Merikarvianjoki - Kalastus ja kalapaikat

Merikarvianjoki, Merikarvia

Merikarvianjoen pituus on noin 27 kilometriä, pudotuskorkeutta mereen on 35 metriä ja keskivirtaama noin 15 m3/s. Vaelluskaloilla on merestä vapaa nousuyhteys koko joen matkalle. Osakaskuntien muodostama yhtenäislupa-alue on pituudeltaan 24 kilometriä. Koski- ja virtapaikkoja alueella on noin 6 kilometriä, laajimmat koskialueet ovat Lankoski, Puukoski, Stäävit- Vaaditkoski sekä Holmankoski. Merikarvianjoki on maamme ensimmäinen vaelluskalajoki, jonka suualueelle on perustettu vapaaehtoisesti laaja, viiden kilometrin päähän avomerelle ulottuva verkkokalastuskieltoalue.
Kovalla pitkäjänteisellä kalavedenhoitotyöllä merilohen ja meritaimenen luontainen lisääntyminen on onnistuttu palauttamaan Merikarvianjokeen. Vaelluskalojen elinoloja ovat kohentaneet koskien kunnostukset, parantunut veden laatu, runsaat poikasistutukset ja vapaaehtoinen laaja verkkokalastuskielto jokisuussa. Kalavedenhoitotyötä jatketaan Merikarvianjoella edelleen ja tulevaisuuden tavoitteissa on tehdä joesta entistäkin parempi vaelluskalajoki.

KOTISIVUT: www.merikarvianjoki.fi

Perustietoa

Maa: Suomi
Majoitus: Vuokramökit Merikarvia
Vesistön kunnat: Merikarvia

Vesistön tyyppi: Joki
Joen pituus: 27 km
Veden kirkkaus: Lievästi samea

Saadut kalat

Kirjolohi (48)
Taimen (8)
Säyne (1)
Hauki (1)
Harjus (1)
Ahven (1)
Lahna (1)

Parhaat viehevärit

Hopea, Kulta, Messinki, Kupari

Vesistön kalapaikat

Holmankoski, Konihaarat, Lankoski, Lehtisenkoski, Piinukoski, Purupakka, Puukoski, Salmelankoski, Stäävit-Vaaditkoski, Änki

Muut paikkakunnan Merikarvia vesistöt

Selkämeri
MerikarvianjokiLadataan karttaa..

 

Kommentit

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy lisätäksesi kommentin.
Tagit: Kalapaikat Suomi Merikarvia Merikarvianjoki Vuokramökit Vuokramökki Lomamökit Lomamökki