Sivuja: [1]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Kylmälaukut

(Luettu 13214 kertaa)
psychocowboy
Moderaattori
***
PoissaProfiili
« : 24.05.14 - klo:20:03 »

Olennainen osa saaliin kuskaamista lienee kylmälaukut. Niistä nyt hieman enempi kokemusta niin ihan Prisma/Anttila perusmalleista kuin vauraammistakin  seteistä. Niistä muutama sana

Hakuseen tuli talvella uudet kylmälaukut kun nuo perus kylmälaukut kuten tämä


kulahtaa perin nopeasti jos kolhii/vetää vaikka auton loosterin lattiaa pitkin ja jos mättää esim veneessä kalaa sisään ilma suojausta niin tuoksuhan ei lähde mihinkään ennen seuraavaa ydinsotaa. Siltikin hinta/laatusuhde (hankintahinta noin 8€) on todellakin kohdillaan ja kestää vaikka ruoan kuljetuksen reissussa oikein mainiosti.
Silti koska pyrkimys on aina parempaan niin seuraavana tuli mietintään emännyksen töissä käytettävät ammattikäyttöön tarkoitetut kylmäboxit eli Arteknon laadukkaammat ja kestävämmät kylmälaukut;
http://www.artekno.fi/Solumuovi/Tuotteet/EPP-tuotteetLaatuero tavan valkoiseen styroxboxiin on suuri ja kulutuksen kesto parempi. Noita käytetään esim kotiaterioiden kuljetuksissa, pizzatakseissa ( paremmissa sellaisissa), jne. Todella hyviä tuotteita mutta kova hinta takaa vain hyvän kylmän/lämmön keston, ei niin hyvää kulutuskestoa. Esim tuo meikäläisen pieni 15L versio pitää pakasteet parilla paksulla kylmäkallella 12h jäässä sujuvasti. 15L versin hinta pomppaa jo 49€ ja 40L versio 99€ Varuste.netissä. Silti väitän että ovat hintansa väärti.
http://varuste.net/Kylm%E4laukut?_tr=6385

Sattumien kautta (ja lahjakortiin viitoittamana) tuli hankittua Igloo Honkkarista http://kalastus.hongkong.fi/fi/tarvikkeet/kylmalaukut-ja-tarvikkeet/igloo-super-tough-72-kylmalaukku/p/1178500/ . Nyt aletaan olemaan niin toiminnallisesti kuin hinnaltaankin kylmäsäilytyksen ja-kuljetuksen kuninkuusluokassa. Tuo boxi vaikuttaa aluksi vain v***n kalliilta muuttolaatikolta mutta ei ole ihan sitä. Kylmää pitää paremmin ja pidempään kuin yllä mainittu Arteknon boxit. Kestää meikäläisen istua päällä ja kun kerran piti testata kestoa niin seisomisenkin siinä päällä kesti eli 150kg ei ole ongelma, joskaan ei varmaan suositus..... Näyttää kieltä
Testailin jo aiemmin tyhjän boxin kylmäkestoa kylmäkalleilla ja jäädytetyillä 1L pulloilla ja 24h ei ollut ongelma; edelleen oli jäätä pulloissa ja kylmäkalleissa. Pe aamuna sitten latasin sisään 4x litran jäädytetyn vesipullon ja 3-4 kylmäkallea sekä noin 2 keissiä virvokkeita yms, jotka olivat kaikki huoneenlämpöisiä (+22)


Eli 8h päästä kaikki juomat olivat +8 asteisia mitä tuli nautiskeltua ( vain tutkimusmielessä toki ) ja nyt tänään kylmäkallet ja jäädytetyt pullot edelleen kolisee jäästä 36h jälkeen. Olut oli +6 asteista.... Pitänee jatkaa vielä tutkivaa journalismia Iskee silmää. En millään keksinyt muuta testimateriaalia...

Voinee siis sanoa että kohtuuttomalla hinnalla saa oikeasti kohtuutoman hyvän kylmäboxin. Ostos on meikäläisen käytössä hyvä kun mökille pitää siirtää ruoka-aineita joka reissulla reilusti ja sama boxi käy veneeseen sujuvasti.

rantarosvo
***
PoissaProfiili
« Vastaus #1 : 25.05.14 - klo:00:33 »

Kattava reportaasi Hymyilee Itellä on käytössä perus styroksihirvitys ja muovinen vastaava. Avainsana taitaa olla sama minkämoisen vehkeen kanssa on liikenteessä, että se on suht tiivis suljettuna ja tietty eristävä kerros vaikuttaa kovinkin asiaan.

Kesällä kun tulee pyörällä huitaistua kalamestoille toisinaan, niin ei matkaan voi ottaa kunnon laukkua ja olosuhteiden sanelemana oon havainnu suhteellisen toimivaks tuollaisen "heavyduty" melontasäkin ja sisään muutama kylmäkalle. Tiiviisti suljettuna jäähdyttää aikaisemmissakin testeissä mainitut virvokkeet oikein hyvin ja muutaman tunnin reissun pärjää oikeinkin hyvin. Yleensä kalat tulee pussitettua, ettei tarvi siivoilla säkkiä jälkikäteen.
Dj_God
****
Poissa


Profiili
« Vastaus #2 : 02.06.14 - klo:10:00 »

Itsekin monesti pyörällä liikkuvana ihmisenä olen miettinyt sopivaa jäähdytysratkaisua juomille, eväille ja tietenkin mahdolliselle saaliille. Kauppojen pakasteosastoilta löytyvät pehmeät kylmäkassit ovat olleet melko toimiva ratkaisu. Kulkee helposti mukana ja kylmäkallen (tai parin) kanssa pitää myös sisällön viileänä melko pitkään. Joskus testannut kyseisiä kasseja huoneenlämmössä. Pitävät kylmäkallen avulla juomat viileänä helposti 8h. Kovin tiiviitä nuo eivät kuitenkaan ole, joten pidempään viilennykseen eivät sovellu.

Isompana versiona on tuommoinen muovinen 20 litrainen kylmälaukku. Se toimiikin huomattavasti paremmin, joskin pidempiä matkoja liikutellessa auto on pakollinen.

Tuolla kylmälaukulla testasin viime kesänä tuttavalta kuultua vinkkiä: kylmälaukkuun kylmää vettä, jäätä ja ruokasuolaa. Pakastin muutaman pakasterasiallisen vettä, täytin laukun noin puolilleen kylmällä vedellä ja laitoin veteen jokusen ruokalusikallisen suolaa. Piti muuten juomat kylmänä pitkään, itseasiassa vielä seuraavanakin päivänä oli ohrapirtelöt lähes jääkaappikylmiä vaikkei jäätä enää ollut jäljellä. Miksi suolaa veteen? Siksi, että suola antaa veden lämpötilan laskea jopa nollaan ilman veden jäätymistä ja täten hidastaa myös jäiden sulamista.

The Optimist thinks this is the best of all possible worlds. The Pessimist thinks the Optimist may be correct.
rantarosvo
***
PoissaProfiili
« Vastaus #3 : 02.06.14 - klo:10:22 »

Kovin tiiviitä nuo eivät kuitenkaan ole, joten pidempään viilennykseen eivät sovellu.

Kannattaa kokeilla tuota aikaisemmin mainitsemaani melontasäkkiä. Etuna on juurikin se, että saa rullattua pussukan täysin ilmatiiviiksi, jolloin sisälle tulee "oma ilmasto". Ja ostaa tosiaan vähän tuhdimpi säkki, niin pysyy paremmin vielä lämpötilaerot kunnossa kuin ohkaisella pussukalla. Viritellä vois eteenpäin laittamalla esim. pari pussia päällekkäin tai jotain eristematskua sisään, niin sais eristävää kerrosta lisää. Etu tuollaisessa pussukassa verrattuna laukkuun on tietty se, että sen saa reppuun matkaan eikä tarvi esim. tarakalla lootaa raahata. Toisaalta sinne ei mahdottomia saaliita mahdu, joten pelkkään yhden ruoan ruokakalakäyttöön moinen toimii Hymyilee
fisustaja92
Moderaattori
***
PoissaProfiili WWW
« Vastaus #4 : 02.06.14 - klo:10:34 »

Itsekin nyt pari vuotta käyttänyt kylmäla... siis pussia kun ei sovi fillarin kyytiin varsinaista kylmälaukkua viehelaukun ja mahdollisen bensatankin lisäksi. Eli, muovipussiin juomat ja 2-3 jäädytettyä 0,5l vesipulloa. Toimii helteelläkin hyvin monta tuntia varsinkin jos juomat olleet jääkaapissa ennen reissua kylmentymässä. Muovipussi reppuun ja avot.

Mulla on veneessä penkin alla, kuten monissa muissakin semmoinen syvennys (varmaan sadevedelle tarkoitettu, menee noin 10 litraa) joka on aika kylmä paikka jos ei aurinko osu suoraan. Mutta sinne on hyvä laittaa nuo pakastepullot ja saalis jos on kotiin viemistä. Jos aurinko sattuu napsumaan niin ämpäriin sitten. Kunhan vain on jaksanut ottaa useemmankin jääpullon mukaan..

Laitoksesta karannut rantahörhö.
Sivuja: [1]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC