Kalasaalis.Com tiedotteet

03/13 Kalapisteiden avulla vertaat kalalajeja keskenään

Kalasaalis.comissa on otettu käyttöön kalapisteet, jotta eri kalalajeja ja niiden painoja voidaan verrata keskenään. Kalapisteiden perustana on ollut Suomen ennätyspainot.

Näytä kalapisteet

06/11 Uusi uistinsivu paljastaa parhaat vieheet

Uusittu uistinsivu mahdollistaa vieheiden kalalajin ja uistintyyppikohtaisen rajauksen. Näet suoraan millä vaapulla on tullut eniten haukia tai mikä lippa on toiminut parhaiten kirjolohelle. Tiedot perustuvat käyttäjien lisäämiin kaloihin ja niihin liitettyihin viehetietoihin. Vieheuudistuksen myötä vieheiden selaaminen on entistä helpompaa ja mielekkäämpää.

Parhaat uistimet

03/11 Kaikki kommentit yhdelle sivulle

Kalasaalis.comiin on lisätty uusi sivu, joka kokoaa kaikki sivuston kommentit yhteen näkymään. Tämä helpottaa entisestään tapahtumien seuraamista ja mahdollistaa lähes reaaliaikaisen osallistumisen myös kommenteiden puolella. Kommenttisivulla näkyy kootusti 10 uusinta kommenttia niin kaloista, kuvista, videoista kuin reissuraporteista, vieheistä ja kalapaikoista. Lisäksi jokaista osa-aluetta voi tarkastella erikseen. Kommenttisivulle pääset etusivun vasemmassa reunassa olevasta kalastuskeskustelu laatikosta olevasta linkistä.

Seuraa kommentteja

04/10 Vuokramökit Kalasaalis.Comiin

Kalasaalis.Com tuo kalastajille vuokramökit helpommin löydettäviksi. Kalasaalis.Comista löytyy tällä hetkellä yli 3000 mökkiä ja myöhemmin kalastusmökkien omistajat voivat lisätä omia mökkejään. Jatkossa tavoitteena on rajata erikseen vesistön äärellä hyvin kalastukseen soveltuvat mökit.

Vuokramökit ja lomamökit

04/09 Videot, kuvat ja kalapaikat kartalle

Videot, kuvat ja kalapaikat on nyt mahdollista asettaa kartalle. GPS-pisteiden lisääminen onnistuu kunkin toiminnon sivuilta. Moniin vesistöihin on asetettu karttapisteet automaattisesti ja osa gps-pisteistä saattaa olla väärissä paikoissa. Kalasaalis.Comin ylläpito toivookin, että käyttäjät kävisivät tarkistamassa lähialueensa vesistöt ja laittaisivat karttapisteet kohdilleen.

Esimerkki gps-sijainnista kuvassa
Esimerkki gps-sijainnista kalapaikassa

12/08 Viehepakki avattu

Rekisteröityneille käyttäjille on avattu jälleen uusi palvelu. Viehepakki, jonne uistinten, perhojen ja pilkkien lisääminen onnistuu uistinlistaa selaamalla ja viehemallin valitsemalla. Viehepakki on jaoteltu neljään osaan - uistimiin, perhoihin, pilkkeihin ja syvänmeren kalastus uistimiin. Eri viehetyypit näkyvät pakissa omina kategorioina.

Esimerkki uistinpakista

7/08 Kuvagalleria uuteen uskoon

Kuvagalleriaa on modattu oikein urakalla. Kuviin on lisätty arvostelu ja kommentoinnin mahdollisuus. Kuvia voi lajitella nyt suosituimpien, katsotuimpien ja uusimpien mukaan. Lisäksi kuvissa näkyy millä kameralla ja millaisilla säädöillä kuva on otettu.

Kalastuskuvat

6/08 Ennätyskalalistat

Käyttäjiltä lähteneestä toiveesta sivustolle rakennettiin ennätyslistat suurimmista saaduista kaloista. Suomen ennätyskaloja voi nyt verrata Kalasaalis.Comiin lisättyjen kanssa. Samoin top 10 ja top 100 listat on julkaistu kalalajeittain niin yleisesti kuin tiimikohtaisestikin.

Ennätyslistat

6/08 Käyttöliittymä ja grafiikkauudistus

Kalasaalis.Comin käyttöliittymää on parannettu. Muutoksessa navigointi-palkki pidentyi ja samalla sinne lisättiin uusina linkkeinä kalat, kalapaikat, vieheet ja käyttäjät. Samalla poistui ennen käytössä ollut ”selaus” -valikko. Muutoksen ansiosta navigointi sivustolla helpottuu entisestään ja sivuston sisältö on entistä loogisemmin sijoiteltuna.

Muutoksen yhteydessä toteutettiin myös useita graafisia muutoksia, joilla pyritään parantamaan sekä sivuston ulkoasua, että käytettävyyttä.

5/08 Uusin versio Kalapäiväkirjasta ladattavissa

Uusin versio Kalapäiväkirjasta on julkaistu. Betatestaus on takana ja puhelinsovellus on nyt kaikkien ilmaiseksi ladattavissa. Sovelluksella on yhä 30 henkilön testausryhmä, johon kuka tahaansa käyttäjistä voi ilmottautua mukaan. Mukana olo testausryhmässä antaa mahdollisuuden vaikuttaa ja olla mukana kehittämässä sovellusta aina vain paremmaksi. Lue lisää kalapäiväkirjasta

1/08 Kalasaalis.Comin haku uusiksi

Kalasaalis.comin haku on laitettu kokonaan uusiksi. Edellinen toimi huonosti ja sivut ei indeksoituneet kunnolla tietokantaan. Nyt tietokantaan tallennetaan kaikki julkiset sivut ja haun indeksi päivitetään pari kertaa viikossa. Lisäksi hakua voi rajata videoihin, kuviin, kaloihin, kalapaikkoihin tai uistimiin.

Samalla uistimiin on laitettu kommentointi- ja arvostelumahdollisuus, miten ne toimivat eri kalalajeille. Uistimiin lisätään tarkempaa sisältöä myöhemmin.

Kalastushaku

9/07 Karttapalvelua parannettu ja laajennettu

Kalasaalis.Comin karttapalvelua on parannettu huomattavasti. Nyt kartalta löytyvät kalat, laavut ja telttapaikat, nuotiopaikat, veneenlaskupaikat, kalastuslupien myyntipisteet, majoituspalvelut sekä kalastusliikkeet. Käyttäjät voivat itse lisätä pisteitä kartalle ja olla näin mukana keräämässä yhteistä tietokantaa ja helpottaa tällä tavoin mm. veneenlaskupaikkojen ja muiden edellämainittujen löytymistä luonnosta.

Kartta

8/07 Ottikalenteri avattu käyttäjille

Ottikalenteri on avattu ja sitä saa käyttää ilmaiseksi kaikki rekisteröityneet käyttäjät. Ottikalenteri perustuu kuun ja auringon liikkeisiin sekä auringon nousu ja laskuaikoihin sekä auringon ja kuun suhteeseen. Saadut tiedot on laskettu matemaatisesti ja ne ovat suuntaa antavia.

Ottikalenteri