Kalastus - Hirvijärvi aamulla 15.05.2009

Hirvijärvi aamulla

Perjantai aamu taas ja pekkanen töistä. Tenavat kouluun ja äkkiä järvelle. Takaisin piti kuitenkin olla kello 13 kun tenavat tulisi koulusta. Tenavat lähti kouluun ja minä auton kumit käryten Hirvijärvelle.

Vene vesille ja vavat vetoon. Toiseen vapaan keltapunainen Sepentuurin ja toiseen punakeltaisen Jesse.
Alku näytti aika lupaavalta vaikka tuuli olikin yllättävän voimakas mitä keskemmälle järveä pääsin.

Vähän ennen erään karikon reunaa ajattelin, että onkohan tässä kahden vavan vetämisessä mitään järkeä, koska jos jokin nyt sattuisi iskemään hampaansa uistimiini niin tiedossa olisi aivan varmasti siimasotku. Tuuli oli sen verran kova että jos ratista laski irti, vene kääntyi samantien tulosuuntaan.

Se ajatus tuli ehkä vähän liian myöhään.

Kaarsin "hallitusti" karikon reunan yli ja hetken päästä toinen vapa taipui kaarelle, suoristui taas ja sitten taas kaarelle. Daiwan jarru rupesi huutamaan, ja tuumasin että "POHJA PER..LE!" Nousin seisomaan ottaakseni toisen vavan telineestä kelatakseni sen ylös, ja tuuppamassa vaihteen vapaalle, kun Daiwan jarru hiljeni, mutta vapa oli yhä kaarella, kai siellä sittenkin on jotain.

"No nii, mitäs nyt?" Ratista ei voinut laskea irti, koska vene olisi pyörähtänyt tuulen vietäväksi omille teilleen ja siimasotku olisi ollut valmis. Toinen vapakin olisi saatava ylös ettei se "HIRMUINEN PETO" siellä toisessa vavassa sotke siimoja.

No siinä sitten seisoskellen, polvella rattia pyöritellen, allokossa horjuen, toisessa kädessä vapa, jossa ilmeisesti oli jotain kiinni, ja toisella kädellä yritin kelata toista vapaa ylös.

Taas pärähti Daiwan jarru huutamaan. Vene oli jo tietenkin kääntynyt myötätuuleen ja vauhtia sen verran paljon että että peto ei vissiin pysynyt veneen mukana. Eipä muuta kuin kone seis, ja odotella että vauhti hiipuu. Jarrun huutaessa vielä hetken, sain toisen vavan kelatuksi veneeseen, ja sain ruveta keskittymään "HURJAAN PETOON".

No "HURJA PETO" ei ollutkaan enää niin hurja, vaan yritti vielä kerran karkuun, mutta tuli sitten kiltisti kyljellään veneen viereen. Kaippa pieni juoksutus oli tehnyt tehtävänsä. Nälkäinen se oli ainakin ollut, koska keltapunaisen Sepentuurin kaikki kolme koukkua oli sen suussa tiukasti kiinni. Nostin hauen veneeseen ja otin koukut sen suusta ja löin puntarin kiduksiin kiinni.

"TÄH! Noin pitkä ja ei paina muka mitään.?"
"Siis voiko 73cm pitkä, noinkin pulska hauki painaa vaan 2460g ? Onkohan mun puntari rikki ?"

Siinä ensimmäiset mietteet mitkä pälkähti päähän. Kait se pitää uskoa vaan. No kellohan ei ollu ku vähän vaille yksitoista, ei muuta ku uutta yrittämään.

Vaan niin kävi että kello rupesi lähentelemään yhtä, ja oli aika pakata kamat ja lähteä tenavia vastaan koulusta.

Ehkä vielä iltapäivällä sitten Jamin kanssa uudestaan narraamaan kalaa...


Luettu 420 kertaa

Reissussa mukana

Harri ja Jami

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Hauki 2,46 kg15.05.2009
10:40
Harri ja Jami
Hauki 2,46 kg 73cm 131p Vetouistelu Nurmo,
Hirvijärvi