Kalastus - SM-pilkki 2009 15.03.2009

SM-pilkki 2009

Jostain kumman syystä tuntuu olevan maantapa nykyään kalaonnea. Ensin laitto kummitäti tekstarin ja sitten perään työkaveri heitti mesessä kalaonnea. En oo pahemmin taikauskonen, mutta edellisellä reissullakin saatiin kalaonnea matkaan ja saalis oli sen mukanen niin kyllähän se vähän mietitytti, että miten mahtaa käydä.

Lauantai-iltana laiteltiin vermeet kuntoon ja kisa-aamuna ampastiin "virkeinä" heti toisen torkkuhälytyksen jälkeen ylös. Kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin ennen lähtöä ja tuumattiin odotella, että kiireisimmät juoksee alta karkuun.

Siinä rannan tuntumassa kuunneltiin avajais puheita ja olihan sinne puhujanpönttöön päästetty joku kalastukseen selvästi enemmänkin perehtynyt. Puheesta ei varmaan kukaan muista muuta kuin lopun "..tahdon vielä omasta ja kisan järjestäjän puolesta toivottaa kaikille kisaan osallistujille hyvää kalaonnea!"
Aika hullunrohkee mies kun tuommosia päästelee ämyreihin, kun paikalla on 2380 enemmän tai vähemmän tosissaan kalalle tähtäävää kisaajaa.

No kisa alko ajallaan ja mekin lähettiin taapertamaan jäälle. Tumi oli onneks vieläki sen verran kipeenä, että ei jaksanu lähtee paahtamaan tavallista vauhtiaan. Kerranki kestettiin Oton kanssa perässä. Eka paikka mihin reikää kairattiin osottautu todella haasteelliseksi kalapaikaksi. Jäätä oli kairan kierteiden verran ja vettä jään alla ehkä 20cm. Arveltiin, että saattaa löytyä parempiakin paikkoja. Seuraavat kaks kairausta nosti mutaa ja Tumi pääs kairaa huoltamaan. Pikakäsittely moran hamarapuolella ja taas synty reikää.

Päästiinhän myö sit ihan kalastamaanki. Tovi (n.20min) oltiin Tumin kanssa pilkitty ilman tapahtumia ja tuumattiin, että josko vaihdettais paikkaa. Katottiin kysyvästi Ottoa ja huomattiin, että kohta olis toukka koukussa. =)
Siitä sit seuraavalle varmalle kalapaikalle. Syönti oli niin hurjaa, että Tumi linjas pystypilkin poikittain menonki tapahtumaks. Siinä kaloja ettiessä oltiin pantu merkille, että vähän matkan päässä oli nuorempi sälli, joka juoks koko ajan. Junnu nappas kaikki kamat kantoon juoks pätkän ja kairas reiän tosi nopsaan, pilkki 5min ja taas juostiin. Hetken aikaa sitä touhua seurailtiin ja ynnäiltiin, että kisan loppuun mennessä tulee varmaan 10km juoksua tuolla tahdilla. Toisaalta hitonkos väli sillä on kun ei meidänkään tyylillä kalaa tullu.

Kisa-ajan puol välissä saaliiks oli tullu Tumille pari pientä ahventa ja jokunen kiiski, mulle 123g ahven ja muutama kiiski ja Otto oli saanu toukan koukkuun. =)
Tuo oli ollu vähän teemana meillä. Parilla ekalla reiällä Otto oli just ehtiny laittaa toukan uimaan, kun Tumin kanssa alettiin miettiä seuraavalle reiälle siirtymistä. Sitähän sit tietenki jauhettiin koko kisan ajan.

Kisan lopulla Tumi löys kunnon kala-apajan. Kiiskiparvi osu kohalle. Tumi teki niille pienen altaan jäälle ja järjesti lopuks uimakilpailut. Ois kuulema kuvia pitäny mennä ottamaan, kun vapautti fisut. Arvelin, että kukaan ei kärsi vaikka jää kiiskikisat ikuistamatta. Ehkä sit ens kerralla.

Kaikki oltiin kalaa saatu, mutta kisakaloja oli vaan kolme. Hetken mietin, että vois punnita sen mun ahvenen, mutta arveltiin ettei sillä 1000 paremmalle puolelle pääse niin ei kannata sen takia jonottaa. Virallisiin tuloksiin saatiin siis kaikille tulos 0g.

Todettiin, että vika ei ollu meissä ja syytetiin sitä pässiä joka kisan alussa toivotti kalaonnea. Harjotuksia toki jatketaan ihan huvin vuoksi.

Luettu 494 kertaa

Reissussa mukana

Tumi81, T11Mika, Otto81

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
21.03.2009Tumi81No joo... Keuhkokuume rajoitti hiukan tuota paikanvaihtotahtia... Korjaan asian tulevilla reissuilla, odottakaahan vaan! =)
21.03.2009HekuEi oikein kala napannu turhaan tuli itelläkin juoksenneltua pitkin järvee. Koko talvi vitsailtu että kala on siinä hapettimen lähellä ja niinhän se oli. Sieltä käsittääkseni nousi ne voitto kalat. Itellä 398g.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Ahven 123 g15.03.2009
12:15
T11Mika
Ahven 123 g - 43p Pilkintä Pieksämäki,
Pieksäjärvi