Kalastus - Tuulastuksen EM-kisat koettiin 06-07.09.2008

Tuulastuksen EM-kisat koettiin

Rapsaa toiselta JyPy-veneeltä jo tulikin, meillä kokemukset lähes yhtä hyviä...

Kova vaiva nähtiin, kun kisoihin valmistuttiin. Tiimin puolelta kaikki olikin hyvällä malilla, siitä kiitos Ilelle. Kuten muualtakin on jo kuulunut, ei järjestelyt kisapaikalla olleet aivan viimeisen päälle. Kipparikokouksesta hieman myöhästyttiin, mutta saatiin oma ohjaus kisan kulkuun. Alussa Ile ja Arto aloiiti kisan rennosti uimalla, kun osa tiimistä oli päättänyt aloittaa kisan jalkaisin. Märät miehet veneessä aloiteltiin kisa, ja aika heti alussa voitiin todeta, että ei tästä nyt mitään tule, kun on niin valoisaa ja Pieksäjärven vesi niin tummaa. Otettiin aika rennosti...

Tunnin kuluttua alkoi pimetä, ja kuultiin, että osa tiimistä on lyönyt atraimen naftaliiniin, ja siirtyneet lämpimään tupaan. Palailtiin lähtörannan kaislikoihin, johon alkoi kalojakin kokoontua. Hauet loistivat poissaolollaan. Sami ja Ossi viestitti hirmu hauesta, joka oli ollut näkyvillä, ja tulihan se meidänkin eteen. Metrin kerkesin haukea mittailla, un se päätti lähteä syvempiin vesiin, ja pelasti nahkansa. Lahnoja oli paikkapaikoin kolmekin samassa valossa, ja niitä tappavn tasaiseen tahtiin kalalaatikoon keräiltiin.

Ainahan nyt pitää jotain sattua, kun me liikkeellä ollaan. Niinpä yksi lahna tarttui rangasta vähän tiukemmin piikkeihin, ja Stefa päätti puuttua tilanteeseen. Lahna käteen, ja minä terävästi nykäisin, ja peukalonhangassa oli komea vekki. Siis Ilen peukalon hangassa. Meinattiin soutaa järven yli ensiapuun, mutta muistettiin, että yöpäivystys on Mikkelissä, joten se homma sitten jäi.

Lahnoja lyötiin kymmenen, suurin oli 1,31 kg ja haukia kaksi. Punnitukseen lähdettiin hyvissä ajoin, tai siis oltais menty, jos oltais tiedetty, missä punnitus on. Soudeltiin muutaman veneen kera pitkin järveä, ja järjestäjän ohjeiden mukaan käytiin pisimmillään kahden kilometrin päässä pyörähtämässä, ja ikinä sitä punnituspaikkaa ei löytynyt. Meidän kaloja oli 6800g ja sillä olisi toinen sija kisassa lohjennut. Palkinnon menetys ei harmita (pokaali ja viiniä - varma migreeni), mutta olishan se tittelinä ollut komea.

Puoli kahden aikaan oltiin lähtörannassa, arto jäässä, Ile rampana ja jäässä ja minä tulin merisairaaksi, joten tyhjentelin suolistoani kaulan kautta pitkin matkaa.

Neljäs sija kisassa tuli Jypyn sankarille, joka osasi kilpapaikalle, kävi kisan, ja löysi vielä puntarinkin Onnittelu Akille (tonfiskbitar i olja) meidän venekunnalta.

Huikea reissu kaiken kaikkiaan, josta varmaan puhutaan tästä eteenpäin ehkä sata vuotta tiimin istunnoissa...

Luettu 490 kertaa

Reissussa mukana

ilkka81, hartsa79, arto80

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
08.09.2008T11Mika"tulin merisairaaksi" Hienosti ilmaistu. =) Hyvä rapsa!!!
08.09.2008T11MikaHyvä, että Aki löys punnitukselle niin saatiin yks JyPyläinen hyville sijoille. Olikohan miten merkattu se punnitus? Meinaan, että miten Aki sinne löys? Vois nimittäin laittaa palautteen sinne järjestäjälle vielä. Jos muut haluaa laittaa niin siitä EM-kisa topicista löytyy ekasta viestistä tarvittavat tiedot. Montakohan venekuntaa jäi punnituksesta pois kun ei löytäny paikkaa.
09.09.2008EniZeiAika erikoiselta järjestelyt kyllä vaikuttaa, jos punnituspaikkakaan ei ole kilpailijoiden tiedossa. Ongelmista huolimatta ihan hyvin kaloja kuitenkin..
12.09.2008tonfiskbitar iSuosittelen ensi kerraksi että laitatte veneenne kuin koiran fleksiin niin osaatte takaisin. Paitsi ei sekään teidän tapauksessa toimi kun ettehän te löytänyt edes kisarantaa. Vaikea tapaus... Oli se punnitusranta merkattu soihduilla ja kyllä sen kaukaa huomasi jos oli hiukan sielläpäin missä vaaka. Alussahan oli ilotulituskin siinä rannassa. Aika sikamaisen osan ottivat kalastuskunta osanottomaksusta. 30 e venekunnalta. Kyseessä oli hoitokalastus kun melkein kaikki saaliskalat oli pientä lahnaaa. Ps. ensi kerralla voin lainata noita koira gps pantoja kaulaanne niin voin katsella missäpäin olette ja palauttaa vaimojenne harmiksi teidät kotiin...
13.09.2008T11Mika=) Aika pahan heitit.
16.09.2008ilkka81kjäh! =)
05.05.2010Paate81xD
10.04.201100Edward00No eipä kovin kova taso ollu verrattuna MM tai SM-kisoihin. Voittajat saanu aina sen 10-18Kg.
Kaloja ei löytynyt