Äänestys
Kysymys: lempi vaappusi merkkisi
rapala - 100 (71.9%)
abu - 6 (4.3%)
perza - 4 (2.9%)
jesse - 15 (10.8%)
kuusamo - 14 (10.1%)
Äänestäjiä yhteensä: 125

Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 [11] 12   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kalapakit, -laukut ja -rasiat

(Luettu 107181 kertaa)
Azmo_82
**
PoissaProfiili
« Vastaus #150 : 25.03.12 - klo:17:09 »

30cm pitkä teräsputki 30mm ulkohalkaisialla 2,5mm seinämällä, kyllä kestää haukia paukuttaa ei mee ihan heti rikki ja mahtuu pakkiin kivasti Hymyilee leveästi

Esox Lucius= Queen of Predators
Eris
Vieras
« Vastaus #151 : 25.03.12 - klo:17:38 »

Perinteinen pakki  Hymyilee Lisäksi myös vieheboksit erikseen vetovaapuille ja jigeille.

Onhan noita viehebokseja tullut hankittua lisää. Tällä hetkellä siis vaaput, lipat ja lusikat ovat pakissa. Hyvä kun kiinni menee. Omat vieheboksit löytyy jerkeille, suspeille, jigeille, haukiperhoille, taimenlusikoille, perhoille sekä pilkeille. Lisäksi yksi tyhjä boksi, johon valitaan kullekkin koskireissule sopivat lipat, vaaput ym. Morrit löytyvät morrikukkarosta, ja perhoillekkin pitäisi oma perhokukkaro hankkia.

Ja päivittelyä. Nykyään pakissa kulkee perus haukiuistimet, eli lusikoita, isompia vaappuja, isompia lippoja, pikkususpeja ja pikkujerkkejä.

Vieherasioissa (Pääasiassa Patriotin) kulkevat jerkit, suspit, jigit, haukiperhot, taimenlusikat, pikku-uistimet (ahvenen soutu-uisteluun ja koskelle), pilkit, putkiperhot ja osa muista perhoista. Lisäksi löytyy morrikukkaro, perhorasia ja yksi tyhjä pikkurasia, johon valikoiden uistimia koskelle.

Patriotin vieherasiat vaikutti aluksi ihan kestäviltä, mutta kylläpä nekin rikki menevät:Samoin on käynyt myös taimenlusikka-rasialle. Tuskin tulee enää Patriotin rasioita osteltua kauheesti, muita suosituksia?

Edit: Mikä ihmeen kysely tässä aiheessa on?  Hymyilee leveästi
Azmo_82
**
PoissaProfiili
« Vastaus #152 : 25.03.12 - klo:17:53 »

Multa löytyy 3-tasonen plano ja samanlainen kopio mallia biltema sitte 2-tasonen pienempi pakki ja pilkkivekeille (tasurit ja pystärit) pienempi rasia jonka sisällä kuminpaikkaustarvikkeita ennen sisältänyt pikkurasia morreille ja värikouille.
iVot
**
PoissaProfiili
« Vastaus #153 : 25.03.12 - klo:19:55 »

Mulla on käytössä uistimille Plano Stow Away 2-3620 ja Flambeaun minipakki. Toi Flambeau on kyllä todella hyvä sillä siinä on tarrankin mukaan joku 5 vuotta kestävä ruostumista estävä käsittely sisällä. Sen eron kyllä huomaa, Flambeaussa ei märkienkään uistinten koukut ole ruostunut yhtään, toisin kuin Planossa (mutta siinäkin vain ei-ruostesuojatuissa koukuissa, kai). Perhoille on pari Kineticin rasiaa ja joku merkitön.

Pertsa77
*
PoissaProfiili
« Vastaus #154 : 04.05.12 - klo:00:48 »

Ite oon joutunut mätkimään esim kirreä monta kertaa ennenkuin alkaa hidastua, lopuksi löin puukon suoraan päähän. Oli aika törkeen näkönen, tosin ei ehkä yhtä törkeän näköistä kuin se että hanska kädessä pitää ahventa pyrstöstä kiinni ja mätkii soutuveneen penkkiin. Kyllä noissa on arvostus luontoa kohtaan vähän hukassa. Nyt aloin pikkasen oppimaan tekniikkaa eli ei järettömällä voimalla että pää leviää vaan pikemminkin tosi nopeasti ja napakasti ja ehkä hieman vinottain silmien yläpuolelle/keskelle, siis vinoittain ylhäältä katsottuna niin että se nuija asettuu paremmin juuri päähän eikä osu ensin silmäkulmiin riippuen tietty lajista. Ja heti perään kurkku auki ja veret ulos. Sillai menee siististi. Mun mielestä pitää arvostaa saalista niinkuin porukka täällä tekeekin. Mutta olen miettinyt että yks aika hyvä tapa voisi olla että kylmästi vaan kirveellä pää irti, joidenkin mielestä se vaikeuttaa fileointia että pää puuttuu mutta kalalle se voisi olla ehkä hyväkin vaihtoehto.
peruke96
**
PoissaProfiili
« Vastaus #155 : 13.05.12 - klo:11:53 »

Pihdeillä tai halolla tulee yleensä kalat kolkattua Näyttää kieltä Ja sitten heti kurkku auki ja veret pihalle.

Vastuu on täysin lukijalla.
sako
**
PoissaProfiili
« Vastaus #156 : 06.07.12 - klo:01:59 »

Itsellä on tähän menessä ollut vain reppu ja siinä patriotin vieherasia ja teleskooppi haavi sekä teleskooppi avokela. Mutta nytten on iskeny tilan puute ja tarvis tuollaisen laukku rasian, mutta saako niitä sellasinä reppumalleina että olisi mukava ottaa se pyörällä mentäessä kalaan ja mahtuuko niihin laukkuihin eri merkissiä rasioita?

Mikä on kalamiehien kansalliseepos? -Kalavale
Kalastaja2000
*
Poissa


Profiili
« Vastaus #157 : 06.07.12 - klo:09:22 »

Itselläni on kineticin vieherasia, Fladenin pikkuinen uistinpakki, ja Flambeaun isompi 3-kerroksinen uistinpakki. Cool

Kalastaja2000, kalaton kalastaja (heh..)
..... ><((((¤>      !       <¤))))>< .....
jehna95
***
PoissaProfiili
« Vastaus #158 : 06.07.12 - klo:11:15 »

Rapala Lite Tackle Bag -viehelaukku. On ollut omassa käytössä jo varmasti päälle vuoden. Sisällä on neljä vieherasiaa täynnä vieheitä. Sivutaskuihin on ängetty lisäksi puntari, pihdit ja puukko. Kerran punnitsin tuon laukun täydessä varustuksessa ja tulos taisi olla 2,7kg. Itse laukkuhan on ihan loistava, kun kokoisekseen tilaa löytyy paljon. Ryhtiä laukulla on ja sitä on helppo kantaa (säädettävä hihna). Sivutaskuja riittävästi ainakin vielä. Sisältä löytyy pari vedenkestävää taskua, joissa olen pitänyt lupia. Kangas on kestävää, sekä se hylkii vettä ja likaa. Hyvät vetoketjut.
Vastarannankiiski
***
PoissaProfiili
« Vastaus #159 : 06.07.12 - klo:11:32 »

Itselläni käytössä tällä hetkellä vaeltaja-merkkinen viehelaukku, jossa kolme rasiaa. Ostin tuon käytettynä kaverilta viidellä eurolla, hinta kaupassa näyttäisi olevan kympin tienoilla. Ihan hyvin on kestänyt, rasiatkin ehjiä vielä. sivutaskuista löytyy mm. Linkkuveitsi, vaaka, viehellukkoja, perukkeita ja pihdit.

Sitä ennen käytössäni oli Flambeau -kaksitasopakki. "Varastopakkina" käytän saman valmistajan isompaa arkkua, joka on kahteen suuntaan aukeava. lisäksi on vielä patriotin vieherasia, josta tällä hetkellä löytyvät jigit.

Hurttarautu
ThC²
****
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #160 : 06.07.12 - klo:15:10 »

Rapala Lite Tackle Bag -viehelaukku. On ollut omassa käytössä jo varmasti päälle vuoden. Sisällä on neljä vieherasiaa täynnä vieheitä. Sivutaskuihin on ängetty lisäksi puntari, pihdit ja puukko. Kerran punnitsin tuon laukun täydessä varustuksessa ja tulos taisi olla 2,7kg. Itse laukkuhan on ihan loistava, kun kokoisekseen tilaa löytyy paljon. Ryhtiä laukulla on ja sitä on helppo kantaa (säädettävä hihna). Sivutaskuja riittävästi ainakin vielä. Sisältä löytyy pari vedenkestävää taskua, joissa olen pitänyt lupia. Kangas on kestävää, sekä se hylkii vettä ja likaa. Hyvät vetoketjut.

Punnitsin juuri oman laukun ja sillä oli painoa 7,4kg...  Huh
Tosin laukussa on kyllä melkosesti rojua tällä hetkellä; 4 3700-sarjan rasiaa (joista yhdessä jigejä), pikku rasia jossa kuokkuja, leikareita, perukkeita jne. sekä myös yksi pikku rasia joka on täynnä siimapainoja. Näiden lisäksi on sivu- ja päätytaskuissa kaikkea muuta tavaraa. Nuo siimapainot kun heivaa pois, niin paino tippuu pari kiloa.

Ostin tuossa keväällä Planon 3375 laukun ja olen ollut hyvin tyytyväinen. Ennen tuota minulla oli vain irtorasioita joita sitten sulloin reppuun kaiken muun tavaran kanssa ja se oli todella ahdasta touhua. Tuohon menee 4 kpl 3700 sarjan rasioita, joissa ainakin minusta hyvin tilaa, tosin joutuuhan noissakin laittamaan useamman vaapun samaan lokeroon, joten etenkin nuo kolmekoukkuiset vaaput ovat välillä melko solmussa. Pitäisi kyllä ostaa noita rasioita lisää, niin saisi hieman väljemmiksi ja näin vähemmään sotkuja. Noiden 4 rasian lisäksi sinne mahtuu myös yksi pikkurasia, jossa koukkuja, perukkeita, leikareita ym.

Jäi tuosta sinun postista hieman kalastustyylisi hämärään, mutta itse hankin tuon laukun nimenomaan vetouistelu käyttöön. Mahtuu vieheitä enemmän kuin tarpeeksi, lisäksi helppo kannella mukana veneelle ynnä muualle (kahden lyhyen hihnan lisäksi olkahihna). Sivutaskuihin mahtuu kaikki muu tilpehööri, kuten vaaka, puukko, pihdit, siimapuolat, ruuvarit, jne... ja tilaa jää ylikin vielä. Lisäsi kestää vettä, jos sataa reilusti (pitäisi kelluakkin, en ole kokeillut  Hymyilee) ja helppo puhdistaa.

Vaikka tuo onkin pieni, mutta tilava, niin ehkä hieman "kolho" aktiiviseen heittokalastukseen rannalta. Laukku on myös tyhjänäkin yllättävän painava. Ainakin itse varmasti ostan siihen hommaan hieman pienemmän laukun, ehkä mieluummin sellaisen olkalaukun tyylisen. Heittokalastuksessa ei itsellä ole tarvetta noin suurille viehe määrille, joten varmasti kaksi rasiaa riittäisi. Lisäksi mukavampi kun kevyempi ja huomaamattomampi, jolloin myös liikuminen pitkin rantaa samalla heitellen, laukun kulkiessa selässä, on helpompaa.

Tuossa muutama kuvatus laukusta. (sivulla Cool

Nyt on vuoden verran kokemuksia kerätty laukusta ja edelleen olen ostokseen tyytyväinen. Laukku on edelleen ehjä, poislukien nuo kaksi kantoremmiä yhdistävä "tarrapanta" on hiukan antanut periksi. Siitä on tuo tarraosa hiukan irronnut. Pientä ompelemista siis tiedossa.
Sisälle tosiaan mahtuu 4 3700-sarjan rasiaa, sekä pienempi rasia pikku rojulle.Toki laukkua on tullut hiukan somisteltua KS.comin merkillä vuoden aikana. HymyileeLaukku on siis vain veneily käytössä mukana, eli kun koskilla pyörin niin mukana iso reppu jossa sitte 1-2 rasiaa tarpeen mukaan.

TKL
*
PoissaProfiili
« Vastaus #161 : 10.07.12 - klo:10:48 »

Itsellä on nyt vuoden ollut käytössä tämä Daiwan laukku:

Viehelaukku

Todella tyytyväinen olen ollut. Isoimpaan taskuun mahtuu 5 isoa pakkia, ja sivuille kaksi pienempää. ylätaskuun menee pari L-koon pakkia.

"NYT ON ISO!"
"Haavi jäi kotiin."
"V**tu!"
darkskate12
*
PoissaProfiili
« Vastaus #162 : 25.07.12 - klo:10:28 »

Ollut käytössä jo kuukauden Patriotin Sbag-4. Siihen menee 5 vieherasiaa ja kun tarviin vasta 3 niin kahen tilalle saa romppeet: puntari,puukko,sivuleikkurit,teräväkärkiset pihit,kalapihit,sakset,siimaa ja rasiallinen perukkeita ja sit sivutaskussa on varahanskat,kalapussi ja sisätaskuissa jtn varakoukkui, vapapussi jne. pikkukamaa. On muuten aika ahdas laukku viidellä laukulla ja noilla romppeilla pakattuna.

'' Hei siellä mulahti uistimen jälkeen...
Nyt haravoidaan tää lumpeikko! ''
Hawk66
*
PoissaProfiili
« Vastaus #163 : 25.06.13 - klo:21:43 »

Itse käytän Waken valkoisia läpinäkyviä rasioita, joihin mahtuu 8-10 vaappua per rasia. Vaaput on ryhmitelty väreittäin laatikoihin joita löytyy 18 kpl. Pakkikin tietenkin on, se Planon isoin kolmitasoinen, mutta se toimii lähinnä heittovarustuksen säilytyksessä, sekä puukot, koukut, perukkeet, painot jne. Mielestäni on tärkeää, että vetouisteltaessa näkee rasian sisällön ilman, että kansia pitää avata, jolloin vaappujen vaihto sujuu näppärästi, kunhan vain tekee värivalinnan ensin.

Noista rasioista. Planon rasiat ovat kalleimmat ja vain muutama sellainen on tullut hankittua, Patriotit ovat mielestäni selvästi liian kovasta muovista, joten rikkoutuminen on ilmeistä muovin vanhetessa (aurinko !). Toistaiseksi nuo Waken rasiat ovat toimineet hyvin, enkä ole saanut vielä yhtäkään rikki kolmen vuoden aikana, joten noin 5 € hinnalle tulee mielestäni hyvä hinta/laatu suhde. Motonetti myy ainakin jatkuvasti tuota Wakea.
Suurkalastaja
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #164 : 30.06.13 - klo:01:42 »

Itsellä kulkee nykyään (tai on kulkenut jo vuosia) kaikki uistimet läpinäkyvissä erikokoisissa Planon rasioissa tai vastaavissa. Monet kopiot ovat ihan yhtä hyviä kuin aidot Planotkin. Tärkeintä on mielestäni saranoiden ja lukkojen laatu, Planon tyylisissä rasioissa ne ovat usein laadultaan hyviä ja kestävät käytössä pitkään.
Rasioita sitten kuljettelen Ikea kassissa joka on mielestäni siihen tarkoitukseen parempi kuin yksikään varsinainen viehelaukku, niitäkin olen omistanut muutamia. Ikean kassilla ei ole väliä vaikka se kastuu, menee likaiseksi tai hajoaa, uusi maksaa ehkä pari euroa. Virnist&#228;&#228; Ja sinne mahtuu kaikki tarvittavat välineet ja siinä voi vaikka punnita sen suurkalankin. Iskee silm&#228;&#228; Tosin rantakalastuksessa tuo Ikean kassi ei ole parhammillaan kun liikutaan paljon, joten rantakalaan lähtiessä pakkaan tarvittavat uistinrasiat tavalliseen reppuun.

Tagit: Viehelaukku Uistinlaukut Uistinpakki 
Sivuja: 1 ... 7 8 9 10 [11] 12   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC