustietoa

Maa: Suomi
Majoitus: Vuokramökit Artjärvi
Vesistön kunnat: Artjärvi, Eura, Hauho, Karkkila, Kesälahti, Kitee, Kittilä, Kouvola, Kuru, Kuusamo, Kuusankoski, Köyliö, Lempäälä, Nokia, Parikkala, Pelkosenniemi, Pieksämäki, Pirkkala, Puhos, Pyhäjärvi, Saarijärvi, Säkylä, Tammela, Tampere, Uukuniemi, Valkeala, Vesilahti, Ylöjärvi

Vesistön tyyppi: Järvi
Vesistön koko: 207 km2
Veden kirkkaus: Lievästi samea

Saadut kalat

Hauki (1)
Ahven (1)

Muut paikkakunnan Artjärvi vesistöt

Koskenkylänjoki
Säyhtee
Villikkalanjärvi


Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
16.07.2013KokkelikooVesistön kunnat: Näin ensisilmäyksellä ainakaan Hauho, Tampere, Nokia, Kuusankoski, Köyliö, Kitee ja Kittilä eivät ole lähelläkään tätä järveä. Mistähän nuo kunnat on revitty?
19.07.2013VastarannankiiSiis ymmärtääkseni tuossa näkyvät kunnat joiden alueelta löytyy Pyhäjärvi (ja niitähän löytyy, vaikka millä mitalla eri puolilta suomea.) Eli ei siis meinaa että sama järvi olisi noiden kuntien alueella, vaan että löytyy useita saman nimisiä järviä.
Tagit: Kalapaikat Suomi Artjärvi Pyhäjärvi Vuokramökit Vuokramökki Lomamökit Lomamökki