Sivuja: 1 [2]   Siirry alas   
  Tulostusversio  

Pyydysten merkintä 1.4.2012 -->

(Luettu 74217 kertaa)
U:ki
**

0
Poissa



Profiili
« Vastaus #15 : 09.07.13 - klo:02:58 »

Pakko se tänne on kertoa että ei nämä lait ainakaan uudenkaupungin vesialueella ollut viime vuonna toiminnassa vaikka laki sanoi mitä..
Uudenkaupungin kaupunki ja kalastuksen valvojat oli antanut luvan käyttää mehu purkkeja vaikka laki toisin määräsi..

Soitin asiasta seppo kylläselle ja kyselin miten tää asia pitäs olla..
ja sieltä sanottiin että lippu molemmissa päissä jne.. kuten tässäkin avauksessa kerrotaan ja mitä laki määrä...  no soitin kalastuksen valvojalle joka toimii uudenkaupungin vesialueella
Hän sitten taas sanoi että ovat kaupungin kanssa antaneet luvan käyttää mehupurkkeja vielä jne..
Samalla sain tietää että uudenkaupungin vesialueella on paljon valvojia joista muutama vain aktiivinen..  heh että hyvää valvontaa..

Olen kalastanut uudenkaupungin vesillä nyt yli 20 vuotta ja vieläkään ei ole kertaakaan kysytty kalakorttia jne..   verkot on 2 kertaa merkitty tarkastetuksi.. mutta muuten ei mitään..
Todella heikkoa on valvonta..




Kuten tässä kirjotuksessa käy ilmi voi vesialueen omistaja ja palkatut kalastuksen valvojat heittää omia sääntöjään peliin laista huolimatta..  mutta paha paikka tulee molemmille jos käykin jotakin ja asia menee oikeuteen asti..  silloin laki painaa jne..  miten sitten ratkeaa niin se on arvoitus...
ThC²
****

0
Poissa



Profiili WWW
« Vastaus #16 : 29.07.13 - klo:11:15 »

Kalastuksenvalvoja: Luvat ja merkinnät puuttuvat monelta

Luvattomat kalastajat, verkkojen liian pienet solmuvälit, alamittaiset saaliit ja rauhoitusalueilla sijaitsevat pyydykset ovat pitäneet kalastuksenvalvojat kesällä kiireisinä. Kalastuksenvalvojan mukaan osa kalastajista on muutosvastarintaisia.

Kalastussääntöjä on rikottu poikkeuksellisen paljon Pohjois-Karjalassa. Kalastuksenvalvojat ovat tehneet tutkintapyyntöjä poliisille jo nyt enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Tutkintaan on edennyt kolmisenkymmentä tapausta. Esimerkiksi Höytiäisellä valvojat ovat suorittaneet pyydystakavarikointia lohenistutuspaikkojen läheisyydessä.

- Me olemme löytäneet luusia paikkoja, joissa porukkaa käy paljon kalassa, ja jossa ei ole aikaisemmin ollut valvontaa. Siellä on ollut paljon luvattomia kalastajia. Toisaalta keväällä esimerkiksi Höytiäisellä istutuspaikkojen rauhoitusalueelta löytyi useampia pyydyksiä ja niitä jouduttiin ottamaan talteen puolenkymmentä ja tekemään niistä tutkintapyynnöt, kalatalousneuvoja Sami Kurenniemi Pohjois-Karjalan kalatalouskeskukselta kertoo.

Yhteystietojen merkitsemisessä puutteita

Pysyvien pyydysten merkitseminen on ollut pakollista viime vuoden keväästä lähtien. Merkintöjen puuttumisesta on annettu tänä vuonna useita satoja huomatuksia maakunnassa. Viime vuonna merkintöjen puuttumisesta annettiin yhteensä 560 huomatusta. Uuden kalastuslain mukaan pyydykset on merkittävä siten, että ne ovat selvästi muiden havaittavissa. Pyydyksiin on merkittävä myös kalastajan yhteystiedot.

- Minun mielestä siinä on sellaista muutosvastarintaa kalastajien osalta, että he eivät ole kovin halukkaita laittamaan omia yhteystietojaan pyyntivälineisiin. Sitten on muun muassa pieniä kohoja, jotka eivät näy muille vesilläliikkujille. Nekin pitäisi saada sille tasolle, että ne näkyisivät selkeästi, Sami Kurenniemi toteaa.

- En ole tilanteesta kuitenkaan hirveän huolissani Pohjois-Karjalan osalta. Rikkeet ja luvattomuus on ollut aleneva trendi. Viime vuosina ollaan menty parempaan suuntaan. Lakimuutokset ottavat aina oman aikansa. Kun maailma muuttuu ja laki muuttuu, niin se tuo käyrässä hetkellisiä hyppäyksiä ylöspäin, kalastuksenvalvoja jatkaa.

Kesän aikana on tarkistettu satoja kalastajia eri puolin Pohjois-Karjalaa. Maakunnassa on noin 150 tutkinnon suorittanutta kalastuksenvalvojaa.


YLE


ThC²
****

0
Poissa



Profiili WWW
« Vastaus #17 : 25.07.14 - klo:12:28 »

Ei oo helppoo ei...


Jääräpää kalamies ei laita pyydysmerkkiä kuntoon

Kalastusta valvotaan paraikaa tehostetusti Suomen järvillä. Lupien tarkastuksen ja pyydysmerkkien lisäksi valvojilla on syynissä alamittasääntöjen noudattaminen. Eniten huomautettavaa kesän aikana on ollut pyydyksissä, joita on merkitty väärin tai niistä on puuttunut vaadittavia tietoja.

Lahden kaupungin kalastusvalvontapartio on tehnyt tänä kesänä kuusi valvontakeikkaa Vesijärvelle. Vaikka yhtään pyydysvälinettä ei ole vielä tarvinnut takavarikoida, huomautuksia on jaettu runsaasti, noin 80.

–  Se on siinä mielessä paljon kun ajattelee, että laki pyydysmerkinnöistä muuttui jo pari vuotta sitten. Osa kalastajista taitaa olla tyypillisiä suomalaisia jääräpäitä ja on päättänyt, että kun on aina merkannut pyydyksen tietyllä tavalla, aikoo tehdä niin jatkossakin, toteaa kalastuksenvalvoja Veikko Karinkanta.

Yleisimmät virheet pyydysmerkeissä liittyvät yhteystietoihin. Pyydyksessä saattaa olla vain puhelinnumero, tai pelkkä nimi ilman osoitetta. Myös pyydysten lippumerkinnöissä sekä naruissa on ollut puutteita.

– Kelluvia naruja on ollut jonkin verran ja ne on pahimpia moottoriveneiden moottorien kannalta jos tarttuvat kiinni. Siinäkin mielessä olisi hyvä, että yhteystiedot olisivat oikein merkitty, että vahinkotilanteessa tietäisi keneen ottaa yhteyttä ja hakea mahdollista korvausta.

Vähän valvojia, paljon valvottavaa

Valvonta tuottaa myös tulosta, huomautusten jälkeen moni vapaa- ajan kalastaja on ottanut onkeensa ja korjannut epäkohdat. Suurimmalla osalla vapaa-ajan kalastajista myös kalastusluvat ovat kunnossa mutta salakalastusta tapahtuu aina ja sitä on hankala kitkeä. Esimerkiksi Lahdessa valvojista on pulaa ja valvottava alue suuri.

– Lahdessa on periaatteessa lähes 10 valvojaa, mutta vain muutama meistä on aktiivinen. Ja jotta valvonta olisi tehokasta, tietyissä järvenosissa pitäisi käydä ainakin 2-3 kertaa kesässä, sanoo Veikko Karinkanta.

Kalastuksenvalvojilla riittää myös ymmärrystä merkintöjen ja lupien kanssa pähkäileville kalamiehille. Sääntö- ja lupaviidakko voi tuntua kimurantilta kun valtion kalastusmaksun lisäksi pitää tietää kuka omistaa kalavedet ja kenelle maksetaan.

– Kyllähän tässä pitäisi päästä sellaiseen yhden luvan malliin, toteaa kalastuksenvalvojien esimies, kenttämestari Esa Huhtanen Päijät-Hämeen kalatalouskeskuksesta.

Jos viranomaisvaateet tuntuvat suomalaisesta joskus kimurantilta, turistit vasta voivatkin olla ulapalla. Esimerkkinä Vesijärveltä torstaina tavattu itänaapurin kalamies, joka oli ostanut leirintäalueelta kalastusluvan kuten kuuluukin, mutta hänellä ei ollut tietoakaan valtion kalakortista.

– Eihän siitä tunnu olevan aina tietoa suomalaisillakaan, miten sitten ulkomaalaisilla. Turistien kohdalla ei useimmiten auta kuin katsoa asiaa läpi sormien, suomalaisille sen sijaan kirjoitetaan määräys käydä näyttämässä kalastuskortti poliisille, kertoo Esa Huhtanen.


YLE

Tagit: Pyydysten merkintä  kalastuslaki  asetus  verkko  katiska  koho  lippu  salko 
Sivuja: 1 [2]   Siirry ylös  
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines