Kalastus - Ahventa onkimassa 07.07.2009

Ahventa onkimassa

Tällä kertaa heräsimme isäni kanssa 4:30, jotta kerkeäisimme kokeilla miten ahven ottaa aamusyönnillä.

Ajettiin suoraan myhkyn kuppeeseen ja pohjaonget veteen.
Ei siinä kauaa tarvinnut odotella, kun ahventa alkoi nousta. Syönti ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen. Myhkyn kuppeesta nousikin lopulta vain 8 ahventa, joista tosin yksi oli komea n.400g painoinen kyrmyniska.

Päätimme vaihtaa paikkaa. Myhkyn toisella puolen on kari, josta emme olleet ennen kokeilleet. Kun ei luotainta ollut niin piti yrittää ankkurin kanssa etsiä matalikko. Kyllä se löytyi, mutta paikka oli niin louhikkoinen että syötit meinasivat kokoajan jäädä kivenrakoon jumiin.

Jälleen vaihdettiin paikkaa. nyt menimme ensimmäisen mulkkusaaren (tevästä katsottuna viimeisen) läntiselle puolelle, jonka kuulin olevan hyvä lahna paika, ja jossa on myös mahdollisesti madetta. Tovi siinäkin ongittiin, mutta saalis jäi vaatimattomaksi: Särki ja pieni ahven.

Lokkikari oli paikka, joka piti vielä koittaa pohjaongen kanssa. Saalis kuitenkin vain huononi - yksi ahven nousi jigillä.

Päätin vielä uistella ennen paluuta mökille. Laitoin syötiksi jonkun vanhan muikun tapaisen vaapun, josta puuttui takimmainen kolmihaarakoukku. En tiedä jouhtuiko juuri siitä, mutta kahdesti jokin siihen tarrasi mutta irtosi sen sileän tien. Kuhallahan on tapana napata saalista takaa päin? Nykäisyt olivat väkisellä kalan aiheuttamia, sillä vettä oli alueella 3-5m eri kohdissa ja kyseinen vaappu ui lähellä pintaa.

Luettu 314 kertaa

Reissussa mukana

Tapezu

Piilota kommentit

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
KuvaLajitteleAikaKalaPainoPituusPisteetKalastusmuotoVesistö
Särki 100 g07.07.2009
07:20
Tapezu
Särki 100 g - 81p Mato-onginta Paltamo,
Oulujärvi
Ahven 1,50 kg07.07.2009
06:00
Tapezu
Ahven
(10 kpl)
1,50 kg
ka. 150 g
- - Mato-onginta Paltamo,
Oulujärvi