Kalastus - Kukkokalat Kuuhankavedeltä 24.03.2009

Kukkokalat Kuuhankavedeltä

Aamulla heräsin hyvissä ajoin ennen kaheksaa ja kattelin ikkunasta, että olis jo hyvä olla jäällä. Kamat oli katottu valmiiks jo edellis iltana ja meno halut oli kovat. Kymmenen jälkeen kuitenki vasta pääsin liikkeelle.

Keli oli ihan loistava. Tuulta ei juurikaan ollu ja aurinko paisto komiasti. Melkeen t-paita keliä piti.

Vähän ennen kahtatoista saatiin Manun ja Ilen kanssa ekat reiät jäähän ruumissaaren kupeeseen. Manu rupes heti vetämään kalaa ja Ilekin pyristeli vauhissa mukana. Minä jäin vissiin kolmeen ahveneen ja yhteen kiiskeen siltä istumalta, kun Manulla oli päälle 20 ahventa ja pari särkee ja Ilellä lähemmäs 20 + säret. Manu anto onneks tasotusta ja läks tekemään tulia. Myö siirryttiin Ilen kanssa siihen laavupaikan lähettyville onkimaan ja löyvettiinki pien parvi. Pääsin iteki jo sentään toiselle kymmenelle.
Annoin minäki ukoille tasotusta, kun kameraa näpräsin aina välistä. =)

Paisteltiin siinä ruumissaaren laavulla makkarat ja hörpättiin kahvit. Hyvin hoidettu laavupaikka näytti olevan. Siistissä kunnossa ja hyvällä paikalla. Edellisellä viikolla olivat kuulema puitakin kelkalla ajaneet laavuille.

Tauon jälkeen ruvettiin taas pilkille ja muutaman kokeilun jälkeen Ile löys saaren pohjospäästä ottipaikan. Ite olin siinä saaren kupeessa onnistunu karkuuttamaan, jonku varmaan 20kg hauen. ;)
Siihen Ilen tuntumaan Mentiin sit Manun kanssa kokeilemaan. Aikamme ongittiin ja ahventa nous tasasen rauhallisesti. Tumi ilmotteli kolmen pintaan, että rupee olemaan lähtökuopissa pieksämäellä. Oltiin sovittu, että siirrytään kirkonkylän kupeeseen jatkamaan pilkkimistä niin tulee verkot katottua samalla.

Paikka vaihtu autolla ja Ile kairas Tumille reiän valmiiks kirkonkylän rantaan niin ku oli luvannu. Manu ja Ile oli samoilta paikoilta onkinu muutamaa päivää aikasemmin toista sataa ahventa mieheen.
Hetki kerittiin siinä onkia ja turista ennen ku Tumi ehti osille. Tasaseen rupes taas kaikista avannoista kalaa nousemaan. Manuhan se taas kaikkein ahkerimmin nosteli ahvenia jäälle.

Iltaa kohti syönti siinä sit hiipu. Verkoistakaan ei tullu kun yks lahna (n. 700g tais olla). Tehtiin taas tulet ja ruvettiin eväitä tuhoomaan. Seuraavia koitoksia jo suunniteltiin ja suoritettiin saaliin jako. Ile ja Tumi otti itelleen kukko tarpeet.

Ahvenia tuli kaikkiaan 3,8kg ja särkiä Manun kissalle semmoset 30-40kpl. Hemmetin mukava päivä oli ja kalaakin tuli ihan sopivasti. Kyllähän nuo Ilen kalaveet tiietään. Huomas kyllä, että tälle reissulle lähtiessä ei kukaan ollu toivottanu hyvää kalaonnea. =)


Luettu 813 kertaa

Reissussa mukana

Tumi81, T11Mika, ilkka81

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
29.03.2009ilkka81hyvä rapsa...
30.03.2009T11MikaNo jaa. On sitä parempiaki tullu kirjotettua. Tumi lupaili, että tekee seuraavan eli sen pääsiäisvkon rapsan.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Ahven 200 g24.03.2009
15:00
T11Mika
Ahven
(20 kpl)
200 g
ka. 10 g
- - Pilkintä Hankasalmi,
Kuuhankavesi,
Kirkonkylänranta
Ahven 200 g24.03.2009
12:00
T11Mika
Ahven
(20 kpl)
200 g
ka. 10 g
- - Pilkintä Hankasalmi,
Kuuhankavesi,
Ruumissaari